Da li je Vučić vampir?

Stavovi predsednika NDNV

1
1199

2014-10-05_135846Zamislimo šta bi se desilo i kako bi reagovala srpska novinarska udruženja, a nije isključeno, i srpsko tužilaštvo, ako bi neko napisao da se „u Sarajevu i Federaciji mržnja i žeđ za krvlju prosto valja ulicama, samo se traži – žrtva“? Pa još da se tome doda kako je većina stanovnika FBiH (muslimanski entitet u BiH) „hronično obolela od raznih oblika nacionalizma, ksenofobije i šovinizma“?

Da li bi danas, na primer, sintagma „Alijin koljački režim“, mogla da prođe bez „adekvatnog“ odgovora onih nevladinih organizacija u Srbiji koje se uporno brinu da „sačuvaju srpsku dušu“ od „izliva mržnje i netrpeljivosti“? Konačno, da li je u Srbiji zamisliv takav zlosrećni vokabular u medijima, gde će se pripadnici jednog naroda opisivati kao čopor krvožednih zveri?

Jeste, zamisliv je! I ne samo da je takav vokabular zamisliv, već se slične i gore formulacije i opisi jednog naroda svakodnevno upotrebljavaju, ali samo kada je u pitanju kvalifikovanje „osobina“ i „mentalnog sklopa“ srpskog naroda!

U konkretnom slučaju, radi se o novom napadu na Srbe, a iz pera dvojice imigranata, naturalizovanih „Vojvođana“, kojima je Vojvodina postala „jedina otadžbina“. Reč je o Dinku Gruhonjiću (rođen u okolini Banjaluke) i Nedimu Sejdinoviću (odrastao u nekom selu pored Tuzle). Ova dvojica „vojvoda“ vode, predstavljaju ili „imaju“ i njihovo udruženje novinara (NDNV), u kojem, osim njih dvojice i nekoliko anonimnih „ostrašćenika“ (novinara), čini se, teško da postoji neko ozbiljnije članstvo, koje bi bilo vredno pomena.

I mada su se doselili sa strane, ova dvojica konvertibilnih „vojvoda“ i njihovo fantomsko „vojvodsko“ novinarsko udruženje (koje novac za svoje konstantno i otvoreno antisrpsko delovanje dobija od NDI, USAID-a i sličnih zapadnih vladino-nevladinih finansijsko-političkih institucija), danas su glavni nosioci neskrivenog i sve agresivnijeg separatizma na severu Srbije.

Da Vas podsetimo:  Srbija u kandžama zmaja

Elem, pre nekoliko dana na hrvatskom portalu lupiga.com, objavljen je razgovor sa Nedimom Sejdinovićem, koji je tamo predstavljen i kao urednik separatističkog sajta Autonomija. Zapravo, Autonomija je elektronsko glasilo NDNV. Razgovor je vodio, ko bi drugi, već ona druga polovina Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) – Dinko Gruhonjić!

Da se podsetimo, Dinko Gruhonjić je onaj „Vojvođanin“, koji je svojevremeno Srbe proglasio genetskim škartom, kome su „noge sve kraće, a pogled sve tuplji“; to je onaj čovek koji je Srbe nazivao „Pavelićevom braćom po nožu“ i koji je srpsku decu opisivao kao potencijalne koljače, koji će „nastaviti onaj krvavi pir, koji su započeli njihovi roditelji”. I u ovom najnovijem intervjuu sa svojim „ratnim drugom“ Sejdinovićem, Gruhonjić nije propustio da (hrvatskim) čitaocima predoči (i posebno naglasi) srpsku „hereditarno-glavosečnu“ prirodu, pomenuvši „koljački režim Slobodana Miloševića“.

Na pitanja svog NDNV partnera, Sejdinović, koji je inače „umereniji“ deo tog dvočlanog „udruženja“, ipak nije izdržao da ne pomene „bradate spodobe s noževima u zubima“. Ako ste pomislili da on tu cilja na državljane severa jedne druge zemlje (Iraka), koji su se „separatisali“ u svojoj IDIL-i, znajte da niste u pravu. Nedim takvima zamišlja svoje komšije, onu većinu (koji još nisu manjina), sanjajući dan kada će NDNV biti većina, u budućoj „vojvodskoj“ („bezkafirnoj“) državi, u kojoj će biti mesta samo za dva negdašnja „unutrašnja“ imigranta i, možda, za bradate doseljnike iz Gornje Maoče (sa kamama u trulim zubima).

Dakle, kada pripadnici manjina u Srbiji nazivaju Srbe najpogrdnijim imenima, poredeći ih sa fašistima, nacistima i sličnim ljudskim nesojem i bažibozukom, tada nema nijednog novinarskog udruženja, medijske kuće ili nevladine organizacije koja bi reagovala i stala u odbranu većinskog naroda. Valjda, većina je svakako većina – može sama da se brani. Ili u Srbiji uopšte ne postoje ozbiljnije institucije u kojima ima Srba? Ispade da svi danas na Balkanu imaju svoju nacionalnu državu, u kojoj su „svoji na svome“, osim Srba koji su, čini se, „tuđi na svome“. Ili, tačnije: Srbi su tuđi na onome za šta još veruju da je njihovo.

Da Vas podsetimo:  Genocid nad dečijom dušom

NDNV separatisti su samouvereni i sigurni da u Srbiji ne mogu (i ne smeju) biti kažnjeni za verbalni prekršaj (zločin), makar da se tu radilo i o otvorenom vređanju i ruženju celog jednog naroda – srpskog! Dokle je njihova drskost stigla, pokazuje i to što jedino oni (i takvi kao oni) smeju da kritikuju političku elitu i rugaju se aktuelnoj vlasti. Na primer, Nedimović u pomenutom „intervjuu“, na pitanje o reformama koje preduzimaju SNS vlasti, kaže:

„Problem je uvek činjenica da oni nisu pouzdani partneri, a struktura njihove vlasti se ne zasniva na obrazovanim, stručnim i vaspitanim ljudima nego na kriminalizovanim strukturama koje se pokatkad otrgnu kontroli. Tako se od ‘faktora mira i stabilnosti’ ubrzo postaje ‘kasapin’.“

Ovaj „kasapin“ je jasna asocijacija na „balkanskog kasapina“, kako su antisrpski mediji nekada zvali Slobodana Miloševića. I Milošević je jedno vreme bio „garant mira“, pa, povlačeći tu pralelu, Nedim Sedinović pretpostavlja da ni Vučić nije daleko od te „arhetipske“ priče o balkanskom kasapinu, srpskom naravno.

Potom, bez imalo ustezanja, Sejdinović konstatuje „da bi Aleksandar Vučić mogao da drži treninge diktatorima širom sveta“, kao i to, „da bi Kim Džong Un imao štošta od njega (Vučića) da nauči“.

2014-10-05_135925Naravno, iako ima određenih elemenata koji ukazuju da Aleksandar Vučić naginje autokratiji i diktaturi, jasno je da niko u Srbiji, osim NDNV „vojvoda“, nije imao petlju da to otvoreno kaže u javnosti. A zašto su danas u Srbiji svi „pristali“ uz Vođu (čak su uz njega i Nataša Kandić, Sonja Biserko, Petar Luković i Čedomir Jovanović), a jedino su, izgleda, manjine protiv njega? Pa, jednostavno, zato što su ove, nekada iz inostranstva finansirane osobe (i njihove organizacije FHP, HOS…), sada prešle na državne jasle. U stvari, Zapad je procenio da više nema potrebe da daje veliki novac nevladinim organizacijama, jer srpska vlada precizno i marljivo odrađuje sve ono što evroatlantska alijansa ima u planu na ovom delu Balkana. Ostalo im je da samo još finansiraju organizacije i udruženja manjina, kao faktor koji u svakom trenutku može da destabilizuje Srbiju, pa ako bude trebalo, manjine mogu tu zemlju da uvedu u potpuni haos, čak i u rat.

Da Vas podsetimo:  Kad predsednik promoviše "Parove"...

I sve dok u Srbiji postoji vazalna vlast, na severu Srbije će dva čoveka (Dinko Gruhonjić i Nedim Sejdinović) moći da rade šta im je volja, pokušavajući da animiraju i predvode druge da slede njihove instrukcije. Dotle će Srbija biti optuživana i prokazivana kao zemlja u kojoj se (kako tvrdi Sejdinović) „žeđ za krvlju prosto valja ulicama, samo se traži – žrtva“. Znači li to da u Srbiji žive vampiri (Srbi), koji jedva čekaju da svoje zube zariju u vrat (manjinskoj) žrtvi? Da, po mišljenju NDNV „vojvoda“, to znači upravo to, jer je Srbija (kako to stručno konstatuje „forenzičar“ Sejdinović) „hronično obolela od raznih oblika nacionalizma, ksenofobije i šovinizma“. A uz onog koji je gori od Kim Džong Una (Nedimovog diktatora Vučića) srpskoj krvožednosti neće biti leka.

Za Korene

D. Gosteljski

1 KOMENTAR

  1. Vučić nije vampir, a da nam pije krv – pije. I neće stati dok krvi bude bilo.

    Mnogi uzimaju neozbiljno ove „Bošnjačke“ (muslimanske) izbeglice, useljenike ili šta su već. Ali, oni danas uveliko utiču na medije u Vojvodini. Slogan „Vojvodina, iznad svega“ njihovo je maslo. Time se pravi paralela sa „Nemačka iznad svega“, ali Srbi, po običaju, to ne primećuju. Ili ako primete, drže da je to neozbiljno i da nije vredno napora da se protiv toga ustane. Takva inertnost mogla bi debelo da nas košta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime