Četvorica osuđena uslovno za paljenje Ambasade SAD

1
1108

U slučaju paljenja ambasade SAD u Beogradu, Dejan Vučković, Dragan Marinkov, Marko Novitović osuđeni su na šest meseci uslovno, s rokom provere od dve godine. Milan Tomas je osuđen na pet meseci, takođe s rokom provere od dve godine, dok su preostali oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

Presuda optuženima za paljenje zgrade Ambasade SAD u Beogradu 2008. posle protesta „Kosovo je Srbija“, izrečena je danas u Višem sudu u Beogradu.

Sedmorica optuženih su se teretila da su ispred tadašnje zgrade Ambasade SAD u Ulici kneza Miloša, u centru Beograda, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu, pošto su posle mitinga organizovano došli i gađali zgradu kamenicama, bakljama i drugim predmetima, i izazvali požar.

Oslobođeni optužbe su Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović. Svi su, uključujući i osuđene, tokom suđenja istakli da nisu krivi i da očekuju oslobađajuću presudu.

Oni su na prvom suđenju bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora, ali je Apelacioni sud poništio taj deo presude „jer je izreka presude nerazumljiva i protivrečna sama sebi“.

N1 / nspm.rs

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm…Vucic,da ispotpisuje abolicije,i “ ajs jebajs, hu ca,ca,ca“..“ svedokinja Madlen Olbrajt“ se nije pojavila,stara baba ne moze da udje u avion,pa se potupak obustavlja“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime