Dan rudara u Trepči

0
1434

Sačuvaćemo žilu kucavicu. Do 700 otpremnina ovih nedelja

Danas se obeležava Dan rudara. Centralna proslava na Kosovu i Metohiji održana je u Leposaviću. Dan rudara Trepča dočekuje u „stabilnoj situaciji, dobrim rezultatima i obimom proizvodnje“ – poručilo je rukovodstvo ovog kombinata, istovremeno navodeći i: „Ovih nedelja treba da se završi socijalni program utvrđivanja tehnološkog viška u kompaniji.“ Uz razumevanje Vlade Srbije, očekuju da će se 600 do 700 radnika odlučiti za uzimanje otpremnine, izneli su detalje, a kako prenosi televizija Most. Proslavi u Leposaviću prisustvovali su i predstavnici Kancelarije za KiM i liste Srpska. Dan rudara saopštenjem čestitao je i direktor ove kancelarije, Marko Đurić.

Stabilnu situaciju remeti samo spoljni faktor

„Naša kompanija je u ovom trenutku solventna, izmirujemo na dnevnom nivou sve obaveze prema našim dobavljačima i pružaocima usluga, kao i lične dohotke i naknade zaposlenima,“ kazao je direktor Trepče, Jovan Dimkić.

Stabilnu situaciju, dodaje, „remeti samo spoljni faktor“, kao što je donošenje Zakona o Trepči, a koji je za njih, dodaje, apsolutno neprihvatljiv.

„Dan rudara koji se proslavlja u celoj Srbiji, od posebnog je značaja, ovde, na Kosovu i Metohiji, upravo zbog toga što veliki Kombinat Trepča predstavlja žilu kucavicu ekonomskog razvoja za srpski narod na severu Kosova i Metohije,“ istakao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Dodaje da je cilj od kojeg „ne odustaju da sačuvaju narod i Trepču“.

Ni Srpska lista „nikad neće dozvoliti otimanje žile kucavice“, poručuje i prvi čovek ove liste, koji je istovremeno i gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

www.kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime