Da li je dr Jovana Stojković uhapšena zbog antivakcinaštva ili zbog Cvijana?

0
1711

Nedelju dana uoči privođenja dr Jovane Stojković i njenih saradnika iz pokreta “Živim za Srbiju”, na Fejsbuk stranici ovog pokreta je objavljen video klip razgovora Jovane i Đorđa Višekrune, svojevrsnog disidenta Vučićevog režima na temu “utapanja” Vladimira Cvijana.

Tema kojom se zvanična opozicija u Srbiji nerado bavi. Tek je nakon dve nedelje od pokretanja afere “Cvijan” Marinika Tepić na svom tviter profilu nešto stidljivo prokomentarisala, i to se verovatno ne bi dogodilo da tviteraši uporno nisu prozivali zvaničnu opoziciju zašto ne reaguje po ovom pitanju.

Zanimljivo je da je Tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal upravo ovu stranicu na Fejsbuku obrisalo, zajedno sa sadržajem koji je bio postavljen na njoj. Tako je svedočenje Đorđa Višekrune nestalo sa Fejsbuka, a kompjuteri porodice Stojković su zaplenjeni i biće vraćeni kao i svima kojima je Tužilaštvo zaplenilo računare – nikad!

Izgovor za privođenje i saslušanje dr Jovane Stojković navodno zbog širenja straha i panike antivakserskom pričom, u državi Srbiji u kojoj trenutno nema dovoljno vakcina da bi se vakcinacija uspešno sprovela, je savršeno pokrivalo za uklanjanje sadržaja na internetu o svedočenju Višekrune o Vladimiru Cvijanu.

Dr Jovana Stojković nije podobna za režimske medije jer nema dlake na jeziku i ne radi po unapred zacrtanom planu i programu koji odredi režim. Primer za to je njeno gostovanje na RTS, gde je doslovno sahranila svoje sagovornike. Nakon čega je, prema saznanjima naše redakcije, “marketinški stručnjak” Nebojša Krstić tadašnji član Upravnog Odbora RTS, negodovao, tvrdeći kako antivakseri nemaju pravo da se pojavljuju na medijima. Uostalom on to i danas tvrdi na tviteru.

Da Vas podsetimo:  "Maske" i "drugi list"

Stojkovići su, sasvim je to sigurno, svesni da nisu privedeni samo zbog antivakserskih priča. Pogotovo što pojedini antivakseri kao što su dr Nestorović i Saša Borojević gotovo svakodnevno gostuju na režimskim medijima. Uzgred budi rečeno Nestorović i Borojević imaju dil sa Šapićem oko zajedničkog budućeg nastupa na izborima u Beogradu pa se može reći da je to legitimna, odnosno režimska antivakserska priča.

Izvor: Politikon

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime