Brat ministarke Darije Kisić od Lončara dobio milionski posao

0
104

Firma „Nites“, u kojoj je izvršni direktor brat ministarke Darije Kisić Tepavčević – Bojan Kisić, dobila je zajedno sa državnim „Telekomom“ i kompanijom „MedIT“ od Ministarstva zdravlja posao vredan 161,6 miliona dinara.

U dokumentu koji je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Ločnar stoji da je zajednička ponuda pomenute tri kompanije bila i jedina, uz napomenu da će firma „Nites“ dobiti ukupno 47,5 odsto posla.

Naime, Kisićeva firma će zajedno sa MedIT-om, kojoj je povereno 49 odsto posla, raditi između ostalog, na „razvoju i implementaciji modula za propisivanje lekova od strane lekara specijalista“.

Firma „MedIT“ će obaviti i “integraciju ZIS na lokalu”, “povećanje autentikacije za korisnike na KiM”, “razvoj servisa za izbor apoteke pri realizaciji recepta” i “kontrolu kvaliteta i izdavanje recepta”.

„Telekom“ je dobio najmanji udeo u poslu, 3,5 odsto, i on se odnosi na “obezbeđivanje rezervne lokacije za ponuđeni softver”.

Veza sa vlašću i meteorski uspon

Firma “Nites” za samo četiri godine uspela je da uveća svoju godišnju dobit sa 27 na čak 375 miliona dinara.

Pomenuti rast, slučajno ili ne, poklopio se sa periodom kad su visoke državne funkcije držale osobe bliske Bojanu Kisiću – najpre supruga Nela Kuburović, funkcionerka SNS i bivša ministarka pravde, a potom i sestra, Darija Kisić Tepavčević.

“Nites doo Beograd” je deo “Nites grupe”, vlasnika Miodraga Škrbića. Osim u Srbiji i Češkoj, „Nitesove“ kompanije rade i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rusiji i Velikoj Britaniji. O njihovom poslovanju u Srbiji prošle godine je govorio potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

“Škrbić je osnivač firme ’Nites’ koja u poslednjih nekoliko godina dobija najbolje moguće ugovore u EPS-u, u vrednosti od 30 miliona evra. U poslednje dve godine sklopili su 11 ugovora u toj vrednosti. Gospodin Miodrag Škrbić i njegova firma ’Nites’ su samo od 2017. do 2019. dobili 29.752.000 evra u poslovima sa EPS”, rekao je tada Stefanović.

Da Vas podsetimo:  Za SNS je 5.000 beskućnika u Beogradu dokaz da je grad metropola

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime