Crna Gora je Srbija sa kamenjem

3
1091

Kada je nastupio Montenegro, od Crne Gore nije ostao ni kamen na kamenu. A šta je onda ostalo u zemlji kamena?

Montenegro je država koja neće dugo biti celovita, pošto vidimo da planiraju da joj otmu deo oni na koje su se njeni tvorci ugledali, a dolaze sa Kosova na koje su isto tako upali kao što su upali i u Ulcinj pre ko zna koliko godina. Montenegro je izmislio crnogorski jezik, a zašto nije montenegrinski? Čemu mamuzanje imena Crna Gora koja, svakako crna, još gore crni kada vidi šta sa njenim imenom rade i šta sve njime krste oni nekrsti koji ga više vole na stranim jezicima?

Crnogorski jezik je jezik za ovcama! Crnogorski jezik nije jezik, nego dva slova! Evo, prvi ću priznati taj jezik ako njegovi tvorci budu u komunikaciji koristili samo ta dva slova koja su uveli u svoj jezik! Tad bi to zaista bio jedan jezik vredan divljenja, a ne povraćanja.

Crna Gora nije Montenegro, već se ona samo tako prevodi, kao što su i njene stanovnike Crnogorce (vazda bili Srbi) preveli žedne preko vode u još veću pustinju, pa ih tamo zamajavaju fatamorganama pri kojima ljudi od kamenja misle da je zlato, od mora da je nafta, od Lovćena da je Empajer stejt bilding! Na Lovćenu sedi Njegoš, a na vrhu Empajer stejt bildinga King Kong, pa vidite koga ćete pre slušati!

Ako već u svemu idete do kraja, zašto onda ne zaboravite i ime Crna Gora? Kad iz Petrovca izbijete Petra, pa ostane samo Kastel Lastva, a „lastva“ znači travnata površine među kamenjem ili liticama, gde će vam ostati išta travnato kada ste svu travu ugazili, jer pamti crnogorsko (srpsko) doba? I kakvi kasteli (zamkovi) u kamenu? Kamen u kamen ide, ali ne ide šljunak sa oblutkom, što je Montenegro prema Gori Crnoj!

Da Vas podsetimo:  PUTIN – IMPERIJA, NATO – HISTERIJA

Neću tvrditi da je Crna Gora srpska Sparta, jer Spartu nikada nisam video ni osetio, a Crnu goru jesam, pa ću reći da je Sparta grčka Crna Gora! Verujem u Crnu Goru, ali ne verujem u Montenegro!

Možda se ime države ne menja kako bi svi mislili da tamo i dalje žive oni junaci čijim smo podvizima svedočili i o kojima su pevale narodne pesme. Kad bi se danas one pevale, niko ni glasa u Montenegru pustio ne bi. Tamo bi, da se ne lažemo, samo narikače imale posla pošto bi videle sudbinu zemlje u kojoj žive. Oplakale bi sve čime se Montenegro hvali!

Izgleda da bismo mi Srbi morali Montenegro bombardovati kako bi nas oni voleli. Tako su bar Amerikanci radili i njima je uspelo!

Vrati se Crna Goro u Montenegro dok još imaš onu svoju obalu. Vrati se Goro Crna svom narodu koji te možda ne prepoznaje, ali znaće te kad se pojaviš. Ne može dete zaboraviti majku iako se na nju nakratko može naljutiti.

I nemojte, Montenegrini, ovo shvatiti kao neku osudu ili poruku mržnje, jer vam ja ovo ne bih ni pisao da sam ravnodušan i da vas mrzim. Ovo se piše samo onima koje čovek voli i do kojih mu je stalo, ali ni ta ljubav ne može trajati dugo ako onaj koga voliš više nije onakav kakav se rodio i zbog čega ga je neko zavoleo.

Neka se zna, da drugi ne nagađaju i ne daju loše definicije, da je Montenegro košmar iz kojeg će se sigurno probuditi Crna Gora. Ne mora se sve raditi iz interesa. Jeste takvo vreme, ali nismo valjda takvi ljudi.

Da Vas podsetimo:  Skupština usvojila izmene koje primoravaju Đukanovića da imenuje mandatara

Crna Gora nije ništa drugo do Srbija sa kamenjem.

Montenegro je najveći pokazatelj propasti Crne Gore! Mnogi iz opozicije tvrde da je Montenegro saradnik okupatora, a greše.

Montenegro je okupator Crne Gore!

Milan Ružić
iskra.co

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime