Danilo Vučić: Ne damo srpske svetinje u Crnoj Gori!

1
1035
Sin predsjednika Srbije Danilo Vučić / Foto: Pobjeda

U jučerašnjoj auto-litiji koja je krenula iz Beograda do granice sa Crnom Gorom, a koju je organizovao Savez Srba iz Crne Gore, među okupljenima je primijećen Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako su prenijeli srpski mediji, okupljeni su u Beogradu, na parkingu ispred beogradskog Centra „Sava“, prepoznali i pozdravili sina predsjednika Srbije, shvatajući to kao direktnu podršku vlasti u Beogradu srpskim partijama u Crnoj Gori.

Prije desetak dana, odlukom Vlade Srbije, uz pokroviteljstvo srpskog predsjednika Vučića, naloženo je formiranje specijalnog tima koji bi trebalo da se bavi zaštitom srpskog crkvenog nasljeđa u regionu – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i, naravno, u Crnoj Gori.

Među aktivnim auto-litijašima srpski mediji su, osim Danila Vučića, izdvojili i guslara Slavka Jeknića, ; pravoslavnog publicistu“ Ranka Gojnića, vladiku mileševske eparhije Atanasija Rakitu, Milijana Baletić, nekadašnjeg ratnohuškačkog novinara RTS-a…

Kolona automobila je oko 14 sati juče stigla do granice sa Crnom Gorom, do crkve Sretenja Gospodnjeg na Ranče Polju na Jabuci. Nije, međutim, bilo moguće da se ,,spoje“ sa kolegama autolitijašima iz Pljevalja zbog ograničenja uzrokovanih epidemijom korona virusa.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime