ĐAVOLJA ADVOKATICA: Žena ministra Lončara – advokatica kriminalaca iz SNS-a

4
28912

Žena ministra Zlatibora Lončara, advokatica Vesna Lončar, zastupa kriminalce iz Srpske napredne stranke pred pravosudnim organima, otkriva Teleprompter.rs.

Ny8B1Pz
Andrej Vučić, Vesna Lončar i Nikola Petrović

O ženi ministra zdravlja Zlatibora Lončara u javnosti se ne zna mnogo. Prema saznanjima portala Teleprompter.rs, Vesna Lončar glavna je advokatica kriminalaca iz Srpske napredne stranke pred pravosudnim organima.

Kada pogledamo spisak njenih klijenata, jasni će biti razlozi zbog kojih većina ozbiljnih kriminalaca iz SNS-a trči u njenu kancelariju kada je potrebno da se u sudu pegla njihov kriminal.

Zastupala narko-dilere u slučaju Darka Šarića

Vesna Lončar branila je najpoznatije kriminalce u slučaju Darka Šarića.

Supruga ministra Lončara zastupa dvojicu optuženih za šverc narkotika – Darka Tošića i Nenada Novakovića.

Blisko sarađuje sa advokatom Darka Šarića Radoslavom Baćovićem. On je ranije bio predsednik Specijalnog suda.

Vesna Lončar radila je u kancelariji Zdenka Tomanovića, koji je zastupao Šarića do predaje, kada ga je zamenio Baćović.

Kao Tomanovićeva zamena, zastupala je i Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, u procesu za ubistvo novinara Ive Pukanića.

Kriminalci iz Srpske napredne stranke

Pored narko-dilera i ubica, na spisku “eminentnih” klijenata Vesne Lončar nalaze se dva najbliža saradnika premijera Aleksandra Vučića – brat Andrej Vučić i kum Nikola Petrović.

Vesna Lončar glavni je zastupnik Andreja Vučić u nameštenom postupku koji se vodi protiv osmorice žandarma iz Niša. Iako je svima jasno kao dan da su žandarmi u potpunosti nevini jer je Andrej Vučić njih prvi napao u pokušaju da se probije kroz kordon tokom Parade ponosa krajem 2014. godine, “đavolja advokatica” tvrdi da žandarmi pokušavaju da se predstave kao “političke žrtve”.

– Oni koji su oštećeni u ovom postupku, koji su očigledne žrtve, pokušavaju da se predstave krivcima i izazivačima ovog nemilog događaja. Oni koji su bili tu da štite javni red i mir pokušavaju da se predstave nekim političkim žrtvama, rekla je Vesna Lončar nakon jednog ročišta sredinom prošle godine.

Da Vas podsetimo:  KORUPCIJSKA UJDURMA

“Đavolja advokatica” jeste delimično u pravu kada kaže da žandarmi “pokušavaju da se predstave kao političke žrtve”. Greška je u tome što oni ne pokušavaju da se predstave kao političke žrtve, već je to činjenično stanje.

Prema saznanjima portala Teleprompter.rs, Vesna Lončar preko svoje advokatske kancelarije zastupa i Vučićevog kuma Nikolu Petrović, direktora “Elektromreža Srbije”, u nekoliko različitih sudskih postupaka protiv novinara.

Advokatica iz kancelarije Vesne Lončar i Nikolića Petrović viđeni su pre par dana u Višem sudu u Beogradu kako pre suđenja ulaze u sudnicu sudije Maje Čogurić.

– Video sam da je Nikola Petrović ušao u sudnicu desetak minuta pre nego sto su tuženi i publika pozvani da pristupe. Ušao je sa advokaticom iz advokatske kancelarije Vesne Lončar, kaže za Teleprompter.rs Radovan Nenadić.

Nenadić je, inače, bivši sudijski pripravnik u Višem sudu koji je dobio otkaz kada je razotkrio sudiju Predraga Vasića u slučaju rehabilitacije Aleksandra Karađorđevića.

Nenadić je medijima dostavio fotografiju na kojoj se vidi sudija Vasića kako prestolonasledniku uručuje uramljenu fotografiju rešenja Višeg suda u slučaju rehabilitacije Aleksandra Karađorđevića, iako sudije ne smeju da se druže sa strankama u postupku.

Na pitanje da li je praksa u Višem sudu u Beogradu da stranke pre suđenja vode privatne razgovore sa sudijama u sudnicama, Nenadić za Teleprompter.rs kaže:

“Iz svog iskustva koje nosim iz Višeg suda to jeste uobičajena praksa ako su stranke političari, biznismeni ili ma koje drugo lice koje je blisko režimu. U suprotnom obični ljudi nikada nemaju tu privilegiju kao ni politički nepodobni novinari.”

Prema nekim navodima, Vesna Lončar bila je zastupnica Tomislava Nikolića u slučaju povodom tužbe Vojislava Šešelja zbog Nikolićevih tvrdnji da je Šešelj iz pritvorske jedinice u Hagu naručio njegovu likvidaciju.

Da Vas podsetimo:  Diskriminacija kao politika

Nadzire rad u “Pošti”

Pored prestižne uloge zastupnice najpoznatijih narko-dilera i kriminalaca iz SNS-a, Vesna Lončar iz nekog nepoznatog razloga ima funkciju u “Pošti Srbije”.

Vesna Lončar je predsednik Nadzornog odbora u “Pošti Srbije”, a prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, prima mesečnu platu od 65.766 dinara. Ranije je bila član Upravnog odbora “Pošte”.

U imovinskoj karti iz 2014. godine piše da je vlasnik polovine dvoiposobnog stana od 75 kvadrata (kupovina) i stopostotni vlasnik dvoiposobnog stana od 84 kvadrata (bračna tekovina). Međutim, u imovinskoj karti iz 2015. godine navodi se da je u posed stana od 84 kvadrata došla na osnovu ugovora o poklonu.

Početkom 2015. godine prijavila je da je kupila BMW1 (2011), ali taj automobil nestaje iz imovinske karte koju je prijavila u septembru iste godine.

Izgubili bebu

Prema pisanju jednog beogradskog tabloida iz 2013. godine, Zlatibor Lončar i njegova žena Vesna izgubili su bebu te godine pod sumnjivim okolnostima.

Naime, Vesna je porođena carskim rezom u sedmom mesecu trudnoće, iako nije imala kontrakcije. Pet dana kasnije, dečak težak svega 1.900 grama preminuo je na beogradskom Institutu za neonatologiju, dok je druga blizanačka beba, devojčica teška 1.550 grama, hitno prebačena u kliniku u Beču.

Kako se navodi, Lončari su na dete čekali 13 godina i to im je bio šesti pokušaj vantelesne oplodnje.

Teleprompter.rs

4 KOMENTARA

  1. Ružno je što se u tekstu pominje gubitak bebe. Lončar nije loš čovek , nekad se donose paušalne ocene samo zbog negativnih naslova u dnevnim novinama.

  2. Znači našli su se. On javno na sudu od više optuženih proglašavan za (plaćenog?) ubicu Surčinskog i Zemunskog klana koji je, tako je preneo Tabloid, trebao da „neoverene“ žrtve kao lekar u Urgentnom centru „overi“ inekcijama, sada na mestu ministra zdravlja, a ona specijalista da brani kriminalce. Pitam se hoće li, ako ikada pravda stigne do Srbije, Lončar odgovarati za svoja zlodela, naravno ako se dokažu, i da li će ga braniti njegov „kućni specijalista za kriminal“ venčana supruga?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime