Čaj od semenki od lubenica – najefikasniji napitak za pročišćavanje bubrega

0
1493

Semenke od lubenice uglavnom završe u kanti za smeće, a samo mala grupa ljudi ih jede kako bi poboljšala svoj probavni trakt. Semenke samo prolaze kroz digestivni trakt i mehanički olakšavaju probavljanje hrane, tako da većina njihovih lekovitih svojstava ostaje neiskorišćena.

Potrebno je da skuvate, sameljete ili propržite semenke od lubenice kako biste iskoristili njihova lekovita svojstva. Ove semenke sadrže vlakna, neophodna za dobru probavu i efikasna kod tretiranja crevnih parazita, žutice i upala.

Semenke od lubenice su bogate citrulinom, organskim jedinjenjem sa antioksidantskim svojstvima. Ono proširuje krvne sudove, te pomaže pri tretiranju arteroskleroze, povišenog krvnog pritiska i angine pektoris.

Na početku dvadesetog veka, grupa Američkih naučnika je objasnila da su semenke lubenice efikasne za lečenje bolesti bubrega i urinarnih infekcija.

Po njihovim rezultatima, čaj od semenki od lubenice je odličan diuretik i rpeporučuje se pacijentima koji treba da eliminišu kamenje u bubrezima i urinarnom traktu.

Naučnici su preporučili ovaj recept:

  • Sameljite 4 kašike svežih semenki od lubenice.
  • Kuvajte semenke u 2l vode 15 minuta.
  • Ova doza čaja je dovoljna za dva dana, potrudite se da ga pijete u jednakim dozama.
  • Nemojte ga piti treći dan.
  • Ponavljajte istu proceduru nekoliko nedelja, prateći ova uputstva.
  • Pijte ga dva dana i zatim napravite pauzu.

webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime