ČUDOTVORNA VOĆKA: Uzmite samo JEDNU NA DAN

0
906

grejpfrut-580x0Ukoliko imate povišen holesterol, onda je ovo voće kao stvoreno za vas.

Da li ste znali da se ispod debele kore crvenog grejpfruta krije prava riznica zdravlja? Konzumiranje samo jednog grejpa na dan izuzetno je korisno u sprečavanju razvoja kardiovaskularnih oboljenja, ustanovili su naučnici u Izraelu, posle istraživanja na grupi pacijenata obolelih od srčanih bolesti. Istovremeno su uspeli da regulišu i visok holesterol.

– Zanimljivo je da njihov organizam ranije nije reagovao na lekove za smanjenje holesterola na bazi statina, ali se nakon uzimanja crvenog grejpa nivo holesterola smanjio – izjavila je mr Šila Gorinštajn, rukovodilac istraživačkog tima sa Univerziteta u Jerusalimu, a prenose Novosti.

Drugo istraživanje pokazalo je da konzumiranje crvenog grejpa smanjuje nivo masnoća u krvi, a naročito triglicerida, što nije slučaj kada se unosi žuti plod ove voćke.

Naučnici veruju da su za ovakve rezultate odgovorni antioksidansi kojima je crveni grejp prebogat, ali pretpostavljaju da ova voćka sadrži još neke zasada nepoznate hemijske sastojke, koji utiču na smanjenje triglicerida.

V.S.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime