Čuvar srpske dece na Kosovu ili bahati čovek

0
1517
Deca sa Kosmeta na Marakani / skrinšot Youtube / Crvena Zvezda

Milan Radoičić je u fokus javnosti dospeo nakon ubistva Olivera Ivanovića, pošto ga je srpska političarka sa Kosova Rada Trajković označila kao osobu “koja na severu Kosova odlučuje o svemu i o dobrom i o lošem”.

Radoičića je, prema informacijama koje su stizale do javnosti, u razgovoru sa najvišim državnim funkcionerima Srbije, kao pretnju sopstvenoj bezbednosti, pominjao Oliver Ivanović, pre nego što je ubijen 16. januara 2018. godine.

Radoičića je Ivanović pomenuo i u intervjuu koji je za BIRN dao u oktobru 2017. godine u kojem ga je označio kao uterivača dugova bliskog SNS-u i kao ključnu figuru u zastrašujućem sistemu vlasti na severu Kosova.

Novinara BIRN-a tada je zamolio da to ne objavljuje, plašeći se odmazde.

Zbog povezivanja Radoičića sa vlastima u Beogradu, ali i fotografijama koje govore u prilog tim vezama, novinari su o kontaktima sa Radoičićem pitali šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, koji je rekao da postoji trend kriminalizacije severa Kosova i da se Milan Radoičić “bavi biznisom”.

O Radoičiću je 19. februara 2018. u intervjuu za TV Hepi govorio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da nikada sa Radoičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo.

Međutim, tom, “možda bahatom” čoveku, sa kojim, kako je rekao, nikada nije razgovarao, Vučić je na konferenciji za novinare 12. septembra 2017, pripisao zasluge za brigu o Srbima na Kosovu.

Predsedniku Vučiću uputili smo pitanje s molbom da nam odgovori koje su tačno zasluge Milana Radoičića zbog kojih mu se javno zahvalio, budući da je u intervjuu TV Hepi rekao da nikada sa njim nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo, kao i da je slično ponovio i za Blic 1. marta 2017, kada je dodao i da ne zna ni kako on izgleda.

Da Vas podsetimo:  MIODRAG (13) JE NAJBOLJI MLADI GUSLAR U SRBIJI: Talenat je nasledio od deke, a mlađe sestre su mu najveća podrška!

Odgovor, međutim, nije stigao do objavljivanja ovog teksta.

Jelena Veljković

javno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime