Datum, pa šta?

0
1242

Pedja RakocevicI prošla, kao i ova, sadašnja vlada,  stalno je zamajavala srpski narod koji se već nalazi na ivici opšte gladi, nekakvim „datumom“ i Evropskom unijom. Datum bi, gle čuda, koliko preko noći Srbima doneo, kobajagi, – blagostanje! Ovi najnoviji vlastodršci Srbije su čak i više od predhodne vlasti, potencirali taj „datum“, nudeći vekovnim srpskim neprijateljima Nemcima, ujedno zaštitnicima svih drugih srpskih neprijatelja, a preko njih  i Šiptarima na Kosovu i Metohiji, čak i ono što šiptarija nije ni tražila! Na tacni im je poklonjen Kosmet a uz to pride i brojni Srbi koji su i pored svih zlostavljanja, ubistava i progona pred očima svetske zajednice i međunarodne bande koja bi trebala da ih štiti,  a to ne čini,  ostali da tamo žive!

Koruptni „žuti“ lopovi i njihovi satrapi su tvrdili da Evropa nema alternativu, a ovi današnji, okupljeni oko šefa bivših radikala su graktali iz sveg glasa da će dobiti i Evropu i Kosovo! A dobli su, ustvari, ono što današnje mlade dobijaju daleko pre prve bračne noći! Dobili su i „tapšanje po ramenima“ i ništa više. Bivši „ljuti radikal“ Toma Nikolić se javno bunio protiv tog „tapšanja po ramenima“ jer navodno nije želeo prazna obećanja. A dobio je baš to i ništa više!

Uz to pride, onaj što Tomu optera u zapećak, isto kao i Dačića, gladan vlasti jer je prisvojio i komandu vojskom, i policijom, i tužilaštvima i tajnim službama, a od skoro se trti i u ekonomiji predlažući koješta za rešavanje duboke privredne krize, preti novim izborima ili rekonstrukcijom vlade itd.,  dobi u nemačkoj štampi  hvalospeve „kao odlučan vođa srpskog naroda“! Sada su, gotovo preko noći, svi Tomisti, pardon Vučićevci, na opšte isčuđavanje zapada, postali „dobri momci“ po ukusu Amerikanaca i Nemaca! Da li je i tu, kako kažu Srbi, „para bušila gde burgija  nije“? Lepo za njih, grozno za srpski narod. Ej bre Srbi, čuje se glas optimista, malo li je sve to, dobismo silna obećanja i ništa više, a narod se opet buni! Zar nisu bolja bar obećanja od ničega? Za nedaj Bože, možemo  da ih potsećamo da su nam nešto obećali. Da li će bar neko obećanje za mandata ove vlade ispuniti, e, to je druga priča.

Da Vas podsetimo:  Pomjeranje planina

Čudan su narod Srbi. Mnogi ne priznaju i ne uvažavaju ogromne žrtve koje su podneli Dačić, Vučić i družina mučeći se danima (i noćima) u Briselu, da ponude i predaju što više od Srpskog Kosmeta! Zamislite, naš novi narodni junak, Vučić, je, jadan, u pauzama iscrpnih  pregovora kako što više udovoljti Nemcima, Amerikancima, Evropi, Šiptarima i drugim belosvetskim protuvama, morao da spava na podu u nekoj od sobičaka „Evropske centrale“ za gušenje prava nacija na samostalnost. Morao je umoran da prilegne, pišu beogradski print mediji, da se bar malko odmori. Malo li je sve  to, sve te muke i odricanja, na primer od toplih obroka, jer su morali da žvaću bajate sendviče, i od mekih kreveta luksuznih hotela?

Gledamo u dijaspori na svim srpskim (dirigovanim i nimalo slobodnim) TV stanicama, zbunjeni do besvesti, veselje i slavlje srpske vlade, nedavno u Lazarevom Kruševcu. Kakva licemernost, kakav bezobrazluk. Slave predaju u gradu iz koga su  Srbi krenuli da brane svoje Kosovo. Oduševljeni su zbog tobože dobijanja ominoznog datuma, koji, ustvari, ne znači ama baš ništa. Sijaju od sreće i kikoću se od uha do uha, naši toboži državnici. Eto, uspeli su nešto što niko pre njih, a sigurno ni posle njih, niti je uspeo, niti će ikada uspeti. Dobili su datuuuuumm! Deru se u sve mikrofone, i keze se u bezbrojne kamere. Kažu: Alo bre, Srbadijo malo li je to? Odjednom proglasiše dan najveće srpske tragedije, Vidovdan, najsrećnijim danom za Srbe, jer je sve, propovedaju, krenulo na bolje. Dobili su datum! Sveti Vidovdanski datum! Zaista? Valjda će gladni i opljačkani narod žvakati umesto hleba taj datum.  Požurili su da trabunjaju kako će sada, zbog datuma, navaliti investitori u Srbiju. Gradiće fabrike, otvarati nova radna mesta, Bog će najzad da vidi sirotinju, zbog vlade koja je  Srbiji uterala… datum!

Da Vas podsetimo:  Kecmanović: Bajdenove izjave opominju da predstoji još jedna runda borbe za odbranu Srpske

Evropa će se utrkivati, pričaju političari na vlasti, da Srbiji pošalje milijarde evra, kao predpristupnu pomoć. Novine već bruje o ciframa od kojih se normalnom Srbinu zavrti u glavi a koje su, navodno, dobile Hrvatska, Slovenija i druge zemlje pre ulaska u EU. Ako je zaista tako, onda sam ponosan što sam građanin države u kojoj je manje lopova od lopuža u pomenutim zemaljama. Ako su im iz EU dotekli „med i mleko“ u vidu milijardi evra, i ako se zna koliko su se te države zadužile posle ulaska u EU, onda je jedino objašnjenje za ekonomsku propast tih zemalja, za sve više gladnih jer su ostali bez posla, za sve više beznađa i siromašptva itd., da su njihovi političari-lopovi  pljačkali mnogo više od naših, srpskih. Po meni, logičan zaključak jer gde ima puno novca, ako je iz EU zaista stigao, lakše se pljačka nego u već obogaljenoj i opljačkanoj Srbiji  gde je sve rasprodato, sve kase i fondovi su prazni! Jednostavno, osim Telekoma i Elektroprivrede, više nema šta da se opljačka.

Doduše, po prvi put Dačić (Vučić se po tom pitanju još ne izjašnjava) sramežljivo priznaje, da ako se potrudimo i požurimo -citat- „za 4 ili 5 godina, a po njegovoj najnovijoj izjavi i za 10 godina, dobićemo pristup Evropskoj Uniji i milijarde iz evropske kase“. Po kom pitanju da se „potrudimo“, Ivice – da poklonimo na primer Turcima još malo iskonske srpske zemlje,  Srpski Sandžak? Lepo, od jeseni se tamo uvedi u škole, umesto srpskog, neki nepostojeći  „bošnjački“ jezik, za koju godinu, ako još budete vlast, naslediće ga možda turski? Ili možda Švabama poklanjate Srpsku Vojvodinu na čemu već rade pajtićevci uz sudelovanje i nekih iz tvoje partije? Znači li to da samo tako možemo što pre da postanemo još bolji „dobri momci“?

Ivica ne priča narodu da je ta Evropa odavno „pojela“ milijarde i nema ih više ni za sebe! Alo bre Ivice, treba li ti uz tebe, kao asistent, samo još neka „Marica“- to Vučić sigurno nije, pa da poverujemo u te bajke? -Znaš ono, „Ivica i Marica“ i kojekakve veštice. Pa i nemački miljenici Hrvati, iako su skinuli gaće koliko su zahtevali Nemci, podizali spomenike Genšeru i drugim Švabama. Po nekadašnjim fašistima- ustaškim ubicama, dokazanim nemačkim saveznicima su nazivali ulice i trgove itd., čekali su na pristup punih 10 godina, a ti Ivice, obećavaš pristup za samo 4-5 godina? Po svoj prilici, kada Nemci budu odlučili da dozvole pristup Srbiji EU, ti ćeš, ako doživiš, verovatno ljuljuškati tvoje praunuke. A i da dobijemo članstvo u EU, šta nas tamo čeka? Glad i beda kao u Rumuniji i Bugarskoj, osiromašene države koja propadaju kao Slovenija, Grčka, Španija, Portugalija, Italija  ili  u beznačajnost  potonula Poljska? Hvala ti na takvoj Evropskoj uniji, Ivice!

Da Vas podsetimo:  Nas dva brata, oba poligrafa

Raspričali ste se, da niko više neće postavljati nove uslove a nemačka štampa bruji, da će se do kraja decembra razmatrati koliko su Srbi dobro legli na rudu i da li poštuju ne dovovoreno već naređeno, pa će se tek onda odlučivati o stvarnom datumu početka pregovora. Koliko će oni trajati? Pa možda dvadesetak godina. Toliko dugo Nemci bojkotuju i ulaz danas industrijski veoma jake Turske u EU. O sirotinji, poput Srbije, i da ne govorimo, ona nikome ne treba. Da li će se i Šiptari naterati da poštuju dogovoreno, pitamo se mi u dijaspoori. O tome niko ništa ne govori. Znači, ti i tvoji vrsni pregovarači ste Srbe  opet načinili gubitnicima. Doboro, znamo da ti u tome imaš bar malo iskustva. I tvoj bivši šef Slobodan Milošević je Kumanovsku predaju nazivao pobedom.

Verovatno su Šiptari od Nemaca i drugih već dobili instrukcije kako da se ponašaju da bi se  postepeno i na vreme krivica za neprovođenje dogovorenog, pardon: predatog, sa uspehom pripisala Srbima. Oni već postupaju po naređenju. Srbima, koji su krenuli na proslavu Vidovdana, su kamenjem razlupali autobuse. I po koju dečiju, nedužnu glavicu. To je samo početak „uspeha“ vašeg neuspeha sa datumom!

P. Rakočević

www.koreni.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime