Čupka donela evropsko zlato u Zvečan, „slatki“ doček za šampionku!

0
506
Natalija Savić / Foto: prinmtscreen (KoSSev)

Članovi porodice, prijatelji, treneri matičnog kluba KBK „O28“ u dvorištu porodične kuće Savića u Zvečanu, okićenom srpskim zastavama, dočekali su novu evropsku i aktuelnu svetsku juniorsku šampionku u kik-boksu, Nataliju Savić Čupku. Čupku je, uz tradicionalnu pogaču, sačekala torta u bojama srpske zastave i bokserskim rukavicama kao krunom na vrhu i pesma šampiona koja je odzvanjala sa razglasa. Ona je svojim sugrađanima, ali i državnoj reprezentaciji Srbije, donela još jednu zlatnu medalju i novu radost iz mađarskog Đera, gde je upravo završeno evropsko juniorsko prvenstvo u kik boksu.

„Mislim da mi je ove godine bila malo jača konkurencija, iako je prošle godine bilo svetsko prvenstvo. U finalu sam sada pobedila Ruskinju protiv koje sam se borila i prošle godine na svetskom, ali mi je ovo finale bilo lepše. Osećaj je savršen“, rekla je aktuelna svetska juniorska šampionka po dolasku.

Ipak priznaje da je bila pod većim pritiskom upravo zbog titule aktuelne svetske šampionke, koju je trebalo da opravda titulu i pobedom na evropskom.

Čupka se ovog vikenda u Đeru okitila novim najsjajnijim odličjem u kategoriji mlađe juniorke +60 kg na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pohvalila je državnu reprezentaciju Srbije.

„Dobro se pokazala, imamo 15 osvojenih medalja, od toga 8 zlatnih. Imamo jako dobre borce i bilo je veoma dobrih mečeva“, rekla je.

Zahvalila se i svojim matičnim trenerima Srđanu Raduloviću i Marku Božoviću a svima poručila: „Nastavljam dalje, boriću se“!

Okružuju je deca iz komšiluka, rođaci, grle, ljube i fotografišu se sa peharom i sa „slatkim“ poklonom za Čupku.

Neposredno pre Čupkinog dolaska razgovarali smo sa njenom majkom Jelenom Savić.

Kakav je osećaj biti majka evropske, svetske i balkanske šampionke?

Prošle godine je bilo najteže. Kada smo prošle godine preživeli svetsku šampionku, onda je evropska lakše“, govori Jelena Savić za KoSSev.

Da Vas podsetimo:  Vlada Radić, vozač kamiona: Jedan od tihih heroja u borbi protiv pandemije

Jelena ističe da ne može da objasni koliko je truda i posvećenosti potrebno uložiti u takve rezultate i dodaje da je bez obzira na sve, „ponosna i srećna jer je ona (Čupka) srećna zbog rezultata koje ostvaruje“.


Ponosan na Nataliju danas je i njen trener, Marko Božović i najavljuje da će se zajedno sa Natalijom u narednom periodu posvetiti i takmičenju u olimpijskom boksu, a najavljuje i mogućnost da se i kik-boks do 2024, uvrsti u olimpijski sport.

Natalija će se u juniorskoj konkurenciji takmičiti još tri godine, nakon čega prelazi na seniorski nivo takmičenja.

Šesnaestogodišnja Natalija Savić, aktuelna je svetska, sada i evropska juniorska prvakinja. Višestruka je osvajačica zlatnih medalja na domaćem i međunarodnom terenu. Članica je srpske državne juniorske reprezentacije, a svi su složni u oceni da je pred njom blistava seniorska karijera. Natalija Savić je učenica gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, i svojim sugrađanima je osim po sportskim rezultatima, poznata pre svega po plemenitosti i skromnosti.

Izvor: kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime