ČETVRTI RAJH PROTIV SPC

2
190

Kad je nedavno Evropski parlament svojom Rezolucijom označio Srpsku Pravoslavnu Crkvu kao „uzročnika napetosti među etničkim grupama na Zapadnom Balkanu kako bi raspirila sukobe i podelila zajednice“, i još dodao da naša Crkva pritom „promoviše Rusiju“, bilo je dosta čuđenja i negodovanja, a ja sam pomislio da je to u stvari dobra vijest.

Zašto? Pa zato što posle takvih suludih optužbi konačno spadaju sve geopolitičke maske i mnogo jasnije nam se ukazuje sudbonosna razlika između dobra i zla. Naše slijepo idealizovanje Evrope i njenih „demokratskih“ ustanova zaslužilo je baš ovakav sunovrat. Drugim riječima, da su se umjesto marljivog prepisivanja briselskih agendi savremeni Srbi malo ozbiljnije pozabavili istorijom, znali bi da je već bilo nekoliko pokušaja stvaranja idealne Evropske unije. Poslednji pokušaj, koji je skoro uspio, bio je Hitlerov. Hitlerova Evropska unija.

Da nismo tako dugo dresirani podmuklom zapadnjačkom, tobože antikomunističkom propagandom, znali bismo da Sovjetski Savez nije ratovao samo sa Trećim rajhom, već upravo sa Hitlerovom Evropskom unijom. Kao što piše Slobodan Antonić: „razlika između Hitlera i Engleza, zapravo, bila je tek u tome što je Hitler brutalno najavljivao da će da uradi – a i oposlio je koliko je stigao – ono što su drugi zapadnjaci radili sporije i suptilnije, ono što se nisu još usudili da preduzmu, ili pak ono što nisu ni bili u mogućnosti da urade“.

U svoje vrijeme Konstantin Meljnik-Botkin, šef specijalne službe Francuske u doba De Gola, legenda međunarodne obavještajne zajednice, u jednom od svojih poslednjih intervjua, kad je već bio u penziji, rekao je, obraćajući se Rusima: „Ne budite u zabludi, Francuzi vam nikad neće oprostiti što ste razbili njihovog voljenog Napoleona prije 200 godina.“

Da Vas podsetimo:  Nezavisno sudstvo! Ali od koga?

Po svemu što danas vidimo, jasno je da Evropska unija u cjelini, a ne samo Njemci, nikad neće oprostiti Rusiji što je razbila Hitlera. Zato što je cijela Evropa legla pod Hitlera i jedini koji mogu reći da su u toj borbi stajali rame uz rame sa Rusima jesu – Srbi. Svi ostali su itekako sarađivali sa Hitlerom. A mi smo tog Hitlera pobijedili. Evropska unija nam to nikad neće oprostiti.

autor:Želidrag Nikčević

https://iskra.co/

2 KOMENTARA

  1. A kolika je cena te tuce sa hitlerom i jel fali nesto bugarskoj koja je bila uz hitlera tada a i danas je na suprotnoj strani.
    Prava politika je malih naroda da prodju sto bezbolnije nista vise a rat je opsta nesreca za sve aktere.

    • „Mali narodi“ nisu oni koji imaju relativno mali broj stanovnika i malu površinu teritorije . Mali narodi su oni , koji kao „kučići i pačići“ uvjek izbijegavaju sukob sa većim i jačim, plaćajući to , gubitkom svega onoga što ih čini time što jesu. Prilagodjavati će običaje, ubacivati “ nove strane “ riječi , menjati praznike, pa će i vjeru promjeniti, a time i dušu prodati i na kraju se u potpunosti utopiti u onog većeg i jačeg. Za mnoge takve se više uopšte ne zna da su ikada i postojali, drugi se nalaze u nekoj fazi toga puta !! Što se Nas tiče mogu samo citirati velikog Njegoša “ BLAGO ONOM TKO DOVIJEKA ZIVI, IMAO SE RAŠTA I RODITI “ !! Sve ima svoju cijenu , a ono najvrednije ima i najveću cijenu !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime