Dačić i Tito

0
941

pd9Drugovi i drugarice, ako glasate za mene imaćete besplatno liječenje, školovanje, stanove…Da je reinkarnacija moguća i da uoči 24. aprila ova predizborna obećanja izgovara i Josip Broz Tito lično, većina građana Srbije bi se nasmijala, jer u sadašnjim okolnostima ona izgledaju kao dobar vic. Ali to nije smetalo Ivici Dačiću i Draganu Markoviću Palmi da u svoj udarni predizborni spot stave upravo takva „obećanja ludom radovanja“.

Svakakvih laži i bezobrazluka smo se naslušali u ovoj kampanji, ali predizborne poruke socijalista i njihovog koalicionog partnera su glupost bez konkurencije. Ko zna koliko hiljada građana Srbije je u posljednjih osam godina, koliko su SPS i Dačić na vlasti, umrlo zato što nije moglo da plati odgovarajuće liječenje. Ko zna koliko nesrećnika je puklo od muke gledajući nepravdu svuda oko sebe – kostići, mitrovići, perčevići, rankovići, miškovići i stotine sličnih mafijaša se bahate sa milijardama opljačkanih evra, a stotine hiljada ljudi gladuju. I Dačić im sada obećava da će im dati sve ono što im nije dao osam godina – i socijalističko blagostanje i pravdu. Samo da glasaju da on i SPS još četiri godine ostanu na vlasti.

Obećava socijalnu pravdu, dok desno od njega stoje domaćin voštanog Putina iz Jagodine i Dušan Bajatović. Simboli socijalne nepravde. Bivši kafedžija koji je preko noći postao tajkun i socijalistički direktor sa 18.300 evra mjesečne plate.

Čak mi je bilo i simpatično kad je Dačić na listu kandidata za poslanike stavio unuka Josipa Broza. Što da ne? Ali kada je na predizborni plakat ponovo stavio crvenu zvijezdu petokraku i na mitinzima počeo da citira himnu „Hej Sloveni“ postalo je jasno da je u pitanju projekat koji treba da opere prljavu prošlost SPS, sramnu ulogu te stranke u tragičnim ratnim porazima, u pljačkaškoj privatizaciji i potpunoj krimninalizaciji Srbije, a sve građane Srbije napravi idiotima oboljelim od kolektivne amnezije.

Da Vas podsetimo:  Batut: Dijabetes peti vodeći uzrok umiranja u Srbiji

U istom spotu u kojem obećava sve besplatno (i Milošević je u jednoj predizbornoj kampanji obećavao švedski standard), Dačić kliče kako socijalisti nikad nisu izdali i mrtav-ladan recituje „mi stojimo postojano kao klisurine, proklet bio izdajica svoje domovine“. A zna da ga gleda 250.000 Krajišnika prognanih iz RSK, koju su izdali upravo socijalisti, oko 200.000 Srba prognanih sa „odbranjenog“ KiM i najmanje 150.000 Srba protjeranih iz Sarajeva. Koje je Milošević u Dejtonu, zagrijan sa nekoliko čašica viskija, poklonio Izetbegoviću. Kao da mu je djedovina. Da ne zaboravim i više od 100.000 Srba iz Drvara, Petrovca, Sanskog Mosta, Donjeg Vakufa, Šipova, Mrkonjić Grada, Ključa i Jajca, koji su u jesen 1995. godine na izbjegličkim cestama uzalud ostavljali jednu polovinu puta slobodnu „da mogu da prođu tenkovi koji su krenuli iz Srbije“. Ti tenkovi još putuju od Beograda prema Banjaluci….

Prije osam godina, od ulaska koalicije SPS-JS u vladu DS i Borisa Tadića, Dačić i Palma postali su fanatični evropejci, a sad gledamo kako na predizbornim mitinzima do promuklosti tjeraju stranačke aktiviste da skandiraju „Rusija, Rusija!“ Po logici stvari trebalo bi da kliču Njemačkoj, Engleskoj ili bar Italiji. Šta Dačić i Palma poručuje biračima? Glasajte za Rusiju, da vas vodimo u EU!?

U isto vrijeme dok se kiti Titom i komunizmom, Dačić podsjeća birače da je u nedjelju pravoslavni svetac Cvijeti, da se Srbi krste sa tri prsta i da bog tri puta pomaže.

A za slučaj da nova bajka o švedskom standardu, tragikomični poklič „služimo narodu!“, brisanje istine o olakom žrtvovanju RSK, Bosanske krajine, Sarajeva, Kosova i Metohije i božija pomoć ne budu dovoljni za 10 odsto, Dačić i Palma spot završavaju partizanskim ratnim pokličom „Ura!“. S tom razlikom što su Tito i partizani sa tim pokličom jurišali na švapske bunkere i mitraljeze na Neretvi i Sutjesci, a njih dvojica jurišaju na srpske ministarske kabinete u Nemanjinoj 11.

Dušan Marić

Intermagazin / PressRS

Da Vas podsetimo:  BANKE pritiskaju GRAĐANE da odustanu od TUŽBI i šalju DOPISE

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime