Crveni krst traži hranu i hemiju

0
944

web-Crveni-krst-Beograda-24h_600pxCrveni krst Beograda i dalje aktivno učestvuje u pružanju pomoći ljudima koji su ugroženi nedavnim teškim poplavama. Tim povodom ova organizacija obratila se Beograđanima.

„Našim sugrađanima iz poplavljenih područija potrebni su: konzervirana hrana: paštete, mesni narezak, riblje konzerve i gotova konzervirana jela, marmelade, med u malim pakovanjima i voće (banane, pomorandže i jabuke), ulje, pšenično i kukuruzno brašno, pirinač, pasulj, testenina, so, začini i kvasac, prašak za veš (maksimalno u pakovanjima od 3kg), tečnost za sudove i sredstva za dezinfekciju.

Ukoliko želite da donirate manje količine robe molimo vas da kontaktirate organizaciju Crvenog krsta na opštini na kojoj živite. Adrese možete prnaći na www. crvenikrst011.org.rs“, stoji u saopštenju Crvenog krsta Beograda.

Ova humanitarna organizacija naglašava da nema sanitarnih uslova za prepakivanje namirnica, te apeluje na građane da doniraju namirnice i higijenska sredstva u kilogramskim i litarskim pakovanjima.

„Magacinski kapaciteti Crvenog krsta Beograd su ograničeni, većina naših opštinskih organizacija donacije prima u kancelarijama, te apelujemo na građane da imaju razumevanja i da pre nego što odnesu pomoć provere da li opštinska organizacija može da je primi u tom trenutku“, piše u saopštenju.

Kontakt: Za pravna lica i velike donacije kontaktirajte Crveni krst Beograda na telefone 011\ 411-98-50; 411-98-51; 411-98-52 ili na beograd@redcross.org.rs

Crveni krst Beograda

Tekući račun Crvenog krsta Beograd, na koji građani mogu uplatiti novčane donacije je: 205-203712-52

Komercijalna banka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime