Cenzura u najavi

0
885

Medijima zabranjeno da snimaju Šešeljev dolazak?

Potpredsednik Srpske radikalne stranke, Nemanja Šarović, tvrdi da je medijima zabranjeno da snimaju Šešeljev povratak u Srbiju.

KD5Ux2C
FOTO: Kurir

Povratak Vojislava Šešelja u Srbiji izazvaće veliko interesovanje u javnost. Javnost želi da vidi da li je Šešelj zaista toliko bolestan koliko se godinama u nazad tvrdi u medijima. Međutim, da li će medijima biti dopušteno da ovaj događaj isprate u celosti?

Potpredsednik Srpske radikalne stranke, Nemanja Šarović, tvrdi da je medijima zabranjeno da proprate dolazak Šešelja.

– Postoje najave da će biti zabranjeno snimanje dolaska Vojislava Šešelja na beogradski aerodrom na šta su se njima već žalile novinarske ekipe koje su lidera SRS čekale u petak uveče, tvrdi Šarović, a prenosi “B92″.

Prema njegovim informacijama, zona zabrane snimanja biće od aerodroma pa sve do autoputa.

– Nema zakonskog ni ustavnog okvira da se zabrani snimanje na aerodromu”, poručio je Šarović i dodao da će radikali sa svojim snimateljem biti na aerodromu kako bi ga “veličanstveno dočekali”, prenosi “B92″.

Sve su ovo nagađanja radikala, ali sasvim je moguće da će se njihova nagađanja i ostvariti jer Aleksandar Vučić, preko svojih medija, mora da umanji interesovanje javnosti za Šešeljev dolazak. Na taj način bi se u značajnoj meri i umanjio Šešeljev uticaj.

Od kako je Hag doneo zvaničnu odluku o puštanju Šešelja na slobodu, u medijima se sve češće govori da Šešelj dolazi po zadatku da destabilizuje Srbiju. Šarović je te tvrdnje odbacio, napomenuvši da Šešelj dolazi da destabilizuje, kako on kaže, “izdajnički režim”.

– Te priče da će Šešelj izazvati destabilizaciju ili haos nisu tačne. Jedino što će on destabilizovati je izdajnički režim u Srbiji, rekao je Šarović.

Da Vas podsetimo:  Kurir više ne psuje

Radikali su najavili da će Šešelj 15. novembra održati miting na Trgu Republike pod nazivom “Pozdravimo pobednika”. Imajući u vidu to da Šešelju neće biti dostupni masovni mediji pod kontrolom Vučićevog režima, njegova osvetnička borba protiv Aleksandra Vučića biće vođena na ulicama.

Na šta vas to podseća? Na 5. oktobar?

Vučić plače za Šešeljem na oproštajnom mitingu.

Interesantno je to što su se građani Srbije devedesetih godina na ulicama borila protiv Miloševićevog i Šešeljevog režima (uključujući tu i Aleksandra Vučića) jer im nisu bili dostupni masovni mediji. Sada će se čovek protiv kojeg smo se borili  (Šešelj) na isti način boriti protiv čoveka (Vučić) sa kojim se on borio protiv “stranih plaćenika” (DOS). Jeste li shvatili?

Ovo će biti gore od 5. oktobra.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime