Četiri godine čekala na listi viškova

0
2450

na-casu-matematikeKo izigrava zakon, a ko govori neistine? Pozovite profesorku fizike Slađanu Harčinović (Telefon: 062.26.22.18), da Vam na sopstvenom primeru objasni!!

Posle našeg saopštenja u kome iznosimo nepravilnosti u radu Školske uprave Beograd, oglasili su se direktor Prve beogradske gimnazije Aleksandar Andrejić i načelnica školske uprave Beograd Gordana Cvetković, tvrdeći da su navodi FBG-a neistiniti.

Ovde pročitajte: www.novosti.rs

Kao samo jedan od dokaza da upravo oni govore neistine, upoznajemo Vas sa slučajem Slađane Harčinović, profesorke fizike u Obrenovačkoj gimnaziji, (Telefon: 062.26.22.18) koja pune četiri godine nije mogla da dobije posao u Četrnaestoj, Prvoj i Šestoj beogradskoj gimnaziji, iako je bila na listi tehnoloških viškova. Imala je dva nedostatka: Prvi je da je uporno išla svuda – u Školsku upravu i kod svih direktora pomenutih škola, insistirajući da bude primljena na 20% jer je u tim školama bilo potrebe za fizikom, a njen drugi nedostatak je bio taj da je članica Foruma beogradskih gimnazija (to su joj otvoreno rekli direktori Šeste i Četrnaeste a direktor Prve nije hteo ni da je primi na razgovor).

Načelnica školske uprave Gordana Cvetković za „Novosti“ tvrdi da je „jako teško uklopiti nastavnike sa 20% časova“.

Njoj je sve teško što je u obimu njenog posla. Takođe joj je bilo teško i da u više navrata primi na razgovor profesorku Harčinović, kao i da odluči o njenoj pismenoj molbi da joj se omogući zakonsko pravo na preraspodelu u drugu školu na 20%, gde ima mesta!

Miodrag Sokić, predsednik FBG

Kako se „sprečava“ zapošljavanje u prosveti

Primljena profesorka fizike iako ima 15 viškova u Beogradu

Ne vrede apeli i predstavke g. Tmušiću i gđi Cvetković! Oni se smeju sindikatima i rade šta hoće!

Da Vas podsetimo:  Probuđen narod neće dati svoju zemlju prodanim dušama

Prošle nedelje beogradskim školama je stigla odluka Komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje u beogradskim školama. Između ostalih, odobrena su radna mesta i profesora istorije, sociologije, nemačkog, ruskog, srpskog, hemije, engleskog, iako na listi u Školskoj upravi Beograd ima viškova tih profila.

Primera radi, Prvoj beogradskoj gimnaziji odobreno je radno mesto profesora fizike. FBG je na vreme Školskoj upravi Beograd poslao predstavku u kojoj je zahtevao da se zabrani ovaj konkurs, jer je na listi viškova u tom momentu bilo preko 15 profesora fizike. Umesto da uvaži ovaj zahtev sindikata – da Prvoj zabrani raspisivanje konkursa i da zaposli kolegu sa liste, Školska uprava je Komisiji poslala saglasnost za ovaj konkurs.

Nemamo nikakvog razloga da verujemo da se i u ostalim slučajevima nije mogao naći profesor sociologije, srpskog, hemije.. na listi viškova.

Ovo nije prvi put da Školske uprave, koje imaju kontrolu nad listama, odbijaju zahteve sindikata i nameštaju zaposlenja preko raznih veza, od Ministarstva prosvete do direktora škola. Naprotiv, to je način da se u obrazovanje, kao bure bez dna, zapošljava preko veze.

Obrazovanje: bure bez dna

Strogo čuvani podatak je i da je Školska uprava Beograd tokom 2013. godine dozvolila premeštanje 15-tak zaposlenih iz unutrašnjosti u beogradske škole, iako je to zakonom zabranjeno.

Ne vrede apeli i predstavke Velimiru Tmušiću (načelniku republičke prosvetne inspekcije) i Gordani Cvetković (načelnici ŠO Beograd), kojima su se sindikati prosvete u više navrata obraćali sa zahtevima da se ovakva praksa spreči. Oni se smeju sindikatima i rade šta hoće!)

Miodrag Sokić, predsednik FBG

sedmasila.rs /Izvor: Novosti

preuzmite dokument (95 KB .pdf)

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

PODELI
Prethodni tekstOfarbana uskršnja jaja
Sledeći tekstVaskrs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime