Ćuti, ne talasaj

0
67
Foto: printscreen

U zemlji u kojoj se otvaraju javne kuhinje za bebe, preduzeća se gase, cijene divljaju, korupcija cvjeta, a ulje i brašno za mnoge postaju luksuz – svima je dobro.

U zemlji u kojoj se političari pretvaraju u rijaliti zvezde, javni funkcioneri više vremena provode u sudnici nego na radnom mjestu, a javne institucije služe samo za uhljebljenje partijskih poslušnika svima je dobro.

U zemlji u kojoj sindikalna potrošačka korpa iznosi oko 2.200 KM, a prosječna plata je pokriva tek sa 50 odsto, privreda je odavno u vanrednom stanju, a građani u „komi“ – svima je i dalje dobro.

U zemlji u kojoj gotovo svakog petog građanina država smatra siromašnim, a redovi ispred javnih kuhinja postaju sve veći – opet je svima dobro.

Narodu je dobro, jer za bolje ne zna. Političarima još bolje, jer nikome ne odgovaraju, ne boje se smjena i promjena, njihovi bankovni računi iz mjeseca u mjesec rastu, a djeca i unučad su im obezbijeđena.

I može im se jer građanskog bunta skoro da i nema.

Doduše, ima, ali samo kada treba braniti fotelje javnih funkcionera i svojih stranačkih miljenika, jer pobogu, koga briga što cijene divljaju, a plate stagniraju – jao se nama ako smijene ovog ili ove, pa na vlast dođu oni drugi, pa dok se oni nakradu, namire familiju, kumove i prijatelje…

Svi su isti i opet će sve biti isto. Bolje ne talasati.

Eh, ako je narodu dobro, onda je političarima još bolje. I što bi onda nešto mijenjali.

Za razliku od evropskih zemalja, u kojima i najmanja sitnica na ulice izvuče na hiljade građana, u Bosni i Hercegovini niko ne traži ništa, ako izuzmemo povremene buntove rudara, boraca, prevoznika, građanskih aktivista…

Doduše, i ti protesti prođu skoro neprimjećeno, a o posjećenosti istih da ne govorimo.

Da Vas podsetimo:  "Vrlo lažno" na engleski način

Glas naroda u BiH može se čuti samo na koncertima ili na stranačkim skupovima dok kliču svojim političkim prvacima.

Otud ne treba da čudi što je na posljednje proteste, koji su održani u više gradova širom BiH zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, goriva i raznih usluga, izašlo tek par stotina ljudi, dok je, istovremeno, pobjednika “Zvezda Granda” u Tešnju dočekalo oko 20.000 ljudi.

Đavolu malo bilo. Dobro je nama, samo nek’ se ne puca.

Autor: Snježana Karić
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime