Čega se pametan stidi, time se Marko Đurić ponosi

0
1686

„Ne zna se šta je luđe, pitanje ili odgovor“, kaže kroz histeričan smeh Marko Đurić u snimku koji je danas uzburkao društvene mreže, a u kojem direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izvrgava ruglu probleme ljudi iz južne pokrajine. Ipak, nakon gledanja ovog videa, svakome je jasno da pravo pitanje nije šta, već ko je ovde lud – a odgovor na to pitanje je, priznaćete, još jasniji.

Snimak je nastao 2015. godine, kada je Đurić gostovao u emisiji „Slobodno srpski“ kod Budimira Ničića, gde je govorio o stanju na Kosovu i o problemima sa kojima se suočava narod, ali ono što je izostavljeno iz finalne verzije emisije jeste deo u kojem direktor Kanceralije za KiM vrišti od smeha punih 30 sekundi – zbog prostačke šale na račun broja rođene dece na Kosmetu.

Imali smo do sad prilike da vidimo mnogo bizarnih scena sa srpskim političarima u glavnim ulogama, ali Marka Đurića koji insinuira da je prisustvovao pravljenju svih beba u Kosovskoj Mitrovici, a onda se pomahnitalo smeje svojoj „genijalnoj“ prostačkoj fori, teško da će iko moći da nadmaši. Posebno ako se u obzir uzme ta slučajnost da je napad smeha doživeo baš nakon pitanja novinara „zna li Srbija uopšte u kom smeru idemo kad je u pitanju Kosovo“, a Marko je, pored toga što je potpredsednik SNS-a, ujedno i šef tima za pregovore Beograda i Prištine, kao i šef pregovaračke grupe za Poglavlje 35. Drugim rečima, u pitanju je čovek od kog bukvalno zavisi budućnost Kosova.

Đurić se posle objavljivanja snimka oglasio na mrežama i rekao da mu je ovo i dalje smešno i poručio: „onog trenutka kad zaboravimo da se smejemo i šalimo na svoj račun naši životi neće biti vredni življenja“. Da dokaže da se stvarno ne kaje i da mu ne pada na pamet da se izvini, Đurić je usput i sam okačio isti taj snimak, sa onom vrstom ponosa kojom se jedna prosečna budaletina ponosi svojom notornom glupošću. I možda bi Marko i bio u pravu. Možda bi ovde i bilo nečeg smešnog, da je šala zaista bila na račun samog Đurića – a ne na račun svih nas, a pre svega onih koji žive na Kosmetu, koji strahuju za svoju budućnost i gledaju u predstavnike vlasti očekujući od njih neko rešenje.

Da Vas podsetimo:  Sve više inicijativa za besplatne udžbenike za sve đake u Srbiji

A onda umesto bilo kakvog rešenja dobiju šalu na nivou petog razreda osnovne škole, i cerekanje od kog može jedino da ti pripadne muka. Sramota je odavno postala previše blaga reč za sve ovo što se dešava.

Pitam se samo, da li je možda neka od tih 100 beba za koje se Đurić lično uveri da će biti rođene pre tri godine, bila tokom vikenda na govoru predsednika Aleksandra Vučića? Da li su možda zajedno sa roditeljima stajali i slušali kako im predsednik države putem telefona i razglasa objašnjava da za njih ne postoji rešenje i da će, u najboljem slučaju, ostati zaboravljeni kao i do sada?

„Ne zna se šta je luđe, pitanje ili odgovor“, zaključuje Marko Đurić u skandaloznom snimku. Zna se, Marko, zna se jako dobro – najluđi je narod koji ćuti i trpi sve ovo.

Ljubica Krstić
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime