Čović: Ponovno brojanje glasova za predsednika RS je nezakonito

0
62

Predsednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović upitao je u Mostaru otkud pravo Centralnoj izbornoj komisiji da ponavlja brojanje glasova za predsednika Republike Srpske mimo zakona.

Foto: printscreen YouTube

„Otkud nekome pravo da ponavlja brojanje ili glasanje, a da nije objavio rezultat izbora i da se neko nije žalio. Tu je zakon vrlo precizan i definiše kako se vrši ta procedura, ko je i kada vrši, ovo je nedopustivo“, rekao je Čović, odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše odluke CIK.

Čović je naveo da je CIK neustavan i nelegitiman, da je imenovan mimo pravila i procedura i da je u toj situaciji logično da će ovako raditi.

„Ako nemate sigurnosti u pravnoj državi, šta ćete drugo imati. Mi smo dve godine čekali da se donese odluka po jednoj apelaciji kroz CIK. Šta možete očekivati od tela koje je imenovano kako je imenovano i onda vas neko uverava da je imenovano po zakonu, a znate da nije“, naveo je Čović.

On je podsetio da se pre dve godine čekalo mesec dana da se sazna kakav je rezultat lokalnih izbora u Mostaru i ukazao da za to neko treba da odgovara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime