Da bi izbegao uvođenje sankcija Rusiji Vučić Zapadu nudi Kosovo i Metohiju

1
1332

Političko šibicarenje srpskog predsednika obiće mu se o glavu, jer je Americi danas važnije da Rusiju protera sa Balkana nego čak i da Srbija prizna „Kosovo“ kao posebnu državu. Ovakvom političkom trgovinom srpski predsednik na kraju će morati i da se odrekne Kosova i Metohije i da Rusiji uvede sankcije jer kao marioneta on je doveden da štiti američke a ne srpske nacionalne i državne interese

Pre nekoliko dana Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija ne može da uđe u Evropsku uniju ako ne potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima u Prištini. Od velikog broja evropskih zvaničnika čuli smo da sveobuhvatni sporazum između samoproglašene republike Kosovo i Republike Srbije treba da bude potpisan kada se zatvore sva poglavlja.

Ako čelnici Evropske unije smatraju da Srbija neće u nju ući pre 2025. godine postavlja se pitanje zašto predsednik Srbije žuri da što pre potpiše kapitulaciju i separatistima u Prištini izruči južnu srpsku pokrajinu. Razlog je jednostavan. Da bi izbegao uvođenje sankcija Rusiji on Zapadu nudi Kosovo i Metohiju.

Političko šibicarenje srpskog predsednika obiće mu se o glavu, jer je Americi danas važnije da Rusiju protera sa Balkana nego čak i da Srbija prizna „Kosovo“ kao posebnu državu. Oni (Ameri) pretpostavljaju da je Kosovo njihovo jer su baze NATO pakta u južnoj srpskoj pokrajini tako da im sada Kosovo nije prioritet. Ovakvom političkom trgovinom srpski predsednik na kraju će morati i da se odrekne Kosova i Metohije i da Rusiji uvede sankcije jer kao marioneta on je doveden da štiti američke a ne srpske nacionalne i državne interese.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva aktuelnu vlast da prestane da vodi izdajničku politiku, da ne udaljuje KiM od Srbije i da ispuni obećanje koje je Aleksandar Vučić još ranijih godina dao Moskvi, a to je da ruskom humanitarnom centru u Nišu dâ diplomatski status. Bez podrške Ruske Federacije Srbija ne samo što neće moći da sačuva Kosovo i Metohiju nego je i opstanak same Srbije doveden u pitanje.

Da Vas podsetimo:  KAKO JE BOSANSKA MREŽA I TERORISALA BOSNU, EVROPU I AMERIKU. Deo 1. U Bosni i Hercegovini mnogi teroristički napadi su prećutani ili nekažnjeni

Pravi primer za Srbiju mora da bude Sirija koja je oslanjanjem na Rusiju sačuvala svoju državu.

PS.

Izjava Milorada Dodika predsednika Republike Srpske da ako Srbija prizna samoproglašenu republiku Kosovo i Republike Srpska će to da uradi je začuđujuće sramna. Među banjalučkom elitom, kojoj se priklanja i Milorad Dodik, vlada mišljenje da Srbija treba da se odrekne Kosova i Metohije jer je ono izgubljeno i da svu energiju usmeri prema Republici Srpskoj i da nju pripoji. U prevodu to znači da se sreća jednog dela srpskog naroda gradi na nesreći drugog dela srpskog naroda. Iz tog razloga je Milorad Dodik podržao Vučićev Briselski sporazum, izbor Ramuša Haradinaja za predsednika „Kosova» kao i permanentno gaženje zvaničnog Ustava Republike Srbije od strane predsednika Aleksandra Vučića.

Jadno, tužno i žalosno!

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

1 KOMENTAR

 1. Kosovo i Metohija i cela Bosna i Hrcegovina, Dalmacija, Skadar do Barija, Slavonija i Baranja, sve je to do pre stvaranja SHS bilo Srpsko, sad vidite koliko teritorije su nam vec oteli.
  Svaka susa polaze pravo da nam kroji zivot i granicu a nas niko ne pita zasto nas skoro 7 miliona zivi van drzave Srbije i R.Srpske.
  Zna li neko koliko Srba zivi u Albaniji, Turskoj?
  Verovatno ne, ali svi znaju koliko nas je u Americi EU u Skandinaviji i Australiji.
  Kome sluzi takvo stanje, kome je cilj da svi jednog dana pricamo siptarski, turski ili arapski posto ih sve vise Soros, vozdov prijatelj, naseljava u Srbiji.
  Razne poturice, pokatoliceni Srbi i poalbanjeni danas nas teraju i sa ovog sto nam je na kraju tito sa zapadom skrojio.
  Srpski narode probudi se i uzmi se u pamet, ne dozvolite da vas zwer pecatom svojim opecati sve, trecinu su vec opecatili jer ne mogu da pogledaju ni sunce ni svog Srbina koji jos dusu cuva od njih. Kako neko moze uopste misliti da menja svoje za svoje, i Kosovo i Metohija i Republika Srpska su vekovna zemlja Srpskog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime