Čekam te kod Utiska: Eliminacija ove emisije značila bi da smo sve ove godine džaba krečili

2
1179

Olja-utisakSlabo šta više na TV i gledam, žali bože računa koje plaćam, uglavnom malo fudbala, malo lova i ribolova, malo kuvanja. Od informative sam gotovo potpuno digao ruke, gledao sam po službenoj dužnosti Olju Bećković i Bujketa, a sad je sva prilika da ću potpuno početi da preskačem B devedesetdva koji je, da se ne lagimo, bio značajan deo našeg političkog, socijalnog i društvenog sazrevanja.

Jer, čujem da sa pomenute televizije proteruju i “Utisak nedelje”, sve kao pod obrazloženjem da hoće da prave zabavnu, čitaj komercijalnu televiziju. Taj deo baš i ne razumem, Olja Bećković dovodi super zabavne goste, a i sama je zabavna, naročito kad se dohvati stranačkih botova na uključenjima gledalaca, nego to prevodim kao potpunu kapitulaciju onakve televizije kakvu smo nekada znali. Odnosno kao njihovu potrebu da i oni idu na prikupljanje publike na “drž da nabijem” takozvanim formatima (dobro je da se to zove format, jer program svakako nije). Mnogo štošta na toj televiziji mi ionako nije bilo najjasnije, a baš kao i svi drugi znam da najavljeni pa volšebno otkazani Tasovac u “Utisku nedelje” nije bila slučajnost, niti je Olja Bećković u nekom bubnju iznenada izvukla besplatno putovanje oko sveta pa je žrtvovala taj poslednji letnji “Utisak”.

Ukinuli su joj tu epizodu i naravno da ne verujem da su to uradili Vučić i ekipa, nisu im svrake mozak popile, na Olju ni Slobodanovi i Mirini gaulajteri nisu bezbrižno udarali. Uradili su to poltroni iz naših redova, medijski menadžeri uvek istog profila: mozak kao čovečija ribica, srce kao u Marte Gebels, muda kao plivadončić koji i inače piju kad Vučića zaboli glava. I tako, taj menadžment kome su se prema pisanju medija suprostavili i Olja Bećković i Veran Matić, glavni urednik informativnog programa B devedesetdva, odlučio je da napravi rijaliti sa Đoganijem (Čekam te kod kolima) pa im Oljin “Utisak” ne ide uz to, te su joj navodno ponudili da emisiju preseli na istoimeni info kanal koji pokriva oko šesdeset odsto teritorije Srbije.

Da Vas podsetimo:  UNS i ANEM: U komisijama za finansiranje stručnjaci iz nepostojećih udruženja

Da se razumemo, ništa nije večno, neće biti ni “Utisak nedelje” ali činjenica je da je u pitanju užasno važna politička emisija u Srbiji. Utoliko važnija što je ostala jedina. Neka izvine svi drugi autori, ali deluje da je “Utisak” zadržao kredibilitet, da je očuvao svežinu uprkos godinama, da je i dalje mesto koje okuplja ljude koji mogu zadovoljiti intelektualnu radoznalost, makar onog dela publike koji kad vidi Đoganija hitro prebacuje kanal.

Eliminacija ove emisije značila bi da smo sve ove godine džaba krečili, da smo svi zajedno ustuknuli pred manipulantima, pred mrakom, pred nikogovićima. Odbrana “Utiska” bila bi odbrana prava na različitost, prava na ideju da političar ili bilo koji javni delatnik može biti ili samo ispasti glup.

Nadam da će “Utisak” opstati jer pad “Utiska” bi se bodovao Vučiću, a on to ne bi želeo. A i ako bi želeo ukidanje “Utiska” ne bi da se to zna. A pošto poltroni u devedesetdvojci, baš kao i u svakoj drugoj televiziji, rade samo ono što bi Vučiću bilo drago, nadam se dobrom rešenju. Ako pak pozitivnog ishoda ne bude, te se “Utisak nedelje” preseli ili još gore – potpuno nestane – Olja nam je dužna saopštenje, a Veran Matić bi mogao da podnese ostavku.

Dobro, što se na ovo poslednje smejete!?

Stojan Drčelić

Dvaujedan

2 KOMENTARA

  1. Оља је била ужасно једнострана и њирила је режимску истину, нико ко другачије мисли није могао ни да коментарише. Страшно је сада тврдити супротно. Срушили су је исти као што је и она.

  2. Не могу да верујем да аутор није приметио, свих ових дугих година, да је емисја Утисак недеље, антисрпка емисија. Утискачица антисрпког утиска (тако гласи и наслов једног од мојих бројних текстова)је генијални сваштар. Ова Империјина емисија је требало већ давно да се скине са репертоара, јер је досадила и Богу и људима (и после Оље Оља и после Тита Тито). Бећковићка, не само да не може бити водитељ, јер муца, прича рукама и ногама,извлачи клештима речи, она се у току емисије понаша примитивно, вређа госте,а посебно гледаоце, који се јаве на крају емисије.Но, све је ово млаћење празне сламе, Утисак и Утискачица, која је генијални сваштар (нема поре друштвеног живота, научне дисциплине коју она не познаје), наставиће да и даље хара на овој гљивичној масмедијској сцени. Овде се не ради ни о политичкој игри, понајмање о цензури, иза најаве о укидању емисије, стоји јена друга велика игра. О тој игри ћу послати Коренима текст.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime