CNN i Njujork tajms: Kijev odobrio ubistvo Darje Dugine

1
168

Američke obaveštajne službe veruju da su pojedinci iz ukrajinske vlade odobrili ubistvo Darje Dugine, kćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koja je nastradala 21. avgusta u eksploziji automobila u predgrađu Moskve, pišu Njujork tajms i CNN.

Foto: Instagram, Pixabay

Nove detalje atentata u kojem je stradala ćerka Aleksandra Dugina objavio je dnevnik Njujork tajms na osnovu dokumenta koji je, prošle sedmice, podeljen zvaničnicima administracije u Vašingtonu, piše N1.

U dokumentu se, takođe, navodi da Vašington nije bio unapred obavešten o planovima za napad, kao i da nije pružio obaveštajne podatke ni bilo kakvu drugu pomoć, već su ukrajinski zvaničnici oštro ukoreni posle atentata.

Njujork tajms, pozivajući se na izjave neimenovanih zvaničnika, navodi i da nije obelodanjeno ko je organizovao ovu operaciju i da li je odobrio predsednik Volodimir Zelenski.

Američki obaveštajci veruju da je Dugina vozila automobil svog oca u noći kada je ubijena i da je njen otac bio stvarna meta operacije, rekao je jedan od izvora, prenosi CNN. Dugin je ruski ultranacionalista i filozof koji je bio žestoki zagovornik ruskog rata u Ukrajini. Duginin prijatelj je takođe rekao za rusku državnu novinsku agenciju TASS ubrzo nakon eksplozije da je automobil koji je vozila bio njenog oca.

Zvaničnici ukrajinske vlade nisu još odgovorili na pitanja CNN-a za komentar, a CIA, NCS (Nacionalni komunikacioni sistem) i Stejt department su odbili da komentarišu, navodi ovaj američki medij.

Kako se dodaje u tekstu, do sada su ukrajinski udari unutar Rusije uglavnom bili ograničeni na napade na skladišta goriva i vojne baze u gradovima duž rusko-ukrajinske granice, poput Belgoroda. Ali SAD nemaju dobar uvid u sve planirane napade Ukrajine, rekli su izvori za CNN.

Podsetimo, Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je krajem avgusta da jeidentifikovala saučesnika u ubistvu Darije Dugin.

1 KOMENTAR

  1. Kao što Amerikanci “ pojma nemaju “ šta rade Šiptari na KiM , isto tako ne znaju šta Zelenski radi ? Obzirom da je ishod rata u Ukrajini sasvim izvjestan, ovakvu objavu CNN , vidim kao izlaznu strategiju Amerikanaca. Na kraju će optiziti ukrajince i za Majdanski drzavni udar i za nepoštivanje Minskih sprazuma. Oni će sebe prikazati „potpuno čistim“ u svemu tome………………….. naravno, samo za svoje gradjane i svoje obozavatelje u svijetu, ukoliko ih još uvjek ima !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime