Čistka u SNS – Gašiću MUP, Vučeviću BIA?

0
1475
Foto: printscreen(CINS)

Posle afera u koje su upleteni ministar policije Nebojša Stefanović i ministar finansija Siniša Mali, a koje su u poslednje vreme zaokupile javnost, u Srpskoj naprednoj stranci, najverovatnije u nedelju, sledi čistka, saznaje Direktno.rs.

– Stefanovićeva lažna diploma na fakultetu koji ne postoji, afera „Krušik“ u koju je direktno umešan njegov otac Branko Stefanović, doktorat Siniše Malog koji je i zvanično proglašen za plagijat… Pa, dalje, Krkobabićevo učestvovanje kao člana Vlade u donošenju odluke da njegov sin Stefan Krkobabić bude postavljen za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća, što je sukob interesa, naterali su Aleksandra Vučića da napravi ozbiljne promene, iako su u pitanju njegovi najbliži saradnici. Ideja je da direktor BIA Bratislav Gašić bude na čelu MUP, a za njegovo mesto se za sada bore gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. Vučević za sada ima prednost – kaže izvor Direktno.rs.

Bezbednosno informativna agencija (BIA), prema rečima našeg izvora, već je preuzela mnogo poslova koje je obavljao MUP, pa je ovakav potez potpuno logičan sled. Međutim, ovo nisu jedine promene koje će se desiti u vladajućoj stranci, ali i u Vladi Srbije u budućem periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime