Čime su zaslužili da ih izdamo?

2
913

barikadaŠta je svrha svega ovoga – ovih ratova, zverstava, nedela? Nikoga više ne interesuje ljudska duša, a čovek još manje. Da li je dete sa Kosmeta isto dete kao ono iz Srbije ili iz Evrope? Da li je njegova sudbina važna ili je sve samo farsa? Čemu služe UNICEF i Ujedinjene nacije?

Pitam se često – egzistira li išta više na ovoj našoj skučenoj planeti, sem laži? Učimo da su resursi ograničeni i da nas je previše… Koga je previše, Srba, Rusa, pravoslavaca, koga? Ima li to veze sa Krstom ili sa nečim drugim? Da li je poenta svega – pobiti ljude u što većem broju?
barikada

***
Ne mogu da prebolim niti da prihvatim da srbski narod nestaje, topi se kao vosak sa sveće iz dana u dan.

Nekadašnji nož nemačkih i turskih koljača zamenio je hirurški skalper, a pitanje je u čemu je razlika. Mnogi mali preslatki klinci neće ugledati ovaj svet, mali Srbi. Zašto? Zbog čega, da li bi neko imao hrabrosti da mi odgovori ili bar malo savesti?

Svuda su lepe, doterane žene. Šta je svrha njihovog postojanja? Našega, moga? Da li da brojimo recke koliko smo ih overili, pare na računu ili haljine u ormanu? 10346746_10202259497508858_2001925336_nDa li je naša svrha da skinemo sa trona muškarca, šta? Šta žele srbske žene dok liju krokodilske suze nad svojom sudbinom? Šta žele srbski muškarci dok padaju na ispitu zrelosti svi do jednog

Kome ćemo da prepustimo srbsku decu, ovo malo jada u povoju šta nam je ostalo? Hoćemo li još u pelenama da ih vaspitamo da budu Englezi i da umesto pampersa nose evre?

Da Vas podsetimo:  Preko Crkve Lomili Duh Naroda

Na ovaj komentar me navelo jedno slavlje kome sam prisustvovala i prepuni kafići po Srbiji. Svi imaju novce za piće, i novce za toalete, i novce za hranu za pse, ali hrana za dete je skupa a majčino mleko luksuz koji se ne isplati jer treba sačuvati grudi da se ne otembese (a neće znam pouzdano, dojila sam dve godine). Za koga!?

I tako sedi blizu mene jedna sredovečna mama sa dvoje odrasle dece a haljina joj jedva pokrila donji veš i nije je bilo sramota. Kaže naš narod – sve u svoje vreme. Međutim, to su detalji na koje smo slepi.

Zato me ne čudi ni izbor koji smo napravili za Vladu, Predsednika i ministre. I ne čudi me ni to što prodajemo ljude kao stoku, ali me čudi da niko ne postavi sebi pitanje – po čemu su to oni, naši Srbi sa Kosmeta, nižeg reda od nas i čime su zaslužili da ih izdamo na takav način? Čime su zaslužili da im se vade organi, prodaju na pijaci kao roba i da nikome to ne zasmeta već da se svetski lešinari igraju sudije i pravde dok istovremeno vrše zločine bez presedana.

E to bih ja Vas sve volela da pitam i da mi odgovorite da li Vam zastane komad hleba u grlu kad znate na koji je način plaćen?

Slađanina kolumna

facebookreporter

2 KOMENTARA

  1. baš mi je drago da je jedna od mnogih velikih srpkinja,Slađana napisala ovako dobar tekst,sa osvrtom na današnje stanje,a i ono je od 1945 od kada su nas okupirale crvene para vojne grupacije od strane staljinove komunističke internacionale.drago mi je da je naterala i jednog tasića da da komentar.inače i taj tasić ima što šta da kaže,a to je kako su morali ti tasići iz sela bijela ili ti tasići u bosni tačnije između višegrada i dobruna da masovno beže od onih muslimana koji su posle pavelića prešli kod tita pa ponovo ubijali srbe u bosni,ali sada kao nova partizanska vlast,ali opet na istom zadatku.eto slađo te geneze.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime