Čiji je produkt Vojislav Šešelj

2
3916

Vojislav Šešelj lako je zadobio sledbenike – našao ih je među siromašnim i neobrazovanim delovima srpskog naroda, uglavnom prognanih sa svojih ognjišta sa teritorija zapadno od Drine u godinama raspada Jugoslavije 1991-1995.

2016-08-12_055715
Vojislav Šešelj sa pristalicama ispred Ruskog cara 1990. godine

Narcisoidnost mu je osnovna karakteristika. Tako je u središtu Srpske radikalne stranke u Zemunu njegova slika po dimenzijama veća od Svetoga Save, u jednom od brojeva stranačkih novina (pre dobrovoljnog odlaska u Hag) bilo je 49 njegovih fotografija…

Šešelj je, prema nekim glasovima, osetivši da će biti ubijen, odlučio da se dokazuje u Hagu, u sudu koji su Angloamerikanci stvorili da bi sudili prvenstveno Srbima, pa tek ponekom Hrvatu i Muslimanu.

Tokom više od 11 godina provedenih u zatvoru, zahvaljujući televizijskim direktnim ili odloženim prenosima, uveseljavao je svoje poklonike i pristalice po Srbiji.

Stranka mu se, međutim, raspolutila na dva dela – veći, koji su predvodili njegovi najverniji sinovi, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, i manji, koji je ostao veran svom osnivaču.

Od politike nije stekao veliko bogatstvo kao kum Vuk Drašković (i kuma Danica). Ima tvrdnji da posle povratka iz Haga dobija redovno apanažu od raznih dobrotvora (uglavnom iz miljea s druge strane zakona) i to po nalogu svoga mlađeg političkog sina.

Od dolaska u Srbiju iz Haga, Šešelj napada Nikolića a Vučića uzgred pomene ali nikada negativnim rečima. Sudeći po ponašanju, Šešelj i Vučić su se dogovorili o nenapadanju (i ceni). Kada je nedavno Šešelj naredio svom stranačkom članstvu da se pripremi za izbore na Kosovu i Metohiji (a Vučić je to priznao Briselskim sporazumom kao državu „Republika Kosova“), oni su se u čudu našli prosto ne verujući u prevrtljivost svoga vođe!

seselj-informer-naslovna
Naslovna strana Informer-a pre povratka V. Šešelja iz Haga

Srpska radikalna stranka, s promenjenim imenom, postala je vlast u Srbiji. Doduše, jedino nije Šešelj u državnom vrhu. U prilog te tvrdnje, idu i sledeće činjenice: stranačka baza „nove“ stranke – Srpske napredne stranke – ostala je gotovo ista mada je u samo rukovodstvo ušlo nekoliko karijerista a bivših pripadnika drugih stranaka, veoma nizak intelektualni, obrazovni i kulturni nivo rukovodstva… Kada se tome doda i činjenica da se Vučić narodu obraća posredstvom Informera (što u prevodu na srpski zvuči kao Cinkaroš) i televizije Pink. A to čita i gleda dno dna Srbije!

Da Vas podsetimo:  Veronauka u škole i sloboda izbora

Postoje dokazi da je Šešelj potpao u zavist od Slobodana Miloševića još 1988. godine, posle dolaska iz bosanskog tamnog vilajeta. Tada je dobio pasoš i preporuku da se približi četničkom vojvodi i nacionalnom prvaku u srpskom rasejanju Momčilu Đujiću.

Ostarelom vojvodi godila je Šešeljeva antikomunistička retorika pa ga je, bez ikakvih osnova i podloge u tradiciji, i bez konsultacija sa dvojicom živih vojvoda (Zvonko Vučković, Radomir Petrović Kenta), 1989. godine proglasio novim vojvodom i „nagovorio“ jednog episkopa Srpske pravoslavne crkve da ga miropomaže!

Drugi deo dogovora Šešelja i srbijanske Službe državne bezbednosti (kojom su komandovali Crnogorci) ostvaren je 1991. godine. Naime, na izborima u opštini Rakovica namešten je izbor novog narodnog poslanika. Slobodan Milošević je naložio svojim službama i Socijalističkoj partiji Srbije da Šešelju namaknu apsolutnu pobedu. Poslušnici su, da bi izvršili naredbu, formirali posebno telo sačinjeno od uglednih ličnosti, urednika u medijima, pripadnika državne bezbednosti pa „uspeh“ nije izostao! Vojislav Šešelj je postao narodni poslanik!

Nekako, u tom vremenu zabatalio je obećanje vojvodi Đujiću. Doznavši šta njegov nesuđeni naslednik radi, ostareli vojvoda se pokajao. Uostalom, pročitajte to njegovo kajanje:

v-s-1 v-s-2 v-s-3

Velimir Gajić

Stanje stvari

2 KOMENTARA

  1. Tekst istinit,još jedan od dokaza neprijateljskog rada Brozove okupacione udbe.Da bi se to sve razumelo,potrebno je da svaki Srbin bilo gde da se nalazi,PROČITA ODLUKE DREZDENSKOG KONGRESA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE IZ 1928 GODINE—https://dzonson.wordpress.com/2014/03/09/losa-sudbina-srbima-odredjena-je-1928-godine-u-drezdenu-na-cetvrtom-kongrsu-kpj-istina-o-27-martu-1941/

  2. Hm,hmm..vojvoda Mose Djujic, je dunuo i u cabar i u levak,kanije i u kandilo..blage taj veze nije imao sa Kninom,Ravnom gorom, i ostalim „ovlascenjima i socinjenijem“ na koja se poziva, Mose, je nenadleni primitivac za „Srbiju“…lelemud emigracije i pijanig gastarbajtera, punih mrznje i zla, a neki su puni i „poternica“ za ucinjena dela.Seselj, je kao golja, lukavi golja, drzao predavanja,prodavao Srbima rog za svecu,muda za bubrege, ukljucujuci i nacionalizam, koji su oni poznavali u upoznali bolje od Seselja..ispratili su ga kuci „punog ko brod“, tada oko 400.000 dolara, moguce i vise.Pa, nije li i njegov „otac“, Dobrca izjavio da je „najveci problem,sto je ona budaletina (Seselj)..otisla u Ameriku i pokupila pare“..“napred braco Serbi i sestre Serbkinje“…na sisanje kod koje kakvih vojvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime