Dačić još veruje da ga je Jovičić nazvao „okorelim kriminalcem” bez prethodnog dogovora sa Vučićem

1
1187

dacic_laptop_text_3

Povodom onoga što je potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić javno izgovorio na njegov i račun i Branka Ružića, usudio se da kaže samo ovo: ”Uvek ima nekakvih ličnih stavova i gospodin Vučić i ja nismo to komentarisali. Mogu da kažem u naše zajedničko ime da su odnosi dobri i korektni od samog početka. Još od formiranja prethodne Vlade govorilo se da se koalicija raspada, ali odnosi su dobri i mi smo posvećeni pitanjima kojima se bavimo kao Vlada”

FAKTI: Zamislite: neki Jovičić prvog potpredsednika Vlade nazove „okorelim kriminalcem”, a on i premijer o tome i ne porazgovaraju! Pa nije Jovičić rekao da je PPV bio u švaleraciji! A PPV još zadovoljan što se SPS promenila. Dobro, njegovo je pravo da o sebi misli sve najbolje, samo – Srbija od te promene nema nikakvu vajdu. SPS se u Narodnoj skupštini drži kao najkapitalističkija partija i kao Vučićeva pudlica…
____________________

VICEPREMIJER Ivica Dačić rekao je da je 5. oktobar propuštena prilika, ali i naveo da je zahvalan ”onima koji su izveli revoluciju”.

On je gostujući na RTS rekao da će možda zvučati ironično ako se zahvali snagama DOS-a, te istakao da je Srbija do sada imala mnogo propuštenih prilika. Takođe, govorio je o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina, kao i o nadama za početak pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

„Da se 5. oktobar nije desio, građani ne bi mogli da vide kakvi su oni koji su došli na vlast posle revolucije, a ni SPS se ne bi nikada promenio. Srbi su u istoriji imali mnogo propuštenih prilika, a jedna od njih je 5. oktobar. Sada to sebi ne smemo da dozvolimo. Imamo priliku i legitimitet da stignemo daleko ispred, izgubili smo mnogo vremena, dok su druge zemlje nepravedno išle ispred nas. Želje ljudi za promenama ne moraju da znače da su oni njima zadovoljni, ali želimo da stvorimo jednu bolju Srbiju”, rekao je Dačić.

Da Vas podsetimo:  Poljoprivrednici ne odustaju od blokada dok im država ne ispuni zahteve

On je govorio i o odnosima u vladajućoj koaliciji, koji se čine narušenim posle uvreda koje je poslanik SNS Aleksandar Jovičić izneo na račun njega i Branka Ružića.

„Uvek ima nekakvih ličnih stavova i gospodin Vučić i ja nismo to komentarisali. Mogu da kažem u naše zajedničko ime da su odnosi dobri i korektni od samog početka. Još od formiranja prethodne Vlade govorilo se da se koalicija raspada, ali odnosi su dobri i mi smo posvećeni pitanjima kojima se bavimo kao Vlada”, naveo je Dačić.

Ministar inostranih poslova je opširno govorio o daljim koracima Srbije u nameri da se započnu pregovori o priduživanju Srbije Evropskoj uniji.

„Nama dolazi redovni izveštaj i ako gledamo Zapadni Balkan, Srbija će imati najbolju ocenu, što je za nas veliko priznanje. Treba istaći da će se pojaviti kritike, zamerke i mišljenja, da ih nema Srbija bi već bila u EU, ali i kada bi se uveli sistematski pregledi aktuelnih članica pitanje je kakve bi ocene i one dobile”, istakao je Dačić.

On je naveo da je osnova za, kako je naveo, sveokupnu reformu, unutrašnja reforma, te da je neophodno usklađivanje zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije.

„Kada je reč o poglavlju 35, tu imamo pat poziciju sa Kosovom, koje nema Vladu i mi nemamo sa kime da razgovaramo. Nadamo se da ćemo do kraja godine otvoriti to, kao i poglavlje 32, ali to nećemo dobiti bez takozvanih veto poglavlja 23, 24 i 35, kod kojih postoji mogućnost prekida pregovora. Poglavlje 32 govori o finansijskoj kontroli, a u tom smislu nema razlika između pozicija Srbije u EU, pošto su svi papiri prošli evropske instance”, objasnio je Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije je istakao da poseta predsednika Rusije Vladimira Putina nema veze sa željom Srbije da bude članica EU.

Da Vas podsetimo:  ŠOKANTNO

„U okviru primedbi biće sigurno navedeni problemi oko slobode medija, pitanje Južnog toka, kao i usaglašavanja spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije. Imamo obavezu da do kraja pregovora to učinimo, ali od širokog domena pitanja danas je jedina razlika u stavu oko sankcija Rusiji”, zaključio je Dačić.

Fakti

1 KOMENTAR

  1. (05.01.2011.) U intervjuu za nedeljnik “Pečat” iz 2011. godine, Aleksandar Vučić Dačića otvoreno naziva lažovom:
    ” Ne znam šta bih razgovarao sa Ivicom Dačićem, a da prosto sebi ne počnem da se smejem. Sebi da se smejem od muke pošto znam da sve što kaže laže “.
    (04. 12. 2011.) “Ja Tomu Nikolića jako volim. I podržaću svaku odluku stranke, pa i o koaliciji sa SPS-om. Ali, ni sam bog ne može da me natera da budem deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS“, izjavio je za “Blic nedelje” Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS-a.

    Ivica Dačić je odigrao ključnu ulogu u političkoj i životnoj transformaciji A.Vučića. Vučić je krenuo Dačićevim putem. Izdao je partijskog šefa, oteo mu veći deo partije i počeo da priprema uslove da, prvom prilikom, dođe na vlast sa istim „dokazanim lažovom“. Sukob je planuo posle Dačićeve odluke da, pošto „nije normalno da vlast u Beogradu formira drugačija koalicija od one na republičkom nivou“, raskine ugovor sa Vučićem, koji je samo čekao trenutak da, kao generalni sekretar SRS-a, preuzme funkciju gradonačelnika.

    Dakle sve se vrti oko uticaja, para i moci…ma kakav bre patriotizam …

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime