Da li Tomina Dragica sprema prevaru veka u Srbiji?

1
1613
Dragica i Toma Nikolić / Foto: printscreen

Fondacija Dragica Nikolić prestaje da postoji kao takva, tačnije nekadašnja prva dama Srbije i supruga Tomislava Nikolića samo je preimenovala svoju fondaciju u “Zavet”.

Prema saznanjima našeg portala, Dragica Nikolić planira da potpuno ugasi svoju fondaciju, koja je od samog početka vezivana za brojne afere. Sav novac koji bi ostao u ovoj fondaciji bio bi prebačen u njenu novu, tačnije udruženje “Zavet”.

– Dragica Nikolić je fondaciji već promenila statut u kom se kaže, u članu 28. da bi u slučaju gašenja Fondacije Dragica Nikolić sva sredstva bila prebačena na račun udruženja “Zavet” koji ona vodi. Dakle, ovde bi mogle razne mahinacije da se urade. Jer samo je Dragica Nikolić ta koja raspolaže novcem fondacije – kaže naš izvor iz Fondacije i dodaje:

– To znači da bi Dragica Nikolić mogla da deo novca (onoliko koliko ona želi) sa računa prebaci na svoj privatni, a da ostatak prijavi kao sredstva Fondacije koja se prebacuju na račun “Zaveta” i da tako profitira.

Fondacija “Dragica Nikolić”, koju vodi supruga bivšeg predsednika Srbije, samo u 2017. godini dobila je čak 157 miliona dinara na ime donacija, pokazao je finansijski izveštaj objavljen na sajtu Agencije za privredne registre, a imena donatora i dalje nisu poznata.

Fondacija supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na ime poslovnih prihoda dobila je prošle godine čak 21,3 miliona dinara više u odnosu na 2016, kada su prihodovali 135,8 miliona dinara.

Nikolićeva je prošle godine na jednom skupu otkrila da je njena fondacija do sada dobila i donirala oko 10 miliona evra.

– Nemamo izdvojeno tačnu sumu, ali prešli smo 10 miliona evra za četiri godine postojanja fondacije, koje smo sakupili i podelili do dinara – rekla je ona, kao i da na troškove fondacije troše daleko manje od zakonom određenih 30 odsto.

Da Vas podsetimo:  Hoće li Srbin opet u vojnike?

Fondacija bivše prve dame Srbije od osnivanja bila je vezivana za donacije koje su mnogi nazivali „mutnim“ i „koruptivnim“.

Bivši predsednik, međutim, nikad nije propustio priliku da sve glasine „demantuje“, ali na svoj način: optužujući medije, političke protivnike i državne organe za podrivanje njegovog ugleda. Fakta se, ipak, ne mogu demantovati političkim spinom.

Podsetimo da je u sklopu svih provera najveća pažnja posvećena je bila poreklu i sudbini novca koji je Fondacija dobila iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Suma je bila značajna: čak milion evra je uplaćeno Fondaciji u dobrotvorne svrhe.

Poslednja u nizu u javnosti pominjanih afera vezana je za izgradnju crkve u Bajčetini, rodnom selu Nikolića.

U maju prošle godine Agencija za borbu protiv korupcije je ponovo počela da istražuje Fondaciju, ovoga puta želeći da otkrije na koji način je finansirana izgradnja crkve, odnosno da li se novac iz Fondacije prelio u pravcu izgradnje crkve (koju je inače osveštao patrijarh Irinej lično).

Nije poznat bilans te provere.

Niko iz porodice Nikolić, ni Dragica, niti Tomislav nije odgovarao na naše pozive do objavljivanja ovog teksta, kako bi potvrdili ili demantovali naša saznanja.

Izvor: nacionalist.rs

1 KOMENTAR

  1. A,ja, ja, „prevara veka“!?! Ova domacica sto strika dzempere unucima?! Vi se salite!! Prvo uopste nisam obozavalac ovog bracnog para, ali novac u njenoj fondaciji nije ukraden od drzave, od poreza, od korucije, vec novac koji je dobiven od dobrovoljnih priloga. Sta je cilj ovog clanka? Da se narod zaludjuje sa tom sumom koja je u stvari mala (za gladni i obespravljeni narod to je strasna suma, razumem), ali ko STVARNO pljacka drzavu o tome se cuti! Ko iznosi novac i javno i tajno u inostranstvo? Ona bar drzi novac u Srbiji i valjda pomaze decu ili sta vec, to se moze proveriti. Ako troskovi fondacije ne prelaze 30% to je zaista za pohvalu, jer u inostranstvu taj procenat ide do 90%. Siromasni i bolesni ne dobiju takoreci nista. Strane banke koje su totalno zaposele srbsko trziste, iznose milijarde svake godine van zemlje, novac naseg naroda! Dalje, MMF (medjunarodna finasijska mafija) iznosi milijarde na kontu kamata na njihove zelenaske krvave kredite kojima su zaduzili sledece 4 generacije. Bacili su u duznicko ropstvo nasu drzavu. I ne samo nasu. Kad americka vojska izbombarduje i unisti neku drzavu, sledeci koji ulecu u tu stradalnu drzavu, su MMF i nabijaju zelenaske kredite. Mislim da je svima poznat njihov sistem. MMF je kreiran u Vasingtonu (gde mu je sediste) 1944. radi finasijske kontrole i globalnog pljackanja drzava. Takodje i Svetska banka. to je finansijsko porobljavanje. Da ne nabrajam dalje, jer tu spadaju i takozvane investicije, koje su takodje pljackanje i iznosenje novca napolje u njihove dzepove. Zatim, domaci tajkuni! Banda koja se nakrala i krade narodni novac. A ova Dragca, pustite je neka nesto radi, valjda nekoga i pomaze. Opet bacanje prasine u oci narodu da se ne bi otkrilo ko stvarno krade nasu drzavu. Jos jedan pokusaj ispiranja mozga nsem narodu.PS. ja nisam dala novac u njenu fondaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime