Buhtle sa pekmezom: Neverovatno mekano testo iz koga curi džem

0
706
Foto: printscreen

Njihovo testo mora biti slatko i meko, a za pripremu je dovoljno samo nekoliko sastojaka.

Jednom zamešano, testo mora biti elastično i glatko, a znaćete da je “gotovo” u trenutku kada više na prstima nemate slepljene komadiće testa.

Buhtle možete puniti džemom ili čokoladom, a tradicionalnu se koristi domaći džem od šljiva.

Kako bi dizano testo bilo meko, deo mleka možete zameniti i s pavlakom, a važno je obratiti i pažnju na to da svi sastojci, osim mleka, budu sobne temperature prilikom pripreme.
Nakon što testo ostavite da se digne, ono bi trebalo da udvostruči svoj volumen.

Sastojci:

500 grama brašna
250 ml mleka
200 grama pekmeza
100 grama maslaca
40 grama šećera
1 suvi kvasac
1 jaje
1 kesica vanilin šećera
korica limuna
pola kašičice soli
maslac za premazivanje

Izvor: opanak.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime