Čast lažnog doktora

1
1006

nebojsa-fantomKaznom od 300.000 dinara protiv novinarke Sandre Petrušić, urednika Milana Ćulibrka i NIN-a, neosporno najuglednijeg i najstarijeg nedeljnika u Srbiji, zbog teksta „Nebojša Stefanović – glavni fantom Savamale“, nezavisno sudstvo u Srbiji presudilo je samom sebi.

Goru stvar po medije, od vremena svrgavanja Slobodana Miloševića do danas, učinio je samo nekadašnji ministar kulture i informisanja Branislav Lečić, kada je, posle mafijaške likvidacije Zorana Đinđića pod pritiskom, u sveopštem ludilu, po komandi Bebe Popovića, bez ikakvog razloga zabranio dnevni list Nacional, što se posle obilo o glavu poreskim obveznicima.

No, to je već pitanje istorije.

Da se vratimo „nezavisnoj“ odluci „nezavisnog sudije“ Višeg suda u Beogradu.

Nakon samo 30 dana od podnošenja tužbe od strane iznenađenog i uvređenog doktora (pardon, „doktora“) nauka, „nezavisni“ sudija je presudio u korist građanina Stefanovića, a na štetu zlih novinara.

Igrom slučaja, građanin Stefanović je vršilac dužnosti prvog čoveka policije, ali nemojte da pomislite da je „nezavisni“ „sudija“ bio tako ažuran zato što je građanin Nebojša S (od Stefanović) ministar unutrašnjih dela. Ne… Bože sačuvaj! Sudovi u Srbiji poznati su po ekspresnom rešavanju slučajeva.

Pomenuta novinarka, njen urednik i najugledniji nedeljnik u Srbiji će solidarno „na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda“ morati da građaninu Nebojši Stefanoviću solidarno plate 300.000 dinara, sa zateznom kamatom od 29. novembra.“

Zli i pogani jezici (poput mog) rekli bi da je to uvreda za ministra. Samo 300.000 dinara za povređenu ministarsku čast??? Pa to nije ni deseti deo honorara Majke Cece na novogodišnjem koncertu u nekoj srpskoj varoši!

Iskreno, da sam na mestu građanina Stefanovića, ja bih sada tužio „nezavisnog sudiju“.

Zahvaljujući njegovoj odluci da ministarska čast vredi 300.000 dinara, sada će razni građani doći u iskušenje da ono „Vučiću, pederu“ preimenuju u „Nebojša, pederu“, a to već ne može biti uvreda, jer znamo da homoseksualnost nije nikakva uvredljiva stvar u Srbiji.

Da Vas podsetimo:  Možeš ti Laziću da šmrčeš, opijaš se, juriš autom ali nek to bude po pustom ataru u Brestaču

Zahvaljujući ovoj „bednoj“ kazni „nezavisnog sudije“ sada će razni lezilebovići doći u iskušenje da prozivaju „doktora“ Nebojšu za falsifikat doktorata!

Zahvaljujući ovako „bednoj“ kazni „nezavisnog sudije“, sada će razni opozicionari početi da prozivaju ne samo građanina Nebojšu S. (od Stefanović) nego i Tomu Diplomu, kog će optuživati za uništavanje obrazovnog sistema Srbije… I Jorgovanku Tabaković za prepisivanje doktorata… I Igora Bečića za kupovinu diplome… I onog Martinovića za neko muljanje…

Bože svašta…

Čudi me da „nezavisni sudija“ nije rebnuo „ustaški medij“ (ako niste, znali, NIN u poslednje vreme optužuju da je upravo to) s tri miliona dinara. Pojedinačno. Barem. To bi bilo baš „nezavisno“.

Šalu na stranu:

Odluka Višeg suda je pucanj u čelo novinarstva u Srbiji.

Odluka Višeg suda je čin apsolutističkog fašizma kom naginju poltroni u državnim institucijama.

Odluka Višeg suda je poslednje upozorenje svim neposlušnim poslenicima onoga što je ostalo od sedme sile da prenose samo službene stavove SNS-a, da se ne zajebavaju sa vlašću, a ako im se to ne sviđa, da se bave estradom. Eventualno sportom. I kulturom, ali samo u onim institucijama gde su u direktorskim foteljama članovi SNS.

Mediji u Srbiji moraju da ustanu protiv ovakvog treniranja strogoće. Kad kažem mediji, ne mislim na razne Informere i Pinkovizije.

Jer, recite vi meni, da li je doktorima nauka, koji nemaju člansku kartu i ne mogu da nađu posao u Srbiji, već moraju da odlaze iz nje da bi mogli da se prehrane, povređena čast ovom bandom na vlasti? Ko će njima (i kada) da isplati odštetu? Ko će građanima Srbije, koje nervira glupost i korumpiranost mnogih u izvršnoj vlasti, i kada, isplatiti odštetu za nanetu duševnu bol? Ko će građanima Srbije, koje pogađa lopovluk lokalnih i republičkih političara da isplati odštetu? Kad?

Da Vas podsetimo:  Miloje i Miladin

Nemojte ćutati na ovo. Biće kasno.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

1 KOMENTAR

  1. Ne razumem kaznu. Nebojša Stefanović nema ni čast ni ugled. Osim ako pod čašću i ugledom ne podrzumevate udvorništvo, neobrazovanost, nestručnost, lažiranje dokorata, amoralnost…. U suprotnom kazna je neosnovana jer se ne može povrediti nešto što ne postoji.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime