Cimet rolnice: Sočne i mekane unutra, a spolja hrskave i slatke

0
295
Foto: printscreen

Ovo su najbolje rolnice koje ćete ikad probati! Sočne i mekane unutra, a spolja hrskave i slatke!

Testo:

200ml mleka
2 i po kašičice suvog kvasca
50g šećera
1 jaje
1 žumance
50g putera
300g brašna
Kašičica soli
Fil:

70g braon šečera
2 kašike cimeta
50g putera
Preliv:

100g krem sira
50g putera sobne temperature
80g šećera u prahu
Kašičica eksrakta vanile

Priprema:

1. Mleko zagrejati do granice ključanja, ali nikako ne dopustite da proključa. Sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo, i pospite preko kvasac. Dodajte šećer, jaje, žumance i istopljeni puter. Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so i nastavite da mešate dok se testo ne formira. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ručno mesite još 8-10 minuta. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena.

2. Kada se testo udvostručilo, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvucite ga na debljinu od 2-3mm.

3. Puter, sobne temperature, premazati preko testa tako da krajeve ostavite suve.

4. U maloj činiji pomešajte braon šećer i cimet pa zatim pospite preko putera, ravnomerno celom površinom i rukama utrljajte u testo.

5. Pažljivo urolajte testo. Kada je formirana rolna, krajeve isecite. Ja sam koristila konac za sečenje rolnica, a možete koristiti i oštriji nož.

6. Poređajte ih horizontalno u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji jos pola sata. Nakon toga, pecite 30-45 min na 180 stepeni. Najbolje je da pratite dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

7. Kada ih izvadite iz rerne, nek odmore 5-10 min, a za to vreme napravite preliv tako što ćete sve sastojke umutiti mikserom i preliti preko rolnica.

Da Vas podsetimo:  Sve će to narod isplatiti

Izvor: Vaseljenska

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime