Čačanka koja je primila dve različite vakcine završila u hitnoj, Pajović pobegao od novinara

0
519

Snežana Ćirović iz Čačka koja je u sredu na punktu u Domu kulture, umesto vakcine “Sinofarm“ primila drugu dozu “Fajzer“ cepiva, morala je da iste večeri da se javi u hitnu službu jer je dobila i temperaturu, ali i mučnine.

Njen suprug Željko Ćirović rekao nam je u telefonskom razgovoru da su imali tešku noć i da niko nije spavao, jer je Snežana imala jaku reakciju.

– Skoro celu noć smo proveli u ambulanti hitne službe. Snežani nije bilo dobro jer je dobila temperaturu i stalno je povraćala. Tek sutradan je malo zaspala. Svi smo uplašeni – rekao je Željko.

„To jeste propust, da se ne lažemo“

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović pobegao je danas od novinara nakon sednice Radnog tima za praćenje širenja epidemije. Posao odbrane Pajovića preuzeo je na sebe dr Mihailo Luković koji je izjavio da je prilikom revakcinacije Snežane Ćirović napravljen propust, ali da ona, kako je naveo, neće imati nikakve zdravstvene posledice zbog toga.

Pobegao od novinara: Aleksandar Pajović

– To jeste propust, da se ne lažemo. Ali, najbitnije je da se njoj ništa neće dogoditi u zdravstvenom smislu. Predmet u vezi sa ovim slučajem prosleđen je inspekciji zdravlja i u toku je postupak utvrđivanja činjenica. Dok se činjenice zvanično ne rasvetle, ovo je sve što imamo da kažemo -naveo je dr Mihailo Luković.

„Možda neće biti potrebe da primi treću dozu“

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Aksentije Tošić naglasio je da je nemoguće dati desetine hiljada vakcina, a da se ne dogodi neki propust.

– Propust nije izazvao nikakve tegobe, niti postoji medicinsko objašnjenje zašto bi uopšte došlo do bilo kakvih zdravstvenih tegoba. Čak, moje lično mišljenje je da to uopšte nije tako loše što je primila drugu dozu drugog proizvođača, ali propisi su takvi da se revakcinišete onom vakcinom kojom ste i vakcinisani. Kontrolisaćemo nekoliko puta antitela toj osobi i ako bude zaštićena neće imati bilo kakve potrebe da primi treću dozu – istakao je dr Tošić.

Da Vas podsetimo:  REM pokrenuo postupak protiv Pinka zbog teških uvreda koje je Dragoslav Bokan uputio Mariniki Tepić

Snežana je nakon ovog propusta ispričala da je na vakcinalnom punktu predala papir na kom je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača.

– Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući, pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju – rekla je Snežana.

Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime