Da li treba rehabilitovati JSO?

1
1400

jso-3454Akcija „Sablja“ i vanredno stanje posle ubistva premijera Đinđića, ono što Zoranu Živković i čitava dosmanlijska struktura i danas predstavljaju kao niz fantastičnh akcija i odluka, ponos i diku, poslužila je istovremeno i za progon stotina političkih neistomišljenika i obračun sa kriminalcima nevoljnim da rade za određene strukture.

Zvuči apsurdno, ali stoji činjenica da se zloupotrebljena država, obračunala tada i sa samom državom: žigosan je svaki pripadnik Jedinice za specijalne operacije i kroz neviđenu hajku medijsku hajku, taj elitni sastav predstavljen je kao razuzdani ološ pod oružjem. Nakon raspuštanja JSO, stotine i hiljada onih koji su časno nosili crvenu beretku služeći Srbiji, degradirani su, ponižavani i nastavili život sa metom na grudima i krstom na leđima, umesto sa ordenom na grudima.

Umesto da životne priče mnoge od tih momaka, koje su u postupcima vodili čast, patriotizam i profesionalnost, budu ispisane u stranicama kakve zbirke velikana, prepisane su iz „Sve će to narod pozlatiti“.

Dakle, da rezimiramo: nakon što je nizom kvislinških odluka vojska u skladu „usaglašavanja“ sa NATO-om svedena na nivo lovačkog društva, policija osiromašena i dovedena pred prosjački štap, žandarmerija okrnjena nasilnim kadrovskim promenama i podmetnuim aferama, izbačen je i JSO, poslednji bedem odbrane u koji narod ima poverenje, a od kojeg neprijatelj ima strah.

Svi uslovi za nesmetano funkcionisanje kolonijalne vlasti i kriminalne radnje su tako ostvareni, jer NATO jurišnici i domaći izdajnici ne „udaraju“ na kočopernog mladića, već na nemoćnu staricu nespremnu da se brani.

Zato koalicija Rodoljubi, kao društveno odgovorna, patriotski orijentisana i nacionalnoj doborobiti posvećena, insistira ne samo na ponovnom formiranju Jedinice za specijalne operacije kao institucije od ogromnog bezbednosnog i statusnog značaja, već i na potpunoj rehabilitaciji stotine njenih članova koji nisu imali veze sa kriminalnim aktivnostima.

Da Vas podsetimo:  Teniski centar Novak nalazi se u neposrednoj blizini Kalemegdanske tvrđave i Spomenika braniocima Beograda, uz trasu Linijskog parka koji bi trebalo da spoji Brankov i Pančevački most.

I, za kraj, pitanje o kojem svi moramo misliti: kada nazovi „izbeglice“ i prikriveni džihadisti krenu da mašu Kalašnjikovima kao u Parizu, raznose se kao u Ankari ili siluju kao u Kelnu, ko će te braniti: Zoran Živković iz svog vinograda, njegov politički pobratim Aleksandar Vučić (redovni korisnik istog tog vinograda) ili momci koji su sa himnom na usnama i grbom u srcu ginuli za Srbiju 20 godina?

Tomislav Lovreković, predsednik „Pokreta“

Intermagazin

1 KOMENTAR

  1. Što se tiče poštenih ljudi,sablja je mogla da traje neograničeno,nego je zaustavljena od onih koji su i napravili sve te terorističke organizacije po Srbiji.Kamo sreće da su uveli odmah smrtnu kaznu,da se Srbija očisti od terorista.Sad već najavljuju da će da puste iz zatvora vođu terorističke bande.Eto gde je leglo terorizma na balkanu.Nije li taj hag pustio onu vreću fekalija da pravi haos po Srbiji.Nije li on proizvođač ovih njegovih koji su se kao odvojili od njega da bi zavarali naivne.Svi oni koji brane teroriste,su kao i oni.Ovi pripremaju haos Srbima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime