Civilna zaštita prevarena

0
1628

Civilna_zastitaPripadnici civilne zaštite na severu KiM potpisali su ugovore kojima postaju deo jedne tvorevine koja se prema njihovom narodu, Srbima, nikada nije prijateljski pokazala niti je moguće.

Pripadnici civilne zaštite na severu KiM potpisali su ugovore kojima postaju deo jedne tvorevine koja se prema njihovom narodu, Srbima, nikada nije prijateljski pokazala niti je moguće.

Potpredsednik Skupštine Kosova i Metohije, Dobrosav Dobrić, za KM Novine kaže da su pripadnici Civilne zaštite „upotrebljeni“ pre oko dve i po godine, 3. novembra, za održavanje lažnih izbora u sistemu „republike Kosovo“ a obećana su im radna mesta u Civilnoj zaštiti po sistemu Republike Srbije da bi i oni izašli na šiptarske izbore.

„To su uglavnom bili mladići bez posla koji su se prijavili i upisali se na spiskove zbog obećanja da će uskoro dobiti radna mesta. Međutim, oni su zloupotrebljeni, oni su ugurani u sistem „republike Kosovo“ gde su im sada obećana radna mesta u tamošnjim „ministarstvima“, u zavisnosti od njihove stručnosti, kaže Dobrić.

On zaključuje da su tako „na jedan pokvaren način“ mladići otrgnuti iz sistema Republike Srbije.

„Na neki način su i ucenjeni jer nemaju nikakav izvor prihoda, završili su škole i uslovljeni time oni su faktički prodali svoj identitet i pripadnost jednoj državi. Zarad obećane egzistencije prešli su u sistem jedne lažne države koja za perspektivu ima stvaranje velike Albanije“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju čestitala je i ushićeno pozdravila ovaj kolektivni potez priznajući da je on deo Briselskog sporazuma.

Na to se osvrće i Dobrić primećujući da je „ovo još jedna potvrda pogubnosti Briselskih sporazuma i politike Vlade Srbije, pokazatelj da su se odrekli i Srba sa Kosova i Metohije a sve ovo što pričaju u javnosti u stvari je sasvim suprotno dok su, u stvari, „tamo su potpisali smrtnu presudu Srbima sa Kosova i Metohije. Mi drugu perspektivu nemamo osim ako se, nadam se, uskoro ne desi nešto i ova vlast u Srbiji prestane da funkcioniše a na njeno mesto dođe druga vlast koja će biti patriotski i prekine da nas vodi ovim pogubnim putem“.

Da Vas podsetimo:  Nova „Bitka za Vukovar“: Na klik do mržnje i antisrpstva?
Dobrosav Dobrić
Dobrosav Dobrić

U više navrata najavljivan je ovaj potez i to su svi očekivali, iako prilično nevoljno. Ažurnost je pokazala jedino Vlada Srbije. Od nedavno čekovi su zaposlenima u Civilnoj zaštiti ukinuti a praznici na početku godine „čestitani“ su im tako što po prvi put nisu primili novčanu nadoknadu za novogodišnje paketiće koja je linearno iznosili 1200 dinara. Neki od, sada već bivših pripadnika pomenute službe, ovo vide ne kao nameru već kao spontanu poruku da su i oni i njihova deca puštena „niz vodu“. I pored svega pristali su i prihvatili rešenja koja će pravno i administrativno srpskom narodu naneti ogromnu štetu a njihove probleme rešiti tek privremeno.

„Ovde je narod, nažalost, zaplašen i u stanju kolektivnog bunila. Iako vide i znaju šta se dešava ćute i trpe plašeći se da ne bude još gore“ objašnjava Dobrić.

„Nadaju se održanju osnovne egzistencije, da im neće biti ukinuta plata, penzija… Niko ne govori o tome da u apotekama nema lekova koji se pripisuju na recept već da se za njih mora ići makar u Rašku ili Kraljevo. A lekova nema ni u bolnici, i o tome svi ćute plašeći se rekacije po sebe jer ovakav pritisak i torturu nismo doživeli ni u najgorim režimima“ tvrdi on.

Pozitivnih poteza i mogućnosti gotovo da nema na vidiku. Dobrić to prosto i bez skrivanja stanja objašnjava da je „sa druge strane i patriotske organizacije i rodoljubivi deo naroda u različitim sferama, razbijen na beskorisne frakcije i teško se može organizovana snaga, makar neki broj ljudi koji bi barem protestovao zbog svega ovoga“.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime