CIA i Mi6 vlada Srbijom?

6
2444
Foto: skrinšot Youtube

Slobodan Milošević i CIA

Nekadašnji komunistički političar Slobodan Milošević je od početka osamdesetoh godina prošlog veka nakon bankarskih poslova više boravaka u SAD, i saradnje sa amaričkim bankama i poznanstvom sa Ričardom Holbrukom i mrežom uticaja Rokfelerovih ljudi preko legendarne bankarke Borke Vučić ušao u “dosije” CIA koja je računala na njegov dolazak na vlast kao poltičara “reformistu”. Slobodan Milošević je radio na svom imidžu bankara zapadnog tipa u socijalističkoj ekonomiji. SAD su pre svega CIA posedovali “kadrovski karton” Slobodana Miloševića još 1986 godine kada je Milošević postao Predsednik SK Srbije.Sve do 1990 godine Slobodan Milošević je bio tipovan kao refomator političke scene u u Srbij. Milošević je imao realativno “dobe ocene” od ambadadora i diplomate Lorensa Iglbergera u svojim izveštajima, ali ne i od ambasadora Vorena Cimermana kojeg Milošević dugo nije hteo da primi. Cimerman je slao negativne izveštaje Stejt deparmentu i CIA o Miloševiću i državnoj politici Srbije oko Kosova i početka krize na prostoru bivše Jugoslavije.

Zapadni obaveštajni gambit na Balkanu?

CIA je imala plan svrgavanja Miloševića s vlasti preko SPO i Vuka Draškovića 9. marta 1991. godine po modelu Čaušeka , ali taj pokušaj nije uspeo. Sredinom devedsetih tačnije od 1994 godine CIA traži okvir saradnje sa SDB Srbije i Jovicom Stanišićem da bi se približila Miloševiću.Jovica Stanišić pravi mirotvornu politiku oslobođenja francusklh vojnika u Republici Srpkoj, i tu postaje “partner” Zapadu koji će dovesti do Dejtonske mirovne konferencije. Milošević preko SDB Srbije i Stanišića i njegovih saradnika radi na lomljenju političkog vrha oko dr Radovana Karadžića što je bio definisano kao uvođenje sankcija Srbije Karadzićevoj politici.CIA vidi Miloševića kao “Norijegu” koga treba nagraditi ali i strateškom “ucenom” držati pod “kontrolom“. Paralelno po “dubini” CIA radi na Kosovu i Albaniji i priprema 1996 I 1997 plan za započinjanje prvo građanskog sukoba u Srbije preko protesta građana 1996/1997, a onda otvaranjem “Kosovo Dosijea” krajem 1997 godine, CIA je u Srbiju ubacila svoje ljude koji su bili deo vlasti Miloševića .Prvo premijera Milana Panić i guvernera Dragoslav Avramović, a onda kao “interesne saradnike” lidera SPO Vuka Draškovića i kasnije lidera DS dr Zorana Đinđića kroz koaliciju “Zajedno” koja će biti “nukleus” budućeg DOS-a I vlasti u Srbiji od 2001 godine.

Da Vas podsetimo:  400 GODINA BILA SKRIVENA: Neverovatne činjenice o fresci Belog Anđela iz Mileševe koje verovatno niste znali!

CIA i Zapad “formirale” DOS i kontrolišu sve vlade Srbije ?

Ključni američki igrač na Balkanu bio je Milo Đukanović koji je bio “zaštitnik” srpske opozicije pre svega Draškovića i dr Zorana Đinđića 1997 do 2000 godine. Milo Đukanović se borio da zaštiti sebe i svoju vlast od moći Miloševića. Miloševićeva tajna služba pre svega SDB radeći sa mafijom postaje instrument lične vlasti Miloševića ali Đukanovića u Crnoj Gori i kapilarno ulazi u poslove CIA, MI6 i drugih tajnih službi. Miloševićev pad s vlasti deo je plana Zapada i CIA podržan i od Jelcinove vlasti. Dolazak na vlast DOS-a je deo CIA projekta po svim fazama pripreme kampanje, izbora i oblikovanja petog oktobra 2000. godine. Politički vrh DOS-a bio je u “korpi” moći CIA I MI6 koja je oblikovala državnu i bezbednosnu politiku Srbije od 2001 do danas, pre svega oko saradnje sa Haškim tribunalom preko politike oko Kosova do načina organizovanja tajnih službi u Srbiji civilnih i vojnih. Slobodan Milošević imao je “papir” od Ričarda Holbruka da neće biti procesuiran u Haškom tribunalu, a takv papir je dobio i od političkog vrha Srbije 2001 kada je prevaren. CIA je bila organizator operacije njegovog prebacivanja u Hag kao što je i “jurila” u Srbiji za dr Karadzićem i generalom Mladićem uz konaćnu podršku srpskih službi bezbednosti.Srpske službe bezbednosti bile su i ostale uvezane u zapadnim mrežama tajnih službi i tako je bezbednosni sektor Srbije je duboko “korodirao” i postao partner Zapadnih tajnih službi kako CIA, Mi6 tako I BND. Zapadne tajne službe nisu “zaštitile” dr Zorana Đinđića od političkog atentata iako je bio njihov rezident i prihvatili su vlast dr Koštunice i Borisa Tadića u međusobnoj borbi za vlast. Zapad je onda zaigrao na kartu koalicije SPS i DS i potrebe da ministar policije bude Ivica Dačića koji će kasnije preuzeti i diplomatiju kao veš poltičar koji igra sa svima .Zapad je preko Tadića i Dačića “pocepao” SRS preko koje je stvorena SNS, a onda je i stisnuo I privremeno se odrekao Borisa Tadića u korisit politike Nikolić-Dačić-Vučić. Sada je Zapad prihvatio Vučića kao faktora stabilnosti Srbije i Balkana uz održavanje na vlasti Ivice Dačića.

Da Vas podsetimo:  "Promene" lepo zvuče, ali se teško ostvaruju - jedno lično iskustvo

Tomislav Kresović

vidovdan.org

6 KOMENTARA

  1. Докле ће Милошевић за све бити крив? Није Ђукановић имао никаквог разлога да „брани своју власт“ од њега, они су били партнери, у политици и у државном шверцу навелико. Ђукановић напрасно креће са независношћу – сасвим случајно и невезано, наравно – кад италијански тужилац објављује да имају случај против њега због шверца цигарета, и да му положај другог у државној хијерархији не даје имунитет. Као што напрасно прекида везе са Русијом и окреће се НАТО-у кад му Амери предочавају да имају доказе против њега у махинацијама при продају црногорског Телекома. Тако се то ради на културном, цивилизованом западу – иза леђа, прљаво и ефикасно…

  2. a da li je cia napravila ove njine tzv opozicione stranke,i postavila svoje komuniste da ih vode.prvo su drašković kao partizanski sin i šešelj i mićunović i ostali,bili komunisti pa su po zadatku udbe postali vođe udbaških stranaka.po zadatku su postali demokratske opcije.kako to ako je tako ta cia nije postavila za vođe tih stranaka osvedočene opozicionare,koji su hapšeni pre toga,nego baš decu titovih partizana.jel cia dovela miloševića na vlast ili partizan ljubičić i ostali komunisti jer su u njemu videli proverenog ludog komunistu.jel ta cia napravila piramidalnu štednju ili udba.jel cia ubila tolike ljude ili udba.jel cia uništila sve srpske fabrike ili cia,pa to kupila sa opljačkanim parama iz srbije a prenešenim na one fantom firme koje je sdb napravila u inostranstvu,pa posle pokupovali uništene fabrike za džaba.sigurno su kao i rusi radili svoj posao,ne branim ih ni slučajno,ali je ovo prašina u oči,da se srbi ne dosete.lično je tito potpisao naredbu da se iznesu milijarde dolara i da se naprave fantom firme u inostranstvu da bi komunisti kao kasta ostali na vlasti u jugoslaviji,ali tako što će postati vlasnici svega postojećeg,pretvorivši sve u kapitalizam ali u njinom vlasništvu svega postojećeg.lično ne znam koji je to opozicionar koji je bilo kada bio na vlasti,a da je bio osvedočeni protivnik crvenog banditskog uređenja.da se razumemo,lično sam protiv tog komunističkog banditizma,kao što je većina normalnih ljudi,a ne protiv neke socijalističke stranke,naravno ovi komunisti što su naziv komunistička partija zamenili nazivom socijalistička su ciljani prevaranti,to je opet u cilju prevare,oni su oni ist iz 1945,naslednici onih ratnih zločinaca koji se ponose svojim zločincima.tako da mi ovaj tekst izgleda kao i oni ostali udbaški naručeni kod svojih saradnika.

    • Hm,hmm..pa, bio je Vojislav Kostunica i Tomislav Nikolic..sa samanima hilandar i tarabicima..ihebiga,donacijama Komunista“ odnopljackanih,drustvenik,komunistickih sredstava.“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime