Čizmom na Srbe da padne bedem ka Rusiji

4
1911
Foto: pixabay

U toku je agresivna zapadna kampanja da sve što je zapadno od ruskih granica mora biti pacifikovano. Moguća su dva rešenja – ili potpuna kolonizacija, ili urušavanje tog totalitarnog režima.

Balkan, na kome je počeo Prvi svetski rat, postao je i probni teren u novom „hladnom ratu“ s Rusijom, prenosi „Njujork tajms“ ocene analitičara. Istraživač pri Institutu za međunarodne odnose u Pragu Mark Galeoti ocenio je da je posle združenog reagovanja Zapada na trovanje bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Engleskoj, „Balkan postaje još važniji“. Navode da je BiH jedna od ključnih tačaka koje Rusija želi da iskoristi, pored Makedonije, Kosova i Srbije.

Gebelsovske metode i ciljevi

Svi pomenuti navodi se ne mogu posmatrati izolovano, već kao deo izuzetno agresivne zapadne kampanje, na prvom mestu antiruske, ali i kampanje spasavanja unipolarnog sveta, koja sad ulazi u fazu histerije, smatra politikolog Aleksandar Pavić i dodaje da se to vidi po ogoljenim lažima koje se koriste u slučaju „Skripalj“ i onima o navodnom hemijskom oružju u Siriji.

„Nisu ovakve tvrdnje iznete samo u ’Njujork tajmsu‘ nego i u drugim publikacijama. Javio se upravo sa najnovijim člankom i naš stari poznanik Vesli Klark u ’Vašington postu‘, gde kaže da EU i SAD ne smeju da dozvole da Zapadni Balkan ponovo eksplodira i da moraju da se zajedno angažuju“, navodi Pavić za Sputnjik.

Dakle, sve je deo globalne kampanje praktično utvrđivanja fronta prema Rusiji, kakva nije viđena od kraja tridesetih godina prošlog veka, dodaje taj politikolog i napominje da je reč o gebelsovskim lažima i gebelsovskim ciljevima gde glavni neprijatelj nisu džihadisti, nisu teroristi, već Rusija.

„Ovakva zapadna kampanja više ne može da se objasni ni na ideološkoj osnovi. Kao što je Sirija za njih bio nedovršen posao, gde je Rusija intervenisala i stabilizovala legalnu vladu koja je bila na meti tog agresivnog globalističkog sistema i režima, tako isto i Srbija još nije pacifikovana, pa se koristi eufemizam ’Zapadni Balkan‘. Svi znamo da je u stvari Srbija problem jer Srbiju još nisu uspeli da odlepe od Rusije, zato što još nisu uspeli da je primoraju da prizna nezavisno Kosovo, zato što nisu primorali Republiku Srpsku da se utopi u BiH“, ističe Pavić za Sputnjik.

Da Vas podsetimo:  Ima li Srbija spoljnu politiku

Sve navedeno su nezavršeni poslovi da bi se konsolidovao široki front prema Rusiji, a krajni cilj ovakve kampanje, prema Pavićevom tumačenju, jeste da sve što je zapadno od ruskih granica bude pod kontrolom evroatlantista, NATO-a i EU. Ili da bude učlanjeno ili da bude potpuno pacifikovano i praktično kolonizovano.

Ili totalitarni sistem ili urušavanje

„Ili pak dokle god se ne slomi ceo taj poredak iznutra, dokle god ne zapadne u haos, dok se ne desi nešto što je počelo da se dešava u Italiji posle izbora, pa i u Nemačkoj, pa sa ’bregzitom‘, pa čak i sa Orbanovom pobedom, dok se ne konsoliduju rezultati politike koja se protivi globalističkom poretku, čiji su glavni simboli Soroš, Hilari i Bil Klinton, NATO i nažalost sad i EU. Ili će taj poredak da se uruši iznutra ili će on jednostavno pregaziti svakog ko mu se protivi da bi na kraju napravio globalnu krizu, a spreman je na to, naspram Rusije, pa i Kine“, rezonuje Pavić.

Zapadu je kriva Rusija na koju se gleda kao na faktor stabilnosti i kao faktor koji samo insistira na poštovanju međunarodnog prava, suvereniteta i ravnopravnosti država, konstatuje taj politikolog, ali se i na tom primeru vidi koliko se Zapad pretvorio u totalitarni sistem.

„Zapad je upravo postao suprotnost onoga što je nekad tvrdio za sebe. Nekad je tvrdio da je imperija zla Sovjetski Savez. Upravo se sad Zapad, odnosno vladajući krugovi Zapada, konsoliduju u imperiju zla i to više čak i ne kriju“, kategoričan je Pavić.

I kad u analizama pominju Bosnu i Harcegovinu Pavić kaže da je i tu glavni problem Srbija, odnosno Republika Srpska, jer bi odavno centralizovali Bosnu i Hercegovinu i napravili bi čak da Hrvati „legnu na rudu“ kad ne bi imali veliki problem koji se zove „Republika Srpska“.

Da Vas podsetimo:  Jasenovac, velika priča

„I to njima smeta jer se Bosna i Hercegovina razgrađuje i pred njihovim očima i pred očima sveta, a prvi razlog za to jeste što nisu uspeli da slome Republiku Srpsku. I opet je to eufemizam za srpski faktor. To je rekao i Skaparoti prošlog meseca. Ovo je čista realgeopolitika, ovo su čisti interesi, ovo je bukvalno čizma koja se predstavlja kao pepeljugina cipelica“, podvlači Pavić.

Nepoštovanje naroda kao vrste

U pomenutom tekstu „Njujork tajmsa“ istraživač pri Institutu za međunarodne odnose u Pragu Mark Galeoti kaže da Brisel treba više da ponudi i kad je reč o šargarepi i kad je reč o štapu, nuđenjem pravih inicijativa za institucionalne reforme i pravih kazni za njihovo neispunjavanje.

„To je klasičan rečnik iz devedesetih. Sad mi treba da reagujemo otprilike kao neke životinje. Oni nas na ovim prostorima svode na nivo životinja. Znači, ne reaguješ više kao čovek već reaguješ na bol, na nedostatak bola i na nagradu. To je uvredljivo, tako se izražavati prema ljudima, a to treba shvatiti i lično“, smatra Pavić.

Videli smo šta je štap devedestih godina kad je bombardovanje došlo kao šlag na tortu, konstatuje taj politikolog, a pre toga je bilo naoružavanje separatista, terorista, trgovaca ljudskim organima, narko-dilera.

„Znači, oni su sposobni za to. Sposobni su da koriste štap koji koriste u Siriji i da organizuju lažne terorističke napade ili napade pod lažnom zastavom i da pripišu krivicu nama. To su i uradili devedesetih godina i u Bosni, i u Račku“, podseća Pavić.

A šta je šargarepa, pita taj politikolog, imali su 25 godina da ponude nešto što liči na šargarepu. Gde je to?!

„Oni mogu svojoj petog koloni da ponude novac, ali da ponude nešto konkretno ne mogu. Ne mogu da ponude ekonomski model koji bi ceo region podigao na noge. Mogu da nam ponude samo šarene laže“, zaključuje Pavić.

Da Vas podsetimo:  Za Srbe je pitanje opstanka – da li su spremni da se suprotstave Zapadu

Nenad Zorić

rs.sputniknews.com

4 KOMENTARA

 1. „Dakle, sve je deo globalne kampanje praktično utvrđivanja fronta prema Rusiji,“ – ДОБРО ЈУТРО, пробудили сте се?! Тако је било и после Другог рата – грађански рат у краљевини Југославији изазвале комуноусташе, Црвен армија касније прошла и незаинтересовано отишла, а онда ТитА обећао Черчилу и осталима бедем ка Стаљину. А комуноусташе се прво клеле у Стаљина, али га БРЗО продадоше – баш као и своје претке. Пара врти где бургија неће… Увек иста прича. Ко још није сањао да покори Русију?…

 2. Ovo šta može u Srbiji ne može niđe kaže izgubili Kosovo zbog zločina nad šiftarima a NDH???Zašto takvu fakturu nije primila katolička Hrvatska koja u 3 zadnja rata genocidom i proterivanjem Srba sa vekovnih ognjišta gradi svoju državu? Zato šta svetom drma katoličko-protestanska eu i amerika u tom svetu nema mesta pravoslavnim narodima. Braćo Rusi urazumite Vučića dok nije uništio državu Srbiju i srpski narod taj sluga zapada i najveći izdajnik s ovih prostora. Dok veliki izdajnik Vućić poziva Srbe na ćutanje o zločinima hrvata ustaša nad našim narodom, ustaše i dalje javno orgijaju na veselje nacista, fašista, neonacista, ustaša, eu, vatikana i amera. Jek kako drukčije objasniti da svi ćute na njihovo orgijanje mada su to i zakonom zabranili ali niti policija niti državni vrh, vlada ne poštuju ni svoje ni evropske zakone link: http://www.hsp.hr/category/slider/
  Katolička crkva i ustaše drmaju hrvatskom sve ostalo je igrokaz za svet link; https://www.telegram.hr/politika-kriminal/fratar-koji-histericno-objasnjava-da-cemo-zbog-istanbulske-postati-robovi-zena-mozda-je-najzabavnija-stvar-s-prosvjeda/?utm_source=NetNaslovnica&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget
  Kaže naš veliki izdajnik, strani plaćenik i kukavica Srbija ništa ne sme, mi ne smemo , mi se moramo pokoriti inače nikad u eu??? NE ljigavče lažeš narod problem je šta si ti prevelika kukavica vidi kako hrvati smeju dok ti puziš bedo link: http://hr.n1info.com/a294294/Foto/Prosvjed-protiv-Istanbulske-konvencije-u-Splitu.html , Eto smeje se sve i ustaški, fašistički i nacistički pozdravi dragi su toj tvojoj eu jer ćuti, kao šta je ćutala kad su genocidom i proterivanjem očistili privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu od Srba, sad to rade na Kosovu uz odobrenje iste te eu, vatikana i amera sve tvoji veliki prijatelji vučko i vekovni neprijatelji Srba i Srbije. http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-u-splitu-se-okupljaju-prosvjednici-protiv-istanbulske-birajmo-hrvatskog-orbana/1038264.aspx , i https://www.vecernji.hr/vijesti/istanbulska-konvencija-prosvjed-split-riva-crkva-hdz-1238725 , i https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/prosvjed-na-splitskoj-rivi-na-miting-protiv-istanbulske-stigli-markic-glogoski-thompson-i-bujanec-svi-govornici-zestoko-napali-plenkovica/7236699/ , Jedino Židovi i to nedovoljno pozivaju ndh, hrvatsku da prekine s ustaštvom, nacizmom i fašizmom pa neće valjda vučić zbog par logora za Srbe po hrvatskoj , Srbi moraju ćutati kaže on i proustaški lobi u Srbiji link: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/komemoracija-za-zrtve-holokausta-kraus-pozvao-hrvatsku-da-zakonom-zabrani-ustaske-simbole/7238103/
  Srbi su u hrvatskoj pred potpunim nestajanjem a uz vučića i njegove izdajnike to će ići puno brže link: http://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=412&cl=35 , Pa malo Lazanskog nekad donekle dobrog analitičara danas vučićeve podrepne muve eto da i on malo pljune na Srbe i Srbiju link: https://www.vecernji.hr/premium/srbija-dobro-zna-sto-gubi-hrvatskom-kupnjom-izraelskih-f-16-1238531, Dok ministar vojni Vulin veliča crnu ustašku uniformu koju nikad nije nosio ni jedan pošten Srbin link: https://radiogornjigrad.wordpress.com/2016/08/05/oluja-nisam-vam-brat-ja-sam-kurvin-sin/ , i vulin link: http://www.index.hr/indexforum/postovi/239313/koju-uniformu-nosi-vulin-/2 , Evo vuline samo za tebe i vučića koji ništa ne smete zbog straha od eu hrvati sve smeju možete kod njih slobodno kupiti ustaško, nacističko, fašističko prstenje koje obožava eu, vatikan i ameri vaši prijatelji pa je samim tim u slobodnoj prodaji link: https://www.lupiga.com/vijesti/facebook-ustase-zasto-policija-ne-sankcionira-prodavace-ndh-prstena , I za kraj vidite srpske kukavice, slabići i ljigavci sve se sme u evropi ako si sami uzmete i ne pitate nikoga. Ali za vas bednike koji dobijate naredbe od neprijatelja Srba i Srbije vama je sve zabranjeno kao i kukavičkom, bednom i poniženom narodu Srbije koji nema muda.

  • „vama je sve zabranjeno kao i kukavičkom, bednom i poniženom narodu Srbije koji nema muda.“ – БАШ тако! Онако кукавички побегоше из САО Крајине – и то пред ким?…

 3. Dobro jutro Kolumbo! Ovakav politikolog moze da bude i moja baba. Politikolog treba da predvidi stvari, ne da nam prepricava sta se desava to i sami vidimo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime