Da li je Pajtić prisluškivan po Vučićevom nalogu?

0
853

PajticPredsednik Pokrajinske vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić potvrdio je da su transkripti razgovora između njega i Lidije Udovički, objavljeni na sajtu Teleprompter, autentični.

„Postavljam pitanje državnim organima: Ko i s kojim pravom prisluškuje predsednika vlade Vojvodine i lidera najveće opozicione stranke?“, rekao je Pajtić na konferenciji za medije u Novom Sadu.

Bojan Pajtić je naglasio da je činjenica da se prisluškuje čovek na njegovim funkcijama nešto zbog čega bi trebalo da padne vlada.

„U normalnoj državi ovo bi bila afera Votergejt, ali se to neće desiti u Srbiji. Zato postavljam dva pitanja Aleksandru Vučiću – ko me prisluškuje i po čijem nalogu“, rekao je Pajtić.

Transkript razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, koja je sestra ministarke Kori Udovički i osoba u medijima dovođena u vezu sa aferom „reketiranje“, osvanuo je na sajtu Teleprompter.

U transkriptu piše da se Lidija Udovički žali Pajtiću da joj je Vučićev kum i direktor JP „Elektromreže Srbije“ Nikola Petrović tražio dva miliona evra kako bi se vetro-park priključio na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost tog razgovora i naveo da je on vođen preko mobilnih telefona pre više od godinu dana.

razgovor„Ako je moguće da prisluškuju predsednika Pokrajinske vlade i lidera najveće opozicione stranke, onda nijedan građanin nije slobodan. Zaštitnik građana je već upozoravao da se prisluškuju opozicioni lideri, vođe sindikata i druge ličnosti, a ja ću se obratiti institucijama i očekujem da one pokažu da su privržene vladavini prava“, rekao je Pajtić.

Pajtić je kazao da o sadržaju razgovora ne želi da se izjašnjava, kao i da nije izašao u javnost sa tim informacijama jer je bio u pitanju privatni razgovor i nije imao dovoljno dokaza, ali je istakao i da bi to bilo skretanje pažnje sa suštine.

Da Vas podsetimo:  Deca zlostavljanje najčešće trpe u porodici

„Mislim da bi se time zabašurivala suština, a to je da u Srbiji ne postoji slobodna, pravna i demokratska država“, rekao je Pajtić.

Lider demokrata je naveo da njega, ali ni građane Srbije, ne bi trebalo da interesuje ko tu kome „unutar službi ili vlasti radi o glavi“.
Pročitaj: BGH2O: Priveden zbog snimanja „spontanog“ okupljanja SNS na JAVNOM MESTU po SNS naredbi!

„Očigledno se radi o unutrašnjim podmetanjima, ali to me ne zanima – zanima me samo to da ne možemo živeti u državi koja nije pravna, demokratska i slobodna“, poručio je Bojan Pajtić.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime