Crnogorske sankcije Rusiji

0
834

crna Gora parlamentCrnoj Gori najteže pada vlast koja je postavljena i kojoj se povlačenjem njenih poteza upravlja sa strane.

Vlada Crne Gore uvela je međunarodne restriktivne mere kojima je zabranila uvoz i izvoz sa Krima i Sevastopolja. Ono što je u ovoj odluci paradoksalno, Crna Gora je pooštrila sankcije Rusiji neposredno pošto je crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio za moskovski „Komersant“ da se neće dugo čekati dan kada će se odnosi Rusije i Crne Gore normalizovati i kada će se opet pevati „nas i Rusa trista miliona“.

Pooštravanje sankcija Rusiji je kontinuitet sramotne politike koju personifikuje Milo Đukanović, izjavio je za Radio Sputnjik predsednik opozicione Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Reč je, kako on smatra, o čoveku koga zapadni centri drže u šaci i koji upravljaju politikom Crne Gore, dok Đukanović samo izvršava naređenja.

„Postoji samo jedan problem, što ga njegovi nalogodavci ne upoznaju sa čitavom pričom, nego dobija nalog šta da uradi od situacije do situacije. Onog momenta kada je saopštio da je Crna Gora Rusiji prijateljska zemlja, nije znao da će dobiti cedulju na kojoj će pisati da nakon toga treba da uvede sankcije Krimu i Sevastopolju“, kaže Mandić.

Prema Mandićevim rečima, radi se o žalosnoj istorijskoj priči kojom će se baviti budući istoričari izučavajući politički nemoral i ličnosti koje su u teškom trenutku upravljale Crnom Gorom.

„Mnogo je teška situacija u kojoj se danas nalazi Crna Gora, a najteža i najgora pozicija u koju možemo da upadnemo je što nemamo vlast koja samostalno donosi odluke, nego vlast koja je postavljena i kojoj se naredbe o potezima koje treba da povuče donose sa strane“, zaključuje Mandić.

Crna Gora pooštrila je sankcije Rusiji pravdajući se da samo sledi opredeljenja Evropske unije.

Da Vas podsetimo:  Srba: Umesto gašenja „genocidne“ Srpske ugasio se visoki predstavnik

Nikola Joksimović

rs.sputniknews.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime