Daj narodu Parove, Farmu i Maldive da zaboravi na Vučićev rijaliti

2
2406

Rijaliti šou programi, iz nekog razloga, nikada nisu bili popularniji u Srbiji. Nekada su se istovremeno emitovala najviše dva rijaliti programa. Međutim, sada imamo čak četiri! Daj narodu hleba i igara da zaboravi na katasrofalno stanje u državi.

vucic

Slobodan Milošević je bio genijalan čovek. On je devedesetih godina preko “Pinka” sprečio masovne građanske ustanke zbog katastrofalne ekonomske situacije u zemlji.

Dao je narodu zabavu, muziku, pevaljke, jeftine serije, šarenilo, prostakluk, prostituciju preko malih ekrana, šund, kič… Dao je narodu ono što je narodu psihološki bilo potrebno. Narodu je trebala zabava, odnosno, paralelni univerzum u kojem je sve bilo lepo, bajno i sjajno. Tako je i nastao naziv “Pink” televizije. Narod je morao da gleda svoju propast kroz ružičaste naočare.

Upalilo mu je. Narod je jedno vreme bio omađijan.

Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast, ta psihološka tehnika, koja je poznata po metafori “Daj narodu hleba i igara”, doživela je šizofrenu ekspanziju.

Nekada je samo “ružičasta” televizija emitovala šund, kič i neukus. Međutim, danas je situacija u potpunosti drukčija. Sada sve nacionalne televizije emituju šund, kič i neukus.

Danas imamo na “Pinku” rijaliti program “Farma”. Na TV “Happy” istovremeno se emituju “Maldivi” i “Parovi”, a u najavi je i povratak “Velikog brata” na TV “Prva” i TV “B92″. Ima li Srbija još jednu nacionalnu televiziju? Nema! Sve televizije su okupirane!

Da se vratimo na devedesete.

Svi se sećate kako se tada živelo. Tada smo imali samo jednu televiziju koja nas je preko zabave i muzike udaljavala od realnosti. Danas to rade sve televizije sa nacionalnom frekvencijom!

Jednačina:

– Slobodan Milošević, inflacija, sankcije, bombardovanje – televizija “Pink”

– Aleksandar Vučić, dobra ekonomija, najveći rast ikada – TV “Pink”, “Happy”, “B92″, “Prva”

Da Vas podsetimo:  Napad na Kovića je napad na sve nas

Ako se vodimo ovom logikom, gore nam je sa Aleksandom Vučićem nego što nam je bilo sa Slobodanom Miloševićem! Miloševiću je bila potrebna samo jedna televizija da smiri narod, a Aleksandru Vučić su potrebna čak četiri!

Licemerni mediji

Rijaliti kuga zahvatila je sve nacionalne televizije. Ne jednu, dve ili tri, već sve četiri nacionalne televizije!

Možda je situacija drukčija kada je reč o štampanim medijima. Šta rade štampani mediji?

Štampani mediji prenose detalje iz rijaliti programa kao da se radi o pravim, istinitim vestima od suštinskog značaja!

Umesto da izbegavaju izveštavanje o akterima režiranih rijaliti programa, štampani mediji nas podsećaju na najzanimljivije scene, svađe, seks afere i tuče. Štaviše, to su najpopularnije vesti na internet izdanjima štampanih medija.

Tako, na primer, imamo internet izdanje “Kurira” kako izveštava o tome da je Maja Nikolić “spucala” Kristijana Golubovića poručivši mu da je potrebno da “depilira dupe kako bi mu lakše ušao”. Odmah pored te “vesti” videćete izveštaj sa skupa koji su spontano organizovali građani sa porukom “Hoćemo kulturu, a ne reality”.

Slična je situacija i sa “Blicom”. Pročitaćete izveštaj o tome ko je Kristijanu Goluboviću podmetnuo da se povredi na “Farmi”. S druge strane, kao i na sajtu “Kurir”, jedna od najčitanijih vesti jeste protest građana zbog rijaliti programa.

Dragi mediji, odlučite se! Ili ćete izveštavati o nameštenim scenama iz rijaliti programa ili ćete se zalagati za ukidanje rijaliti programa. Ne možete podizati čitanost na oba načina.

Međutim, kako ćete ignorisati rijaliti programe kada su njihove produkcije zakupile najskuplje reklamne pozicije u vašim novinama?!

Opet se vraćamo na devedesete. Milošević je na raspolaganju imao samo jednu televiziju. Vučić nas sputava da razmišljamo o realnosti preko četiri televizije, dok im štampani mediji pružaju potporu.

Da Vas podsetimo:  U početku bi poklon

mediji

Stanje i ponašanje medija po pravilu oslikava socijalnu i ekonomsku situaciju u jednoj državi. Pošto znate kakvi su naši mediji, sami donesite zaključak o tome kakva nam je socijalna i ekonomska situacija u državi.

eleprompter.rs

2 KOMENTARA

  1. Ha,ha….koje gluposti, trpati Milosevica sa globalistima koji su doneli tu nakaradnu kulturu u Srbiju…i koji su ga ubili,bombardovali Srbiju….Farme i te gluposti su stigle za Zapada,a ne iz Miloseviceve kuhinje….

  2. Поштовање, Реалити било да их је 50 мој даљински ради,немам коментар, намера ми је да обавестим заинтересоване да 29.09. 2015 године у 11,00 часова дођете на ПРОТЕСТ због дискриминације војних пензионера државе Србије, Трг Николе Пашића,протест окупљања дођите да се упознамо,

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime