Čistka! Metla kreće od vladajuće koalicije!

1
839

Čišćenje prvo sopstvenih redova od  dugoprstih, bahatih političara i alavih funkcionera, ovoga puta neće biti samo “mrtvo slovo na papiru”, niti samo deklarativno saopštenje da su se neki pojedinci otuđili od naroda i uopšte stranačkih ideala. Čistka zakonskom metlom prvo će pomesti sve one iz redova najjače stranke ( SNS), pa će onda da “ometla”i bahate, raspojasano bezobrazne pojedince iz redova njihovih koalicionih partnera! Sve će to biti dobar nauk za sve druge, kako se ne sme ponašati, krasti, biti bahat i bezobziran.

Moramo reći i to, da je to sudbina velikih stranaka na vlasti. Na taj “lepak lepili su se svi”, baš kao muve. Od vremena višepartijskog sistema, pa sve do današnjih dana. Znači skoro tridesetak godina politika je u Srbiji bila najbolji biznis, najkraći put da oni “ koje nije imao pas zašta da ujede” da postanu moćni i uz to i bogati… To ide jedno sa drugim, kao pod ruku… Da sa visine gledaju na “sirotinju raju”, da ih preziru i nipodoštavaju. I da joj se samo obraćaju uoči izbora, kad im je potreban njihov glas – da bi nastavili tamo gde su stali u prethodnom vladajućem ciklusu…

E, Aleksandaar Vučić je dovoljno vremena na srpskoj političkoj sceni – za koje vreme se nagledao tih scena, pojedinaca i čitavih grupa lažnih nepismenih političkih elita. Zbog toga neće dozvoliti da sve što je do sada uradio “pojedu skakavci” i ponovo sve vrate na početak, u 2012.godinu?!

U redovima vladajućih stranaka nastala je panika. Doduše bilo je ovakvih najava i ranije, ali su tek sada nekako sigurni, da im se (novim političkim profiterima) crno piše! One koji se danas češkaju “ tamo gde ih i ne svrbi”, posebno brine način, odnosno kriterijum za ocenjivanje ko se okoristio o funkciju ili bilo koju drugu političku poziciju ili uticaj, a sve na štetu opšteg dobra i “sirotinje raje”?

  • Osnovni i jedini kriterijum biće imovno stanje svakoga pojedinca pre ulaska u politiku ili dobijanja neke državne funkcije i onoga što ima danas – kaže veoma dobro upućeni sagovornik aantikorupcijskog portala Embargo. – I da ne bude zabune? Da se pojedinci ne zavaravaju da će uspeti daa sakriju svoju lako i brzometno stečenu imovinu, jer će ovoga puta istraga ići ne samo na najuže članove porodice, nego i na familiju, kumove, bliske prijatelje… Da se opet ne desi kao u slučaju “Bože Đelića, da mu Đinđić plati avionsku kartu iz Pariza za Beograd, jer je bio švorc”, da bi posle nekoliko godina iz dosovske despotije u Srbiji izašao kao milioner, bogataš sa vilom na Dedinju!?! A, sve vreme je imao državnu platu koja je bila otprilike 1.000 evra ( razume se u dinarskoj protivvrednosti)!?E, toga više neće niti može biti! Vučić je najavio izbore za naredno proleće. Do tada ima dovoljno vremena da očisti svoje i redove svojih koalicionih partnera, kako bi u novu borbu i mnogi veruju, još ubedljiviju pobedu izvojevao sa najboljim kadrovima, što podrazumeva i delimičnu kadrovsku rekonstrukciju… Slanje nekih na političko djubrište ili zatvor!?
Da Vas podsetimo:  Nezvanični rezultati popisa u Crnoj Gori: Srba više od 36% a evo koliko ljudi priča srpskim jezikom

Mnoge danas najviše zanima ko su ti koji su se moralno i materijalno ogrešili, prvo o stranku, a potom i o sopstveni narod koji ih je birao:

  • Vrlo jednostavnom analizom lako je utvrditi “ ko do juče nije imao leba da jede”, živeo od plate, a danas samo u voznom parku ima automobile u vrednosti 200.000 evra, nekoliko kupljenih nekretnina po centru Beograda i drugim elitnim lokacijama… I ko zna koliko keša na računima u zemlji i inostranstvu!? Odakle bre? Ko može da priušti letovanja u najskupljim hotelima sveta, koja koštaju na desetine hiljada evra… Ko danas ima toliko para, da nemilice troši? Srbija zna samo kako je stotine miliona evra zaradio Novak Đoković! Šta je sa onima drugima, kojima je politika bila jedino sredstvo da do enormnog bagatstva dođu… Za samo nekoliko godina!  Još je zanimljivije koji su se politički profili na račun politike obogatili: od najobičnijih službenika, načelnika i predsednika opština, članova opštinskih i gradskih Veća, šefova raznih službi, sudija, tužioca i nosioca drugih pravosudnih funkcija, šefova kabineta, savetnika, pa sve do državnih sekretara i važnijih činovnika po ministarstvima i naravno članova vlade!? Naravno, ne treba zaboraviti i partijske funkcionere kojima takođe nije strana trgovina uticajem u mnogim biznis varijantama, uglavnom na štetu državne kase…

Izgleda da je konačno došlo vreme da se prvo vladajući redovi prestroje, da se u njihovim redovima zapaćen kukolj odvoji od žita. I tek onda možemo sa ove zemlje skinuti onaj slogan iz vremena devedesetih i prve dekade ovoga veka, “ kako je ovo jedina zemlja na svetu u kojoj kriminalci nisu u zatvoru, niti ih iko tamo tera”!? Hoće li Vučić uspeti? Žestokih otpora će sigurno biti…

Da Vas podsetimo:  Javni servis je u kampanji bio naklonjen opoziciji

I kao što rekoše u jednom domaćem ffilmu: “ Živi bili, pa videli”!

E.E.
Izvor: embargo.rs

1 KOMENTAR

  1. А хоће ли Вучић мало да преиспита и финансијско стање свог батице Андреја?

    Вучић је много већи драматург од Чеде Ј.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime