O inauguraciji Vučića u Palati Srbija

0
929

Veliki broj zvaničnika, šefova država, ambasadora i ostalih, koji su došli da čestitaju inauguraciju nivom predsedniku države A.Vučiću, u Palati Srbije,(uzgred da napomenem, koja je izgrađena na nacionalizovanom zemljištu moje babe, za koje nismo dobili ni dinar odštete).

Aleksandar-Vucic-inauguracija-1RTS je prenosio prijem i intervjuisao istovremeno pojedine politologe i stručnjake. I, opet sve , naravno, na srpski način. U studiju, intervjuisani Z. Jovanović je izrecitovao čitavu jednu epsku pesmu o korenima Vučićeve politike, “ koja ja nastavak jedne veoma retke politike u svetu, a koju je vodio izvesni J.B.Tito „. Jovanović je rekao, “ Vučić je dobro naučio lekcije i treba da nastavi tako“. Mali prekidi u komentarisanju da bi se slušali intervjui nekih ličnosti u Palati Srbije.

Novinarka je intervjuisala američkog glumca, drugi novinar je intervjuisao mađarskog premijera Viktora Orbana. Sve na engleskom. Onda je došao na red i, američki predstavnik i sekretar Brian Hoyt Yi. Novinarka je pred kamerom prvo ispričala na srpskom, ko je Hojt Ji, šta radi i zašto je na Balkanu, a onda krenula pitanjem na engleskom, šta on misli o Srbiji i situaciji na Balkanu.

Prvo što je Hojt Ji rekao, bilo je na perfektnom srpskom, „prvo da kažem da sam srećan što sam danas ovde“, a onda prešao na odgovor na engleskom. Dok je na početku novinarka objašnjavali na srpskom sve o njemu, moglo se videti da je pažljivo slušao i sigurno i sve razumeo. Dok su se Vučić i gospođa Vučić rukovali sa gostima, videlo se da se preznojavaju, kao da u palati nema klima uređaja. Ipak sve se dobro završilo, jer kao što je rekao Victor Orban “ o politici ćemo govoriti u Briselu, a ovde smo samo da čestitamo Vučiću.

Da Vas podsetimo:  Pohvala starom kalendaru

Dragan Rakić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime