Da li su strah i sumnja u sebe naveli Vučića na ovaj autogol?

0
868

Srbiji trebaju rad i odgovornost, investicije i drugo,.. pa, ako je za sve to najodgovorniji Predsednik, da li to znači da Toma nije dobro radio, a ako je već tako kojim se onda to i čijim rezultatima Premijer hvali i da li nije ni bitno ko je na premijerskoj funkciji?
„Hteli su moju glavu na crti, i evo, ja im na crtu izlazim,” poručio je Vučić članovima GO SNS i istakao da kandidaturu prihvata „zato što prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću, takvima mora da se stane na put”.

fo snsKo je hteo glavu Premijera, alfa i omege apsolutne većine Srbije, i na koji način će biti nadmudreni i pobeđeni samouklanjanjem istog sa najuticajnije dužnosti u Srbiji, i ko to ima maljeve, da li oni koji su već ušli u Srbiju kroz vrata na KiM?

„Naprednjaci su poslednjih meseci pokazali svima kako da odbrane zemlju i budućnost”.

Na koji način će dalje da je brane ako se najjači i najuticajniji čovek SNS sklanja sa najuticajnije pozicije na kojoj drži skoro sve poluge vlasti, i od koga će Srbiju da brane i sa kojom vojskom, da li sa sendvič „borcima“ i beskućnicima kojima daju za bukačenje 33h veće dnevnice nego što su službene dnevnice prave Vojske i Policije? Da li su kontramitinzi ljubitelja sendviča demonstracija odbrane zemlje i budućnosti?

„Vi ste jedina stranka koja nije dobijala glasove na populizmu i lakim merama, već ste pobeđivali jer ste radili najteže zadatke.”

Velika istina, najteže je bilo pokrenuti punjenje budžeta reketiranjem penzionera a ne tamo nekim proganjanjima utajivača poreza, akciza, carina, kradljivaca u javnim nabavkama i u JP, a bilo bi mizerno spustiti se na nivo sive ekonomije, rada na crno i lopova u robnim rezervama te se sa njima juriti oko plotova i sudova, kao i sa poslodavcima koji ne uplaćuju doprinose radnicima za penzioni i druge fondove.

Da Vas podsetimo:  SREĆNA NOVA 2050. GODINA!

„Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili. Odlučio sam da prihvatim kandidaturu zato što čvrsto verujem da su ovoj zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i zato što neko mora da stane na vrata kad na njih kuca prošlost. Oni koji su nam tolike godine pojeli, u prošlosti treba i da ostanu. I pored bezbroj problema i saveta, odlučio sam da prihvatim kandidaturu za predsednika Srbije, jer Srbija nema mnogo vremena i na vlast ne smeju da se vrate oni koji su uništili zemlju.”

„Ne dam im Srbiju“, „ne dam im nazad penzije“,… Čija je Srbija, čije su penzije i ko je zadužen da Srbiju i penzije nekome daje ili ne? Kome se i čije daje direktorima JP, gubitašima, gde neki imaju primanja veća od čitavog GŠ i vlade u celini, i da li su to kao najbolje plaćena mesta odgovornija od Predsednika i Premijera, i to za minus rezultate? U čemu je štos?

Srbiji trebaju rad i odgovornost, investicije i drugo,.. pa, ako je za sve to najodgovorniji Predsednik, da li to znači da Toma nije dobro radio, a ako je već tako, kojim se onda to i čijim rezultatima Premijer hvali i da li nije ni bitno ko je na premijerskoj funkciji?

Kako će kao Predsednik države da poboljša rad Vlade i ko će biti na njenom čelu, podrazumeva se da je to neko ko ima veću snagu i autoritet od dosadašnjeg Premijera.

Ostaje nejasno, na koji način se preko Predsednika države koji ima samo protokolarne dužnosti vraćaju na vlast oni koji su uništili zemlju, i ko su oni u likovima predsedničkih kandidata, da li tu spadaju i Nikolić i Šešelj?

„Ponosan sam jer ste napravili razliku između nas i njih, nas kojima je Srbija važnija od svega, i njih, kojima su jedino njihovi džepovi bili važni. Već ste pobeđivali tako što ste radili najteže stvari, bili ste uz svoju stranku i rukovodstvo, i uz predsednika republike, vladu i skupštinu”.

Da Vas podsetimo:  Srbski ili Srpski?

Opet je najasno ko su to oni a ko mi, na koji način su bili uz Predsednika republike ako ga sada pljuju i govore da zabija nož u leđa stranci, Premijeru i budućem Predsedniku? Oni neki drugi su puzali ka EU, i ovi puze ka EU, oni nisu reketirali penzionere, ovi reketiraju, što se tiče Vojske i Policije i jedni i drugi su topili tenkove i vodili iste ka socijalnoj ugroženosti.

„Ne smemo da izgubimo bitku protiv onih koji bi zemlju da vrate u prošlost”.

O kakvoj bitki i boju se ovde govori, da li onoj na Kosovu iz 1389, i na koji način se pobeđuju svi ti iz prošlosti preko protokolarnog Predsednika i prepuštanja premijerske fotelje amateru? Da li se to nastavlja trend da nam nekompetentni i nestručni vode određene resore, kao Vojsku psiholozi, pravnici, patolozi, keramičari, vozači, a poljoprivredu opet pravnici, urbanizam ortopedi,…?

„ Ne zaboravite da je s druge strane mnogo moćnih, da imaju silne saveznike i na sve su spremni. Neki su već u kampanji, mnogo su novca potrošili i niko ih ništa ne pita. To je cena demokratije, oblika političkog režima od kojeg ne postoji bolji, i mi smo tu cenu spremni da platimo. Udružili su se svi koji za sebe hoće sladak život, a čemeran za sve ostale, koji hoće moju glavu, ali ih se ne plašim. Ne znam šta će Srbija da odluči, ali jedno sigurno znam – da se pred njima mi svi i ja zajedno s vama ne povlačimo.”

Ko su i gde ti saveznici, da li na Zapadu, a ako jestu, da li to znači da nam sa Zapada dolaze neprijatelji i koji su to onda „prijatelji“ kojima se hvalimo, a ako su na Istoku da li su to Rusija i Kina jer su doprinele usvajanju R1244 i sprečile postavljanje Tačija za čuvara srpskih svetinja ili proglašavanje Srbije genocidnom tvorevinom?

Da Vas podsetimo:  Zašto je važno da sačuvamo Vrhovni kasacioni sud i poštene sudije

„Nemojte da birate premijere i predsednike ovoga ili onoga dok ne završimo posao. Nemojte da delite ministarske resore, jer su oni tu da bi narodu bilo bolje, a ne nama”.

Nećemo da delimo, ali nas zanima ko će sve to biti i da li će u rukama nekog pojedinca biti sve te funkcije?

Kakav je to poraz i za koga ako Nikolić bude ponovo izabran ili ne za Predsednika, ili Šešelj, koji nisu za puzanje ka Zapadu, a kakav ako pobedi bilo ko drugi koji su za puzanje ka Zapadu, i šta i ako pobede ako je izvršna vlast u rukama Vlade i njenog Premijera, a u parlamentu većinu ima koalicija na vlasti? Kako zaobići Dačića i stvarno koga odrediti za Premijera a da bude od autoriteta i poverenja čitave države, ne marioneta?

Aleksandar Mihailović

www.nspm.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime