Danke Eurland!

0
1068

razorena srbija

Dragi i poštovani prijatelji iz Evropske unije, bezgranično smo zahvalni (jer i ne znamo svoje granice) na pozitivnoj oceni, koju ste nam nedavno velikodušno uručili. Ne zamerite što nismo mahali repom od sreće, jer ovih predizbornih dana ne znamo gde nam je glava, a gde rep. Još više vam hvala na novim preprekama, koje ste nam postavili, jer nam je ispod časti da bez velikog truda uđemo u vaše društvo, kao što su to učinili neki naši susedi.

Znamo mi da nas vi ne mrzite, jer da nas mrzite, odavno biste nas primili u EU. Takođe smo vam zahvalni na onom bombardovanju, koje je bilo isključivo za naše dobro. Žalimo samo što nismo u stanju da na dobro uzvratimo dobrim.

Ma nismo zaboravili, taman posla, sve one bratske, reči, poruke i zalaganja za nas Srbe – nabrojaću samo neke da ne preterujem:

Ove reči promovisanog „sveca“ Pape Jovana Pavla drugog ne smemo da zaboravimo i primamo ih kao očinske:

· „Trebalo bi da bombardujete Srbe“.(Papa Jovan Pavle Drugi – Reči upućene predsedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

Ali takodje i ove izjave o Srbima:

· „Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista“. (Izjava Žaka Širaka, predsednika Francuske, za ručkom, juna 1995. povodom sastanka Šefova vlada država članica EU)

· „Što se Srba tiče. To je danas jedan bolestan narod“. (General Žak Kot, bivši komandant UNPROFOR-a u Bosni i Hercegovini, Vojni mesečnik Difens nacional, jun 1997, Pariz)

· „Srbe treba baciti na kolena“. (Klaus Kinkel, nemački ministar inostranih poslova, izjava 27. maja 1992)

· „Srbi su zločinački dupeglavci“. (Ričard Holbruk, Klintonov emisar u Jugoslaviji. NJujorker, 6. novembar 1995).

Da Vas podsetimo:  SERIJSKI NOSAČ UNIFORMI Koje odelo dati Vulinu, prvom pendreku Srbije

· „Zaustavite Srbe. Odmah. Zauvek“. (Margaret Tačer, bivša premijerka Velike Britanije. „The New York Times:, 4. maj 1994)

· „Hrvatska ne želi da u njoj žive ljudi koji pripadaju drugom narodu“. (Bosiljka Mišetić, potpredsednica hrvatske vlade, na press-konferenciji, kolovoz 1995)

· „Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku. Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju“. (Ser Piter Justinov, glumac, ambasador UNESCO, The European:, 10. jun 1993)

· „Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu“. (Helmut Kol, nemački kancelar, početkom 1998)

· „Vodićemo protiv Srba rat – diplomatski, ekonomski, politički, propagandni i psihološki“. (DŽejms Bejker, državni sekretar SAD, na američkoj TV, jun 1992)

· „Ovo je borba između dobra i zla, a NATO neće dozvoliti da zlo nadvlada“. (Vilijam Koen, američki državni sekretar za odbranu, proleće 1999)

· „Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva“. (Toni Bler, britanski premijer, tokom NATO agresije na Srbiju 1999)

· „NATO-razsrbljiva“ (DESERBIZATOR)“ (rasistička antisrpska reklama za sprej koji uništava gamad. Kanal + francuske TV, emisija „Horizonti“, april 1999)

· „Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti“. (Džejmi Šej, portparol NATO, marta 1999)

Pa ja ovo i pišem, i duboko se zahvaljujem da Srbi slučajno ne zaborave kako su nas braća i prijatelji oslovljavali, pomagali i zahtevali da se sve preduzme, za naše dobro. To se ne sme zaboraviti, i toga uvek moramo biti svesni.

Hvala vam i na preporuci da promenimo onaj zakon o restituciji, što ćemo učiniti bez oklevanja, pa makar morali da Mađarima vratimo Vojvodinu, Hrvatima Zemun, a Crnogorcima Dedinje. To će se, verujemo, pokazati delotvornim, jer nas iskustvo sa Kosovom podseća na to da putujemo bez suvišnog balasta ka Evropskoj Uniji. Tako rasterećni, pašćemo vam u bratski zagrljaj, kao ono Avelj bratu Kainu.

Da Vas podsetimo:  Srbija i naoružanje: Kupi od svih, prodaj kome možeš

Kad smo već kod bratske ljubavi, ne brinite da nekog drugog više volimo. Volimo mi vas i Ameriku – majke nam Rusije.

Ne zamerite zbog izostanka parade ponosa, jer u svom primitivizmu mi još uvek koristimo onu stvar kako je Bog rekao i zaostalu vezu muško-žensko. Ali, kako stvari stoje, doći će i nama iz Kaknja u Zenicu.

Hvala vam što i dalje verujete da smo čvrsto opredeljni za EU, pred čijim ćemo vratima dreždati, ako treba, i celu večnost. I ni dan duže.

Neiskreno vaši Srbi

P.S.

Koristimo priliku da vas upozorimo na opasnost koja vreba: kad budete primili sve naše bivše republike u Evropsku uniju, rasturićemo je kao Jugoslaviju.

Dragutin Minić Karlo

srpskapolitika

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime