Cirkus Kolorado ponovo u vašem gradu

0
934

43405_vladimir_ffFilmadžija Vladimir Rajčić, koji u SAD živi već 16 godina, najavljuje da će u septembru početi kampanju za šefa države.

Rajčić 16 godina živi i radi u Americi, gde sa bavim filmom i privatnim biznisom. Nastupio je u nekoliko holivudskih ostvarenja, u kojim je igrao i sa zvezdama poput Klinta Istvuda, Hilari Svonk, Majkla Medsena… Autor je i američkog filma „Srpski ožiljci“, koji je delom sniman u Beogradu.

– Nisam odmah bio siguran da li to da uradim, ali sam dobio veliku podršku mnogih, kao i dijaspore, kao čovek koji ima dobre kontakte svuda u svetu. Hoću da pokažem da ovde može nešto dobro da se uradi, da ljudi koji ne glasaju mogu da se pokrenu, da mlade ljude koji nisu nikad razmišljali o politici pokrenemo da zajedno nešto promenimo. Lako je spakovati se i otići, ali ja to neću da uradim – objašnjava Rajčić za Kurir razloge za ulazak u trku za predsednika.

No, i drugi se oglašavaju ovim povodom.

Potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović najavio je kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima ističući da levica mora imati svog kandidata.

On je u tom razgovoru rekao da priželjkuje da se Aleksandar Vulin kandiduje za predsednika Srbije, kao i da je on lično spreman da uđe u trku.

– Ako se Vulin ne bude kandidovao, sve sam bliži odluci da učestvujem na predsedničkim izborima. U tom slučaju podneo bih ostavku na partijsku funkciju i izašao na izbore kao kandidat naroda, računajući na glasove članstva i simpatizera Pokreta socijalista – rekao je Jugović, a preneo Nedeljnik.

Na pitanje koga vidi kao najvećeg konkurenta on je odgvorio: Ukoliko se kandidujem, sportski je da ne glasam samog sebe, već je sportski da glasam Šešelja – kandidata kojeg hoću da pobedim.

Da Vas podsetimo:  Rasrbljavanje Srba putem viceva

No, za koga sigurno znamo da će im biti konkurencija…

Ivica Dačić je za srpsku štampu ranije potvrdio da je spreman za ovu trku.

– Sigurno ću se kandidovati 2017. ako budem u politici. Bio sam treći na prethodnim izborima, a SPS mora da ima predsedničkog kandidata – izjavio je on.

Istureni vrh SRS odlučio je u maju da lider radikala (a ko drugi) bude njihov kandidat na izborima.

– Uz potpunu saglasnost svih članova Centralne otadžbinske uprave, jednoglasno je doneta odluka da Šešelj bude kandidat SRS na predstojećim predsedničkim izborima – navedeno je u saopštenju SRS.

No ni ova odluka nije prošla bez hit izjave šefa radikala.

– Isprašiću Tomu iz fotelje predsednika sve do Bajčetine – kazao je on u izjavi za medije.

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić je krajem aprila izjavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima sledeće godine, jer će, kako je rekao, i dalje biti potreban premijeru Aleksandru Vučiću.

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je nedavno da veruje da će osvojiti veći broj glasova na predsedničkim izborima nego što mnogi smatraju.

Ostaje pitanje da li će predstavnik tzv „patriotskog bloka“ biti Boško Obradović.

Predsednik Dveri je kazao da će patriotska lista imati svog kandidata na predsedničkim izborima, a da je o kandidatu spreman da pregovora sa ostalim partnerima.

Espreso.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime