ČANAK UDARIO NA SPC! Smeta mu jedinstvo SRPSKOG NARODA

2
876
Nenad Čanak / Foto: YouTube Screenshot

Kada Čanak i njegovi NATO plaćenici ne podrivaju teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije, ne šire laži o bratskoj Rusiji i ugrožavaju srpsko-rusko prijateljstvo onda se usmere na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i njene vernike, s ciljem da naruše nacionalno jedinstvo koje im, u ovom trenutku, očigledno ne odgovara – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), povodom optužbi lidera LSV-a Nenada Čanka, da deo SPC saopštavanjem, da će crkve biti otvorene u nedelju za pravoslavni Uskrs, krše zakon, podrivaju stabilnost zemlje i čine “akt biološkog terorizma“.

Izgleda da separatisti i družina imaju novi zadatak, pa im je sada na meti SPC i pravoslavna vera uopšte, kada nemaju sramote da kažu da Crkva, koja je vekovima unazad bila uz svoj narod, ugrožava zdravlje vernika i njihove živote, da je optuže da podstiče širenje zaraze među građanima, ali i da traže da se SPC oporezuje, a veronauka i učenje o pravoslavlju zabrani u školama u Srbiji, što je udar ne samo na Crkvu i veru, već i na državu Srbiju i celokupan srpski narod.

Velika je sramota za Srbiju, za Srpsku Vojvodinu i Srpski grad Novi Sad da je Kablova LSV deo gradske vlasti u Novom Sadu. Pozivam nadležne da se ograde od ovakvih antisrpskih i anticrkvenih stavova člana vladajuće koalicije u Novom Sadu – zaključuje Đurđev.

Izvor: vojvodjanskenovine.co.rs

2 KOMENTARA

  1. Dodjos licanin a kao autonomas. Mars kod svojih u zavicaj pa tamo otcepljuj i vodi kostresa bosanca sa sobom. Ne brini za nas vojvodjane.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime