Dan Radosti

0
803

Ooo, divni Danu radosti. Ooo, Danu ujedinjenja i sjedinjenja svih funkcija u jednu. Ooo, Danu o kome je i u proročanstvu Tarabića pisalo!

marsal-vucic-620x322“Doći će srećne godine, kada će svi koji ih dočekaju biti svesni da žive u raju. Biće to godina kada će se preživeli setiti kako je cela država slavili Dan mladosti, ali krajem tog istog meseca će biti obeležen i u istoriji zapisan još jedan dan, koga će Serbi prozvati Dan radosti. Blago onom ko dočeka.”

BLAGO NAMA PREŽIVELIMA

Evo dočekujemo i taj dan. Obistinilo se proročanstvo. Euforija i radost. Pripreme za ujedinjenje svih funkcija u jednu. U jednu osobu. U našeg najvoljenijeg vođu.

Poseban dan će to biti, obeležen velikom ceremonijom na najvećem stadionu u zemlji. Sve će šljaštati i blještati, baš kao što je bilo i za proslave Dana mladosti, za proslave rođendana omiljenog državnika mu Tita, koga pominje i sa kojim se upoređuje:

“Vlada je u protekle dve do tri godine uradila onoliko koliko svojevremeno i Josip Broz Tito u bivšoj Jugoslaviji.”

Ili: “Jednog dana će da kažu da je i Vučić uradio kao Tito, „dok ne dođe neko treći“.

Ili: “Bio je komunistički diktator, ali vrlo pametan čovek. Bravar, možete li zamisliti? Ali veoma pametan. Znao je kako povezati ljude… To je ono što nam treba. Povezati ljude.”

Prema tome, slet i za Dan Radosti. Ojsa!

SAMO VESELO

Svi nezaposleni će učestvovati u pripremama. Srbija će u to vreme imati nedozvoljenu stopu zaposlenosti.

Svi omladinci šetači, kao primer demokratije će se u jednom trenutku pridružiti i izvesti performans “Onesvesti se” na neosvetljenom stadionu. Smatra se da svetlost može da donese lošu godinu i nepovoljne ugovore sa Arapima.

Na video bimovima će se smenjivati spotovi vodje iz aviona i sa bibliotekarkom ajkulom, dok će u pozadini odjekivati: “U to ime, živeli!”

Da Vas podsetimo:  Skicofrenia serbica

Nakon toga će uslediti kolektivno polaganje zakletve dva ipo miliona prisutnih:

PARTIJSKA ZAKLETVA

Danas kada postajem odani i verni član do groba
Dajem časnu partijsku reč i kunem se u sve najmilije i najrođenije
Da ću marljivo raditi i varati za interese partije
Poštovati vođu i njegovu rodbinu
I biti mu najodaniji i najposlušniji saradnik i član
Koji drži datu reč i slepo veruje i nikada ne spava.
Da ću voleti našu jedinu partiju
Čuvati jedinstvo, afere, aferice i podvale partije,
Svih njenih članova, a naročito funkcionera i bliskih vođinih rođaka
I ceniti sve simpatizere iz celog sveta
Koji žele jaku partiju, jakog vođu i poslušni plebs.
Amin.

Potom će sve vladike čestitati polaganje zakletve i održati opelo, ups mislim molitvu, za sve članove i za vođu. Održaće i progodan govor i vođi, sjedinitelju, uručiti žezlo iliti skiptar, koje ima takvu snagu da može da menja vladara u slučaju odsutnosti.

Žezlo je iskovano od najplemenitijeg metala, a optočeno je draguljima. Na vrhu je muškatla, simbol izdržljivosti, sreće, a i otklanja nesanicu i glavobolju. Žezlo niko sem sjedinitelja nesme da dohvati, jer se veruje da njegova moć, dodirom može preći na druge. Ne sme ni da se pogleda, pa su svi prisutni na stadionu dobili polupropustljive naočare za sunce, koje od tog trenutka nikada neće smeti da skinu.

Sveštenstvo je ispričalo i par prigodnih biblijskih priča o opasnostima i kaznama koje slede za nevernike i za sve one koji i pomisli da gledaju svojim očima!

Vođa primio žezlo, krsti se, ljubi muškatlu i plače kao malo dete:

“Izvinite, ganut sam. Moram da plačem. Plakao sam kada sam postao predsednik partije. Jedine. Ove naše. Potom sam suzu pustio kada sam postao predsednik Vlade. Onda sam se baš raspizdeo kada sam saznao da ću biti i predsednik ove Srbije, a onda sam od sreće plakao kada su stizali i rezultati sa ponovljenih biračkih mesta na kojima sam oborio sve rekorde…

Da Vas podsetimo:  Otkaz kao nova šansa

I evo, ponovo plačem moj narode, poslušni i pokorni. Molim vas da takvi ostanete. Molim vas i da nastavite da budete humani.

Na stadionu je hiljadu kutija, više nije moglo da stane, u koje treba da ubacite koju kintu za lečenje obolele dece. Zamislite te bespomoćne stvorove koji treba da žive, a državna kasa prazna, nema za lečenje, a i neke crkve treba da se završe.

Neko počeo da pravi i tako ostavio. Nezavršene. Ni tamo, ni vamo. Nećemo da nam naša deca i unučići kažu da ni svetinje nismo uspeli da napravimo.

Srećan sam što sam uspeo da digitalizujem više od pola Srbije, tako da sve možete da uplaćujete i SMS porukama ili preko interneta.

Malo za obolelu decu, malo da se naprave crkve, malo da se pomogne poplavljenima, malo onima koje je zemljotres zatrpao. A i seljacima treba, ubiše ih nepogode, a nama neko ladno pokrao novce koje smo odvojili da digitalizujemo i protivrgradne stanice, pa sada moramo da se snalazimo!

Oni Arapi kojima dadosmo zemlju po Vojvodini nas ladno zeznuše. Potpisaše ugovor da će plaćati zakup, i ništa. Ni avaza od njih.

Znate koliko sam verovao da će Mišković, Kosmajac, Dinkić i Karić konačno dolijati, ali ne vredi. Kažu nema dokaza, i da je nešto i zabajatilo, a ja ne smem u te nezavisne institucije da se mešam i nešto ispitujem. Eto, nije mi se dalo, ali obećavam da ću sada, uz pomoć ovog žezla prizvati konačno te investitore, pa na kraju krajeva i prodati ovo malo što je ostalo neprodato u ovoj zemlji. Otkupićemo kada bude imalo dovoljno sredstava. Važno je da ne klečimo, ne molimo nikoga i da ostanemo ponosni i uzdignutih glava…”

Da Vas podsetimo:  Iz mog ugla: Svakog čuda tri dana dosta, „Jura“ korona, groblje je meta

Od suza koje su navirale nije više mogao da priča. Iz dva ipo miliona grla se zaorila pripremljena pesma i himna u najavi:

HIMNA (TEKST NIKAKO NE MENJATI)

Vođo jedini, naše najmirisnije cveće
Ujedinitelju funkcija i putokazu sreće
Ceo slepi narod za tobom se kreće.
Ti si vođo simbol slobode, pravde i radosti najveće
Ti si vođo naše najmirisnije cveće, koje nikad uvenuti neće.

Vođo naš jedini, muškatlo lila
Tebe voli najjača svetska sila.
Tebe voli i mlado i staro,
Jer si ti naše najveće blago.

Borče naš za narodna, a posebno ženska prava,
Ti si naša odvajkada najumnija glava.
Ti si naš ponos i naša dika,
Ti si naša u vr’ sofre uramljena slika.

Živ bi vođo na mnogaja ljeta.
I niko od saradnika i rođaka ne sme nikada da nam zasmeta.
Blago majki koja nam te je dala
Blago ocu što te s ponosom gleda
Blago bratu što na sav biznis u zemlji pogleda
Blago i kumu čije interesovanje za te stvari ne opada.

Živi bili naši mili, razdragani, veseli i čili.
Živi bili jer su nam vekovne borbe dale
Da imamo vas za čuvare i vladare.

Vo imja Oca i Sina i Svjatoga Duha Amin!

Rada Karanac

www.kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime