Da li je naša naivnost glavni recept mudrosti naših neprijatelja?

2
108

EVO, PONOVO SU UZBURKALI SRBIJU – ČEKA SE KULMINACIJA POPUT PETOOKOBARSKE

 

* Problemi jednog društva, njihova su šansa koju nikada ne propuste! Sad, da li ih je to društvo samo sebi proizvelo, ili ih oni znalački poture, nebitno je! A „posao“ oko problema obično im mi pozavršavamo

* Čini mi se da se nigde kao kod nas polusvet tako znalački ne provuče i udene iz jedne u sledeću vlast. Što manje škole, što više kupljenih diploma, što manje morala, a više partijskih knjižica, što manje principa, a više promenjenih stavova! Što si više u jednom periodu protiv svoga naroda, to te čeka značajnije mesto u sledećoj vlasti sa ulogom patriote!

* Ima tu i pravilo koje uvek primenjuju: da se sa svojim nepočinstvima, koja sad zovu „obojena revolucija“, pojavljuju ciklično, u razmaku od najmanje dve decenije! Bitno je da povelik deo naroda kome priređuju prevaru – koji nije bio rođen ili je bio mali da bi pamtio onu prethodnu – kako aktuelnu ne bi prepoznao

* Tako na jednoj strani imaju one koji su kroz njihovu prevaru prošli, pa joj sada pružaju otpor – i one koji pružaju otpor, ne prevari, nego onima koji se protiv prevare bore! Normalno (?!) – jer, šta znaju oni koje je „pregazilo vreme“! Tu su i oni koji nikada ne shvate, koliko god puta kroz nešto prošli!

____________________________________________________

Autor: Milijana BALETIĆ

BOŽE dragi, koliko puta sam se samo do sada pitala: da li je naš neprijatelj baš toliko mudar ili je – ipak – naša naivnost glavni recept njihove mudrosti?

Ne znam ni da li u društvima naših iskonskih neprijatelja uopšpte i postoji ta jedna osobina, koja se kod nas kao kultna uzdiže na pijedestal, kada se za nekoga kaže kako je „detinje naivan“ – dajući kompliment, šta li – takvoj jednoj gluposti.

No, bilo kako bilo, evo, ponovo su „uzburkali“ Srbiju poput ’90-tih i čeka se kulminacija kao petooktobarske 2000. godine.

Da Vas podsetimo:  SREĆAN BOŽIĆ svima koji slave po Gregorijanskom kalendaru

Bravo! Ako ništa drugo, ono je makar lep gest kada čovek smogne snage i čestita onome ko ga pobeđuje… Ja se trudim da taj „sportski duh“ u sebi podignem i to najviše zbog začuđenosti – kako im to vazda upali da uvek na istu „foru“ navataju narod?

Mada, imam i moralnu dilemu: ne znam imam li pravo na to istrčavanje da im ja čestitam u ime onih kojima ne pripadam?!

Kao neko ko nije u milosti ni vlasti, a ni opozicije koja nam je bila prethodna vlast – što očigledno potvrđuje moj status koji traje već tri decenije – tako, poizmaknuta od svih, analizirajući zapadnjački recept proizvodnje haosa, ipak nije da se ne mogu iz toga izvesti i zaključiti neka pravila koja se uvek ponavljaju.

Problemi jednog društva, njihova su šansa koju nikada ne propuste! Sad, da li ih je to društvo samo sebi proizvelo, ili ih oni znalački poture, nebitno je!

A „posao“ oko problema obično im mi pozavršavamo.

Čini mi se da se nigde kao kod nas polusvet tako znalački ne provuče i udene iz jedne u sledeću vlast. Što manje škole, što više kupljenih diploma, što manje morala, a više partijskih knjižica, što manje principa, a više promenjenih stavova! Što si više u jednom periodu protiv svoga naroda, to te čeka značajnije mesto u sledećoj vlasti sa ulogom patriote! Što manje skrupula i više zgrnutog bogatstva, što više samobitnosti stečene fukarlukom kome normalan narod još treba i da se klanja, što ogavniji i ljigaviji dupeuvlakački profiterluk, što… – to im je zagarantovanije mesto u svakoj vlasti!

I, nisu ovo opisi nekih bezimenih pojava. Samo one koje ja znam mogla bih poimence ispisati na ne znam koliko stranica! A, gde su svi oni ostali koje narod zna u svojim sredinama, oni koji bez ostatka staju u gore navedeni opis?

Sad treba neko da se čudi otkud među pobunjenima toliko čestitog sveta! Ma, nemojte?!

Da Vas podsetimo:  Priština: Dronovi iznad Raške nisu došli sa KiM

Opet ispred Narodne skupštine – neće valjda

opet na nju jurišati kao na srpsku Bastilju

Da i ne pominjem one koji uvek dobro i znalački „odrade“ – kad im se dobro plati! Takvih nam nikad nije manjkalo!

Kod nas – zapadnjaci tu nemaju problema?!

I, malo li je sve ovo za „okidač“ u narodu!

Uglavnom, za našeg neprijatelja targetirati problem nezaobilazna je stavka, koja ovako ili onako, ima da se podastre kao postament na kome se dalje gradi haos!

Ima tu i pravilo koje uvek primenjuju: da se sa svojim nepočinstvima, koja sad zovu „obojena revolucija“, pojavljuju ciklično, u razmaku od najmanje dve decenije!

Bitno je da povelik deo naroda kome priređuju prevaru – koji nije bio rođen ili je bio mali da bi pamtio onu prethodnu – kako aktuelnu ne bi prepoznao!

Tako na jednoj strani imaju one koji su kroz njihovu prevaru prošli, pa joj sada pružaju otpor – i one koji pružaju otpor, ne prevari, nego onima koji se protiv prevare bore!

Normalno (?!) – jer, šta znaju oni koje je „pregazilo vreme“!

Tu su i oni koji nikada ne shvate, koliko god puta kroz nešto prošli!

Ima tu i drugih raznih grupa i podgrupa – od autošovinista, što je neizlečiva autoimuna bolest, do teških podsvesti izraženih u kompleksu i nezadovoljstvu sobom i svojim poreklom!

Takvi za bežaniju od sopstvenog ništavila isključivo biraju zapadnjačku modlu, gde im se čini da će tako dobiti na „svom kvalitetu“, udenuvši se u tuđi identitet!

Oni ništa što ih podseća na njih same – očima videti ne mogu!

To su oni koji ponosno ističu kako su „prozapadno orjentisani!

E, ti su zapadnjacima posebna poslastica!

I sad, nije problem to što oni sebi čine, no što se upinju iz petnih žila da i sve nas u tu modlu strpaju. Jer, ako ijedan normalni i pravi Srbin ostane, njima ga mirne savesti nema! Možete onda misliti kolika je njihova netrpeljivost i borba sa onima koji su ponosni na svoje srpstvo!

Da Vas podsetimo:  Kako je Srbija počela da živi kao „sav normalan svet“

Uglavnom, razloga nije da nema! Naši zapadnjački „prijatelji“ to dobro prouče i znaju. To im je radna obaveza! Tako ti oni – jednim poduhvatom dobiju dva efekta, da ne kažem celu pobedu! Ne moraju više mrdnuti prstom!

Ovim potezom stvore toliko podeljeno društvo, koje sebe „uspešno“ – u sukobu unutar sebe – satre do kraja!

Ma – bravo još jednom!

Jes’ da mi je muka od jedne te iste priče stalno, ali evo da ostavim nas – možda ne bi bilo loše malo izanalizirati i neku blisku prošlost u drugim državama, kao što su, na primer: Irak, Libija, Sirija, Avganistan, Sudan nekadašnji, evo i današnji…!

Ukrajinu ne smem ni da pominjem, jer sadašnja zapadnjačka propaganda potpuno je prekrila i gurnula u duboki zaborav – čak zabranila sećanje – na početak tamošnje obojene revolucije poznate pod imenom „Majdan“!

Te, 2013. godine, 21. novembra, protestanti koji su se pobunili protiv svog legitimno izabranog predsednika Viktora Janukoviča, koji je odbio Sporazum o pridruživanju EUropi – izašli su na kijevski Majdan Nezaležnosti (Trg nezavisnosti). Nastao je haos, lomljava, pretnje, juriši, čak i snajperska ubijanja nasumice po masi (što mi je, kao ratnom reporteru, poznata „fora“ iz Sarajeva, ali to je sada druga tema)!

Janukovič je kroz tri dana zajedno sa većim delom Vlade pobegao za Moskvu!

Zapad je doveo novu vlast – naravno „demokratsku“ – jer se za „demokratiju“ i borilo! A demonstranti su bili srećni – sad, koliko dugo i koliko svi (?!) – e, to je tek posebna tema.

Tada je u američkoj diplomatiji za Evropu i Evroaziju bila zadužena Viktorija Nuland. Ona je, kako to samo oni – onako oholi i samouvereni znaju – ‘ladno saopštila da su: „SAD potrošile pet milijardi dolara da organizuju te događaje“!

Trenutne priče (ne samo u Ukrajini) – da vas ne davim više – evo pratimo uživo…

2 KOMENTARA

 1. Rijetko je zadovoljstvo pročitati ovakav tekst, a osim zadovoljstva ,osjećam da je izrečeno i“ljekovito“
  Posebno sam „osjetljiv“ na autošoviniste, kada god imam priliku, komentarom reagiram na svakoga tko lazno, zlonamjerno i podmuklo napada Drzavu Srbiju i Narod. Dogurali smo do toga, da čak i oni koji rasvetljavaju lazi koje nam inputiraju, ipak na kraju, moraju da pljunu ili bar „pljucnu “ na sebe i svoje. Nije mi uspijelo da nadjem ništa u ovome tekstu, sa čime se potpuno ne bih slozio. Mogao bih čak da dobronamjerno kazem “ ukrala je moje misli “ , s tim, da je upitno, da li bi ja bio sposoban da to sve tako lijepo sročim. Od svega, za mene, a siguran sam i za većinu , uopšte nikakve vaznosti nema da li je MILIJANA BALETIĆ “ šumadinka ………… titova pionirka, kćer četničkog vojvode, beogradjanka, kragujevčanka ili pripadnica neke nacionalne manjine koja je odrasla u Srbiji “ !!
  Bitno je kako se Milijana Baletić ponaša, šta čini , zrači li ljubavlju, dobrotom i dobrim namjerama, a ovim tekstom …..sve o sebi je rekla .

 2. „Чини ми се да се нигде као код нас полусвет тако зналачки не провуче и удене из једне у следећу власт.“
  Јесте то полусвет, али тај полусвет је Титов полусвет.
  Неће бити новог „Петог октобра“ јер је Титов полусвет, осамдесет година подржаван од иностранства, коначно уништио дух Шумадије.
  Што се ауторке тиче, знамо коме припада. У њој духа Шумадије никада није било.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime