Da se preispita bombardovanje Srbije

1
1004

EU-paralamentFrancuski poslanik u Evropskom parlamentu podneo je amandman na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije.

On traži da se u njemu preispita „nezavisnost“ Kosova i Metohije, kao i učešće pojedinih država EU u bombardovanju SRJ 1999. godine.

Evropski parlamentarci uložili su čak 190 amandmana na predlog rezolucije o napretku Srbije koji podnosi izvestilac Dejvid Mekalister, a i ovoga puta najveći broj stigao je iz Hrvatske – čak 24 amandmana iz Zagreba traže da se pred Beograd stave dodatni uslovi od rešavanja pitanja granice i sukcesije, do povratka kulturnih dobara i zaštita prava hrvatske manjine.

Ipak da nisu svi amandmani negativni za Srbiju dokazuje onaj koji je podneo francuski poslanik Žan-Luk Šafhauser, član partije Marin Le Pen.

On je naime podneo amandman na izveštaj Dejvida Mekalistera, a koji se tiče napretka Srbije i u njemu zahteva da se preispita proglašenje tzv „nezavisnosti“ Kosova i bombardovanje SRJ 1999. godine, kao i da se posebno obrati pažnja na učešće u ovim aktivnostima pojedinih zemalja EU.

Podsetimo čak 24 amandmana podnela je Hrvatska na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a u njima se traži preispitivanje rehabilitacije Draže Mihailovića, ne ugrožavanje autonomije Vojvodine, kao i da Srbija unapredi svoj pristup prema rešavanju izbegličke krize.

KM Novine

1 KOMENTAR

  1. Nažalost i inicijativa g. Žan-Luk Šafhauzera o preispitavanju priznavanja „nezavisnosti“ Kosova i nedavno priznanje prvog „ratnog“ kancelara Nemačke posle 1945.g. Šredera da su Srbija i CG bombardovane bespravno su stigle prekasno i neće Srbiji nimalo pomoći. Tim pre što i sadašnja srpska vlada nimalo ne mari šta će biti sa Kosovom i potpisivanjem Briselskih sporazuma ga je indirektno već priznala kao nezavisnu državu. Sva koprcanja Vučića i Dačića oko Kosova je samo zamajavanje Srba dok se ne promeni Ustav i Kosovo definitivno ispiše iz njega kao deo Srbije. Znači Laži i Paralaži, Vučiću i Dačiću je važnije da ih Zapad proglasi „dobrim momcima“ -neko bi ih čak nzvao veleizdajnicima srpskih interesa, nego sudbina države!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime