Brisel i Vašington žele Šešeljevu smrt

0
952

seselj_vojaPotpredsjednik SRS-a Milorad Mirčić tvrdi da Brisel i Vašington žele da lider radikala Vojislav Šešelj umre u Hagu da bi sa političke scene otišla jedina ličnost koja se mogla suprotstaviti razaranju Srbije, što čine EU i Amerike.

“Šešeljevom smrću u Hagu nestala bi s političke scene ličnost koja je svojom harizmom i nepotkupljivošću jedina mogla da zaustavi rušilački pohod EU i Amerike, čiji je cilj razaranje Srbije, njene suverenosti i nacionalnog identiteta. Njima je vest o Šešeljevoj bolesti, iz tog ugla, došla kao naručena”, rekao je Mirčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je dodao da bi takav neželjeni razvoj situacije ugrozio opstanak i same stranke. “Takvom neželjenom razvoju situacije bio bi ugrožen i opstanak SRS-a, stranke koja će uporno i do kraja ukazivati da je razaranje Srbije od Brisela i Vašngtona moguće, jer ga i iznutra podržava vlast”, naglasio je Mirčić.

On kaže da SRS ima pouzdana saznanja da je Vašington rekao “ne”, održavanju parlamentarnih izbora u Srbiji.

“Vašington ne želi izbore u Srbiji, jer ne želi dominaciju nijedne političke stranke. Amerika hoće usitnjenu srpsku političku scenu koja se razdire u svađama i proždire u stalnim međustranačkim sukobima, jer tako njima manipuliše, onako kako joj je volja”, ističe Mirčić.

Prema njegovom mišljenju, inicijativa za dodjelu Nobelove nagrade premijeru Srbije i lideru SPS-a Ivici Dačiću upravo je i smišljena s ciljem cijepanja političke scene.

“Činjenica da je nekoliko američkih senatora pokrenulo inicijativu da se Dačiću, a ne nekom drugom političaru, dodeli Nobelova nagrada izazvalo je pravi haos na političkoj sceni Srbije! Aleksandar Vučić /lider SNS-a/ i /predsednik Srbije/ Tomislav Nikolić još su u šoku, zbog američke inicijative i čine sve ne bi li to nekako potkopali, a Dačića diskreditovali”, smatra Mirčić.

Da Vas podsetimo:  Srpska je odraz vitalne nacionalne snage čije vreme dolazi – zato mirni dočekajmo 2024.

Na novinarsku primjedbu da nije samo Dačić predložen za Nobela, nego i premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači, kao i visoki predstavik EU Ketrin Ešton, on je ocijenio da su sve troje bliski po “zaslugama” za Srbiju.

“Srpski radikali ne vide neku razliku između Dačićevih i Tačijevih zasluga kada je reč o komadanju Srbije, nama jedino nisu baš najjasnije koje su u tom smislu zasluge Eštonove”, ističe Mirčić.

Lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao tom sudu, nedavno je operisan u Hagu zbog karcinoma debelog crijeva, a uskoro će biti upućen i na hemoterapiju.

srbin.info

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime